Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


Пловдив. В полицейския арест са седмина участници в сбиване на футболни фенове в Пловдив, при което пострада 16-годишно момче. На 3 януари служители от Първо РУ действали по сигнал, получен около 19.30 часа. Според първоначалната информация, пред заведение в квартал „Кючук Париж” възникнал побой между привърженици на пловдивските отбори „Ботев” и „Локомотив”, ранен е 16-годишен тийнейджър. Пострадалият е настанен за наблюдение в болница без опасност за живота. По разпореждане на Районна прокуратура – Пловдив е започнато досъдебно производство по чл. 131, ал.1, т.12 от НК. Предприети са активни оперативни и издирвателни действия за установяване на участниците в сбиването. В хода на работата са задържани 17-годишен младеж от Белащица и шестима пловдивчани – криминално проявеният В.Г. /31 г./ и  пет момчета на възраст между 16 и 19 години. Под наблюдението на прокуратурата продължават процесуалните и следствени действия по случая.

Перник. Двама са задържани за скандал и побой, образувано е следствено дело. Инцидентът е станал тази нощ, около 2, 30 часа, пред дискотека в центъра на областния град. Сигнал за възникналото меле между две групи младежи е подаден на тел. 112. Пристигналите на място полицаи установили двама от най-отявлените участници в разправията – И.Г./35 г./ и 25-годишния Б.В. По-младият бил закаран в болницата в Перник за преглед. При вида на униформените И.Г. започнал да ги обижда и заплашва, във видимо нетрезво състояние той се качил на лек автомобил и потеглил. Полицейският автопатрул го застигнал на спирка „Шахтьор” в Перник. Там полицаите го спрели и тръгнали към колата му. Пияният И.Г. също слязъл, ударил единия от униформените, качил се на колата си и при потегляне умишлено се блъснал в служебния автомобил. След няколко предупреждения служителите на реда произвели два изстрела със стоп патрони, които попаднали в гумата и стъклото на бягащия автомобил. На ул. „Самоков” 35-годишният мъж бил спрян. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 55 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа с полицейска заповед. След преглед в болницата Б.В. също е задържан за 24 часа. Двамата са криминално проявени, като И.Г. е познат с кражби и шофиране на автомобил след употреба на алкохол, а Б.В. с държане на взривоопасни материали без разрешително. Образувано е следствено дело и работата по случая продължава.

Велико Търново. Метаамфетамин и съоръжение за производство на синтетична дрога откриха и иззеха служители на РУ – Велико Търново. В първите минути на днешния ден, в хода на полицейска операция по метода "широкообхватен контрол", проведена в град Дебелец, за проверка е спрян лек автомобил "БМВ".  Колата управлявал 24-годишният Г. Б. от с. Малки чифлик, криминално проявен и осъждан за притежание на наркотични вещества. С него пътувал 23-годишният Т. Б. от с. Пчелище, собственик на автомобила. В хода на проверката, на задната седалка униформените открили сак с плик кафяво прахообразно вещество, колба, газов котлон, газова бутилка и др. вещи за производство на синтетични наркотици. При полевия наркотест прахообразното вещество реагирало на метаамфетамин - 43 грама. Намерените вещи и наркотичното вещество са иззети. Двамата мъже са задържани с полицейски мерки за 24 часа. Срещу тях в РУ – Велико Търново е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 354, ал. 1 от НК.

София. В полицията е задържан 27-годишен мъж за притежание на наркотици. На 26 декември, около 22 часа, в района на Студентски град служители на Седмо районно управление спрели за проверка Е.В./27г./ от Свищов, криминално проявен за кражба. При последвалия обиск от него са  иззети пликче с прахообразно вещество и  шест пакетчета с растителна маса. Мъжът бил задържан в районното управление за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. От експертната справка станало ясно, че иззетите вещества са амфетамин и марихуана. След доклад на събраните материали по случая в Софийска районна прокуратура, Е.В. е привлечен в качеството на обвиняем по чл.354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Двама мъже попаднаха в полицейския арест на Девето РУ. Единият е задържан на 31 декември около 03.30 часа в момент на кражба от магазин за алкохол и цигари в кв. „Връбница“. В рамките на започналото разследване е задържан и съучастникът му. От направената справка е установено, че двамата „колеги“ И.Р. /26г./ и Р.М. /29г./ са криминално проявени и вече осъждани за кражби и грабежи. След доклад на материалите по образуваното досъдебно производство СРП им е повдигнала обвинения за извършено престъпление по чл. 195 от НК, а наложените мерки за неотклонение в рамките на 72 часа са изменени по-късно в „постоянни“.

Резултати от регламентирани проверки на търговци на пиротехнически средства, извършени на територията на столицата. От 1 декември 2014 г. до 4 януари т.г. столичните полицаи са иззели общо 4 792 пиротехнически изделия. Съставени са 11 акта за установени административни нарушения. По данни на СДВР 8 души са пострадали при боравене с пиратки и са потърсили помощ в „Пирогов“ и ВМА. Двама от тях са оставени за лечение.
 
Кърджали. В полицията е задържан Е.Т./25/, пробол с нож 27-годишен след свада на 1 януари, около 4 часа. Две компании се спречкали на ул.”Екзарх Йосиф” в областния център и при схватката един от мъжете получил прободна рана в гърдите. Пострадалият е настанен за лечение в кърджалийската болница. При проведените издирвателни действия е задържан извършителят на деянието. Образувано е досъдебно производство.

Ямбол. Служители на РУ – Елхово разкриха опит за кражба на чугунени радиатори и месингови спирателни кранове от сградата на бившия санаториум в с. Стефан Караджово. Извършителите - двама 26-годишни жители на сливенското село Самуилово са задържани на 4 януари докато опитвали да изнесат металните съоръжения. По първоначални данни те са проникнали в сградата през неукрепен прозорец. Работата по документиране на престъпното деяние продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.
         

Пътен инцидент. Тежка катастрофа с две жертви и четирима ранени е станала снощи в района на надлез Скутаре на източнообходния път на Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден в 20.40 часа. По първоначални данни, лек автомобил “Ауди” с немска регистрация предприел неправилно изпреварване и навлязъл в лентата за насрещно движение, където се блъснал челно в лек автомобил “Опел” с пловдивска регистрация. При удара на място са загинали 43-годишната водачка на втората кола и 19-годишна пътничка, а 47-годишен мъж е настанен в болница за наблюдение. От “Ауди”-то, в което пътували трима турски граждани, е хоспитализирана 39-годишна жена, а на 19-годишен младеж е оказана медицинска помощ. Алкохолната проба на водача, също на 39 години, е отрицателна. Работата по случая продължават служители от сектор “Пътна полиция”.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето