Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


София. Служители на Четвърто РУ задържаха четирима мъже за изнудване. На 26 септември в полицията бил получен сигнал за сбиване между две групи. Пристигналите  на място полицейски екипи установили, че спор за неуредени финансови сметки е прераснал в сбиване. Задържани били С.Г./29г./, П.П./34г./, Б.М./35г./ и А.Н../25г./, всички от София. По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на задържаните са повдигнати обвинения за престъпление по чл.213 А от НК и са им взети мерки за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. С постановление на Софийски районен съд на С.Г. и А.Н. са наложени постоянни мерки за задържане.

Служители на Девето районно управление задържаха извършител на взломна кражба. Сигнал за извършеното посегателство постъпил на 29 септември. Управител на фирма заявил пред разследващите, че малко по- рано установил, че от склад на фирмата, на бул. „Сливница”, липсвали 19 броя метални профили, с общо тегло 1100 кг. По случая било образувано досъдебно производство. Разследването показало, че в обекта било проникнато, след демонтиране на болтове от оградата. След проведени издирвателни действия в полицейския арест попаднал извършителят на деянието - Я.С. /22г./от София, известен на полицията и осъждан за кражби и грабежи. След доклад на събраните по случая материали пред наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура, на задържания 22-годишен мъж било повдигнато обвинение по чл. 195 от НК. Наложена му била мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Варна. Вчера възрастна жена от Провадия подала сигнал в полицията, че около 11 часа на домашния си телефон получила обаждане от непознат мъж. Той се е представил за лекар и съобщил, че дъщеря й е пострадала – счупила е крак, и се нуждае от голяма сума пари за операция. След получения сигнал полицейските служители предприели действия за задържането на извършителя. В дома на 84-годишната жена бил заловен Ю.Р./24 г./ от с. Славяново, който отишъл там да вземе поисканата сума. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Търговище. Вечерта на 1 октомври в полицейския участък в Антоново бил получен сигнал за откраднати близо 2 000 евро от магазин в с. Черни Бряг. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия бил установен и задържан извършителят на деянието –С.И./18 г./ от Елена. Работата по образуваното незабавно производство продължава.

Кърджали. Досъдебно производство за незаконно притежаване на наркотично вещество е образувано срещу В.К./20г./. Около 21.30 часа снощи той счупил стъклото на входната врата в жилищен блок и повредил врата на апартамент в кв.”Възрожденци” в областния център. При извършена проверка у мъжа била открита суха листна маса, която при полевия тест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е иззето. Дежурна оперативна група е извършила оглед.
След спречкване в кв.”Възрожденци” в Кърджали малко след 17 часа в полицейското управление е задържан Д.М./29г./, а в болница е бил настанен Н.М./32г./. По първоначални данни, разправията станала във връзка с разпространение на агитационни материали. Случаят ще бъде обработен по Указа за борба с дребното хулиганство и внесен в съда за налагане на административни наказания.

Перник. Двама мъже са задържани за хулигански прояви и нанасяне на побой над техни съграждани. Сигнал за двама мъже, които разбили вратата на къща в центъра на града и набили мъж и жена, бил подаден около 23 часа снощи. Нападателите носели пушка и метална тръба, с която били бити 50-годишният собственик на къщата и 38-годишна жена. Оръжието не е използвано и е иззето от органите на полицията. С полицейска мярка за 24 часа са задържани извършителите  - К.С./51г./ и В.Н./53г./. Причините за инцидента са в процес на изясняване. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

София – област. Повдигнати са обвинения на двама извършители на кражби. В края на август криминалисти от Етрополе започнали разследване по сигнал за откраднат велосипед от къщата на местен жител. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия те разкрили, че извършител на престъплението е 43-годишен мъж от с. Лопян. Повдигнато му е обвинение по чл. 194, ал.3 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Материалите са изпратени в районна прокуратура- Етрополе с мнение за съд.
Обвинение по чл. 194, ал.1 от НК е повдигнато и на 48- годишна жена от ботевградското село Скравена. Установено било, че  тя е отнела мобилен телефон от магазин за цветя в Ботевград. На извършителката на престъплението е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Велико Търново. 13-годишно момче от Горна Оряховица е подало фалшив сигнал за поставено взривно устройство. Вчера в 11,44 часа, на тел. 112 анонимен подател съобщил, че е поставена бомба в кв. „Калтинец“ в града. Само за броени минути криминалистите установили извършителя – 13-годишно момче, известно на полицията с джебчийски кражби. В него бил открит и телефонът, от който е подаден сигналът. Пред униформените той обяснил, че искал да се пошегува. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Пазарджик. Двама мъже са задържани за притежание на наркотични вещества. Вчера преди обед криминалисти спрели за проверка 47-годишния Д.Д. и открили у него девет полиетиленови топчета с прахообразно вещество. При полевия наркотест съдържанието реагирало на хероин. Няколко часа по-късно полицаите от областния град проверили апартамент, обитаван от Я.К./35г./ Там било намерено полиетиленово топче с марихуана. И двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Спрямо тях са образувани полицейски производства.

Силистра. 15 000 къса цигари без акцизен бандерол са иззети от полицията. Контрабандната стока била намерена при проверка в лек автомобил „Опел”, управляван 63-годишен мъж – чужд гражданин, по пътя Русе – Силистра, в района на Тутракан вчера. По случая е образувано досъдебно производство.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето