Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Варна. Служители на Отдел „Икономическа полиция“ към ОДМВР откриха  260 кг нарязан контрабанден тютюн. В хода на полицейска операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол полицаи проверили лек автомобил „Рено” в момента на разтоварване на контрабандната стока. В него и в гараж на ул. „Български орел” са намерени и иззети общо 260 кг ситно нарязан тютюн без бандерол. По случая е започнато досъдебно производство срещу Г.Н. /51 г./ от Варна, неосъждан. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. Разследването е под надзора на Районна прокуратура – Варна. Стойността на неплатения акциз е в размер на 39 520 лв.

София-област. Безакцизни цигари са иззети при полицейска операция в Свогенско. Общо 2640 къса цигари от различни марки без български бандерол са иззети в хода на проведена вчера полицейска операция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София. 1880 къса са били намерени при проверка в складово помещение на тото пункт в с. Гара Лакатник. Останалото количество цигари е иззето от приземно помещение в къщата на 58- годишна жена в с. Дружево. Образувани са преписки по двата случая.

Перник. Кражба на автомобил разкриха радомирски полицаи. През октомври миналата година автопатрул на РУ–Радомир открил „Фолксваген голф” в района на с. Червена могила. Проверка показала, че автомобилът е противозаконно отнет от столицата и бил с чужди регистрационни номера, също издирвани от органите на реда. Полицаите предприели разследване и след поредица процесуално-следствени действия установили и задържали извършителя на престъплението - криминално проявения А.К./23 г./ от гр. Бобов дол. Мъжът е познат с кражби на имущество и коли. Повдигнати са му две обвинения – за използване на чужди контролни номера и за кражба на автомобил. Наказанията за подобни деяния са от една до десет години лишаване от свобода. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Пловдив. Мъж, занимавал се с производство на дрога, е заловен вчера от служители на РУ – Раковски. Около 12.30 часа 35-годишният варненец Й.Г. бил засечен да превозва с лек автомобил “Мерцедес” 161 стръка канабис в различен стадий на растеж и 20 чувала торфена смес. В хода на процесуалните и следствени действия в обитаван от мъжа имот в село Розовец е открито оборудване, пригодено за отглеждане на наркокултурата. От справка в полицейските регистри е установено, че Й.Г. е с криминални прояви и осъждан. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив той е приведен в ареста за 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Стара Загора. На 12 март във Второ РУ бил получен сигнал за телефонна измама - неизвестен мъж набрал номера на 73-годишен старозагорец и му съобщил тревожната вест, че внукът му е болница, а за спешната операция трябват 1880 лв. Договорили се възрастният човек да опакова парите във вестници и в найлонова торба, а непознатият ще дойде пред дома му към 15 часа същия ден, за да ги вземе. Човекът обаче успял да запази самообладание, разбрал че това е измама и подал сигнал в полицията. Така, секунди след предаването на пакета, 33-годишният Г.Д. от областния град попаднал в полицейския капан. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Благоевград. Около 14.15 часа вчера, от болницата сигнализирали за приет пациент с прободни рани в гърдите и врата. Пристигналите на място полицейски служители установили, че пострадалият е 29-годишен мъж от Разлог, който разказал, че бил нападнат от непознат пред хранителен магазин в кв. „Освобождение”. В хода на предприетото издирване полицаите влезли в следите на И.К./19г./ от Якору. Той е задържан за 24 часа. При проверка в обитаваното от него жилище са намерени и иззети около 1,5 гр кокаин, около 2,5 гр марихуана и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал.2 във вр. с ал.1 от НК. Работата продължава.

София. Четирима мъже попаднаха в полицейския арест за наркотици. Около 23 часа на 5 март, на ул. „Ангел Кънчев” полицаи от Първо РУ проверили 17-годишен младеж, който им предал полиетиленов плик с тревиста маса - 0,99 грама коноп. По същото време, в същия район служителите на реда спрели за проверка и друг младеж, който предал плик с тревиста маса и хапче. Изготвената справка показала, че веществата са 0,10 грама коноп и екстази - 0,12 грама. Двамата били отведени в районното управление и задържани с мярка до 24 часа. На 9 март, около 23 часа при „Паметника на Съветската армия” полицаи от районното управление проверили 31-годишен столичанин, който се разделил доброволно със саморъчно свита цигара с тревиста маса - 0,23 грама коноп. Той също бил отведен в районното управление. Около  2.30 часа на 11 март, на кръстовището на бул. „Ломско шосе” и ул. „Св. Петка Търновска” униформени от Второ РУ спрели за проверка 24- годишен мъж. Той им предал доброволно пакетче  с растителна маса - 0,19 грама коноп. Младият мъж бил задържан в районното управление с мярка до 24 часа. За четирите случая в районните управления е започната работа по образувани бързи производства за престъпление по чл. 354а от НК.

 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето