Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Ямбол. Криминалисти от РУ - Ямбол задържаха 30-годишен мъж за притежание и разпространение на наркотични вещества. Операцията за противодействие на наркоразпространението в града е проведена на 4 март.  В хода й са извършени и процесуално-следствени действия на адрес, ползван от задържания Р.Х. /30 г./ от Ямбол. Там са открити и иззети два вида наркотични вещества, реагирали положително при наркотестовете на марихуана /около 190 г/ и на метаамфетамин /около 5 г/. По първоначални данни от разследването Р.Х. е разпространявал дрога на територията на града. С постановление на прокурор от  Окръжна прокуратура - Ямбол му е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа. Работата по случая продължава в рамките на досъдебно производство.

Служители от РУ - Елхово задържаха 39-годишен мъж за поредица взломни домови кражби в района. Престъпните деяния са извършени последните месеци на 2014 г. При проведените оперативно-издирвателни действия служителите на реда установили, че извършител на посегателствата е  М.М. /39 г./ от Елхово. В къщите той прониквал след взломяване на врати или прозорци. Открити и иззети са всички откраднати от него скъпи вещи - плазмени телевизори, лаптоп, марков часовник и пари. М.М. е задържан с постановление на прокурор от Районна прокуратура -  Елхово за срок от 72 часа. Работата по документирането на цялостната му престъпната дейност продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Пловдив. Хероин с общо тегло 0,205 гр открили служители от затвора в Пловдив. Дрогата била иззета при проверка в килията на 48-годишен мъж, изтърпяващ наказание “лишаване от свобода” за същото престъпление. Сигналът е подаден вчера, около 9.30 часа, в Първо РУ. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив по случая е образувано досъдебно производство.

Трима са задържани при полицейска операция срещу разпространението на наркотици, проведена през последното денонощие в Пловдив. В сряда, като заподозрени в незаконната дейност, в ареста на Трето РУ попаднали 22-годишната К.И. и А.И. /21 г./. Около 17 часа служителите спрели за проверка лек автомобил “Хюндай”, с който К.И. се придвижвала. При последвали личен обиск и претърсвания в колата и жилището на девойката на ул. “Милеви скали” били иззети 5 дози марихуана с общо тегло 4,019 грама. Междувременно, в рамките на подобни процесуални и следствени действия, от А.И. и апартамента му на бул. “Дунав” били конфискувани 14 топчета със суха листна маса, 5 бучки от бяло прахообразно вещество и електронна везна. След изготвена експертна справка е изяснено, че наркотиците са 13,358 грама марихуана и 3,697 грама амфетамин.  Ден по-късно, около 11.30 часа, в хода на активни действия за пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества, криминалисти от Шесто РУ предприели проверка в частен дом на ул. “Калина”. В къщата, обитавана от В.А. /30 г./, били открити 14 пакетчета хероин с общо тегло 0,312 грама. Мъжът, който е известен на органите на реда и осъждан, е задържан за срок до 24 часа. Срещу тримата извършители са започнати полицейски производства, уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

София. Шестима са задържани в Първо РУ за наркотици.          На 28 февруари, около 14.00 часа, в парк „Гео Милев” била предприета проверка на две момичета и момче, в близост до които била открита и иззета саморъчно свита цигара с 0,15 г коноп. Тримата били отведени в районното управление, където по случая започнало бързо производство по чл. 354 а от НК. Малко по-късно, около 14.25 часа, в ж.к. „Дианабад”, полицаи проверили 30-годишен столичанин, който им предал доброволно найлоново топче с 0,55 г коноп. Около 16.55 часа същия ден, в парк „Борисовата градина”, униформени спрели 18-годишен младеж, който доброволно им предал найлоново пликче с 0,54 г коноп. Около 9.30 часа на 3 март, в хода на проверка, 18-годишно момче също доброволно се разделило с полиетиленово пликче с 0,36 грама коноп. Тримата били отведени в районното управление, където по трите случая стартирали бързи производство за престъпление по чл. 354 а от НК.

Полицаи от Пето РУ установиха извършител на кражба от магазин на бул. „Ситняково“. За престъплението сигнал подаде на 25 февруари управителят на търговския обект, откъдето изчезнали дрехи. След проведени издирвателни действия в полицейския капан попаднал извършителят - С.К. /24 г./ от с. Овча могила, известен на полицията с подобни прояви. След 24 –часовото му задържани и доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, С.К. бил привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство по чл. 194 от НК. Наложена му била мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. След сключено споразумение, той е осъден условно на 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

Велико Търново. Над 20 грама канабис и марихуана иззели служители на РУ – Горна Оряховица и Стражица. Вчера, при проверка на адрес в железничарския град, обитаван от 45-годишния П.П. - известен на полицията и осъждан, били конфискувани 15 грама зелено-кафява листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. По случая е започнато досъдебно производство. П.П. е привлечен в качеството на обвиняем. Снощи, около 20.30 часа, в Стражица у 19-годишния местен жител  М.П. униформените намерили топче със суха тревиста маса с тегло 1 грам, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. М.П. е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство. По обяд същия ден, при проверка на лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от 52-годишния П.П. от Попово, е установено, че водачът държи в себе си два плика с 5 гр марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а срещу него е образувано досъдебно производство.

Културно-исторически ценности установиха и иззеха свищовски полицаи, след пожар. Вчера, след потушаване на огън в таванско помещение, собственост на 52-годишния Ч.Л., униформени извършили оглед, при който  открили 84 старинни монети с различни размери, датиращи от римската епоха, и 300 заготовки за монети. В РУ – Свищов е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 278, ал. 6 от НК.  Работата по случая продължава.

Кърджали. Листна маса марихуана, семена от същия наркотик и машинка за обработката им са иззети при претърсване, извършено вчера в дома на Л.Х. /26 г./. Открити са 8 гр от меката дрога, 91 семена и техническото устройство. Мъжът бил задържан в полицейското управление в Кърджали през нощта на 5 март, след проверка на колата, с която пътувал. Тогава полицаи открили в лекия автомобил “Тойота” марихуана и хероин. По случая е образувано досъдебно производство за незаконно притежаване на наркотични вещества.

Фалшиви парфюми са иззети от търговски обект вчера, при специализирана операция на Икономическа полиция. Проверката в магазина в областния център била извършена около 16 часа. Полицаите открили 138 парфюма, обозначени с търговски марки без съгласието на притежателя на изключителното право. Стоката е иззета и е на съхранение в ОДМВР -Кърджали. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.

София- област. Общо 231 литра алкохол без бандерол са иззели самоковски полицаи в хода на проведена на 5 март специализирана полицейска операция. По-голямото количество е открито при проверка в складово помещение на магазин за хранителни стоки в село Говедарци. Високоградусовият алкохол бил без български акцизен бандерол, разлят в 17 бутилки и две туби. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Други 10 литра алкохолни напитки без акцизен бандерол са иззели полицейските служители и от бюфет в Самоков. Акцизните стоки са предадени доброволно от управителя на обекта. По случая е съставен констативен протокол и образувана преписка за нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Плевен. Мащабна акция срещу незаконната сеч и търговия с дървен материал в община Никопол е проведена вчера. Установени са трима души, изсекли общо 35 куб.м акациева дървесина. Разследването започнало, след като полицаи и горски инспектори засекли двама мъже на 27 и 28 години от Белене да извършват незаконна сеч в землището на село Лозица. На място те установили 12 кубика отсечена акациева дървесина и товарен автомобил „Зил“ с регистрационна табела, издадена за друго превозно средство – „Москвич 412“, собственост на 42-годишен жител на Белене. При последвалите проверки и процесуално следствени действия, в горски склад в Белене, ползван от собственика на камиона, униформените попаднали на 8 куб.м акациеви дърва за огрев, без контролна горска марка. Дейността на склада е временно спряна. В рамките на оперативните действия е установено, че между 24 февруари и 5 март тримата в съучастие са извършили незаконна сеч на общо 35 куб.м акациева дървесина. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. Товарният автомобил, моторен трион и дървесината, установена на място в имота, са иззети и се съхраняват в РУ - Никопол. За случая е уведомена Районна прокуратура - Никопол. Работата на разследващите продължава за престъпление по чл. 235, ал. 1 от НК.

Бургас. Снощи, около 22.50 часа, в близост до махала в село Равнец, служители от РУ - Камено направили опит да спрат за проверка конска каруца, натоварена с дърва. Двамата младежи, придвижващите се с каруцата, отказали да се съобразят с полицейското разпореждане. След като превозното им средство се блъснало в оградата на частен дом, те побягнали, замеряйки с камъни служителите на реда. След няколко минути единият от тях се върнал, въоръжен с циментов блок, и заплашил полицаите, че ще го хвърли по тях, ако не му върнат каруцата и коня. Това наложило да бъде потърсено съдействие от служители на РУ – Камено и техни колеги от бургаското Второ РУ и Специализираните полицейски сили към ОДМВР – Бургас, бил произведен и един предупредителен изстрел във въздуха със стоп-патрон. Към 1.00 часа двамата укрили се младежи – А.И. /18 г./ и 17-годишният му брат от с. Равнец, са задържани. Служители от Държавното горско стопанство - Бургас са съставени два акта за установяване на административно нарушение. Иззети са каруцата, конска амуниция и моторен трион, а откраднатите от горския масив дърва са транспортирани до склад на ДГС. Работата по случая продължава.

Наркотични вещества са открити при проверки, извършени вчера от служители на районните управления в Царево и Несебър. При претърсване в дома на криминално проявения К.Т. /25 г./ в кв. „Василико“ в Царево униформените намерили и иззели три топчета с канабис, везна, две мелачки, множество полиетиленови пликчета, различни видове хапчета и прекурсори за наркотични вещества. К.Т. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. Бързо полицейско производство е започнато и срещу 21-годишния Д.С. от несебърското село Тънково. Той бил спрян снощи около 21.00 часа и у него служителите на РУ – Несебър открили два полиетиленови плика с канабис и с бяло прахообразно вещество, чийто произход е в процес на изясняване. Д.С. е задържан за срок до 24 часа.

Служители на РУ – Карнобат задържаха криминално проявен мъж в момент на предаване на меден проводник в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. За открития в автомобила „Фолксваген Голф 3“ на С.И. /33 г./ от село Вълчин меден проводник е констатирано, че е предмет на кражба, извършена от електропреносната мрежа на селата Вълчин и Горово между 2 и 4 март. С.И. е задържан за срок до 24 часа в РУ - Сунгурларе. Работата по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

Видин. Криминалисти работят по установяването на извършителите на грабеж. По първоначални данни вчера, към 18.30 часа, в заложна къща на ул. „Екзарх Йосиф I“ в града влезли двама маскирани и въоръжени с пистолет, заплашили служителя в обекта и отнели сумата от 2000 лева и бижута. Ревизия в заложната къща ще уточнява количеството и вида на накитите. По случая в РУ - Видин е образувано досъдебно производство, работата на разследващите продължава.

ПТП. Жена е загинала, друга е с опасност за живота при пътен инцидент, възникнал тази сутрин на пътя между старозагорските села Ястребино и Бъдеще. По първоначални данни, към 6.45 часа, ТИР с румънска регистрация се е ударил с миниван - сливенска регистрация, в който пътували 7 души. На място е загинала пътничка в лекотоварния автомобил, а другите шестима са откарани в болница. При проба с дрегер е установено наличие на алкохол в издишания въздух на румънския шофьор.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето