Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

В.Търново. Служители на РУ–П. Тръмбеш предотвратиха телефонна измама благодарение на подаден навременно сигнал от избраната жертва. В петък около 11.00 ч. в полицейското управление позвънила 85-годишна жена от с. Полски Сеновец, която била събудена към 03.00 ч. от звъна на домашния телефон. Непознат се представил за лекар и обяснил на жертвата, че дъщеря й е постъпила в болница със счупен крак, а за лечението спешно са необходими 700 лв. Уговорили се сумата да бъде предадена около 13.00 ч. на хора, които той ще изпрати пред дома й. Жената обаче бързо се овладяла и съобразила, че е поредна жертва на измамници. Благодарение на подадения сигнал, в уречения час криминалистите осигурили наблюдение на адреса. Те изчакали спирането на автомобила, от който слезли двама мъже, а секунди след като П.Е. /41г./ от Павликени и И.Д. /49г./ от Горна Оряховица получили сумата, белезниците щракнали на ръцете им. Двамата са известни на полицията и осъждани. След проведени действия по разследването е установено, че  съпричастен към деянието е и 25-годишният П.З. от Ветово, също осъждан. Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая в полицейското управление е започнато досъдебно производство. Работата по цялостното документиране на престъплението продължава.    

Пловдив. Двама криминално проявени жители на Ягодово са задържани в полицейския арест за извършена взломна кражба. На 21 март служители от Пето РУ стартирали разследване по сигнал, че от къща в селото са откраднати музикална уредба, лаптоп, три телевизора, компютър и други вещи на обща стойност около 1500 лева. След проведени издирвателни действия са установени и задържани авторите на престъплението – И.П. /26 г./ и А.И./20 г./. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив двамата са приведени в ареста за 72 часа. 

ПТП. Пиян и неправоспособен водач е предизвикал пътен инцидент снощи около 22.00 часа на кръстовище между ул. «Бъдеще» и ул. «Борис Петров» в Пловдив. По първоначални данни Г.С. /27г./ се е качил зад волана на „БМВ“ без да има шофьорска книжка, при ляв завой колата е излязла от пътя и се е ударила в електрически стълб. Мъжът е настанен в болница без опасност за живот, а тестът с дрегер е установил наличие на алкохол в кръвта му. . Работата продължават служители от сектор «Пътна полиция».  

Двама мъже са загинали, а други двама и една жена са пострадали при пътен инцидент в района на гр.Кресна, възникнал тази сутрин към 06.30 часа. Сигнал за произшествието бил подаден на тел. 112. По първоначални данни, лек автомобил „Рено”, шофиран от 49-годишен местен жител, не спазил предимството при включване към основния път и е създал предпоставка за катастрофа с движещия се по главната пътна артерия „Мерцедес”. За да избегне удара, водачката на мерцедеса - 25-годишна жена от с.Митино, Петричко,  завила рязко  наляво. По същото време шофьорът на реното опитал да овладее ситуацията и предприел маневра вдясно, предизвиквайки челен сблъсък. От катастрофата на място са починали 49-годишният водач и спътникът му на 59 години. По първоначални данни без опасност за живота в болница са настанени двама мъже, пътували също в реното, както и младата жена, шофирала мерцедеса. Продължава огледът на място.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето