Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Бургас. За броени часове криминалисти разкриха и задържаха извършител на тежко криминално престъпление. Разследването започнало след като вчера, около 21.40 часа, в бургаското Първо РУ постъпил сигнал от созополското районно управление. Според информацията 84-годишен жител на Черноморец бил в неизвестност, след като заминал за Бургас, за да направи ремонт на апартамента си. Незабавно били предприети действия за издирване му. В хода на работата по случая криминалистите изяснили, че възрастният човек наел за ремонта 49-годишния Т.Т. от Видин, на когото той предоставил и ключ от дома си. При последвалия разпит видинчанинът направил самопризнания. Обяснил, че около 14.00 часа същия ден, след възникнал спор между двамата, майсторът ударил опонента си с чук по главата, а след като възрастният мъж издъхнал, Т.Т. опитал да заличи следите от извършеното престъпление в апартамента, после откарал и захвърлил тялото на жертвата в гориста местност в землището на кв. „Горно Езерово“. Т.Т. е задържан за срок до 24 часа. Служители на сектор „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и колегите им от Първо РУ продължават работа по случая.

Ямбол. Служители от РУ - Елхово задържаха 25-годишен мъж от Ямбол в момент на получаване на пари от телефонна измама. Полицаите действали по сигнал, подаден от жител на село Изгрев късно вечерта на 1 април. Мъжът обяснил, че в телефонен разговор непознат опитал да измами майка му, искайки 12 000 лева “за лечение на близък”. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни действия, в момент на получаване на парична сума, е установен и задържан Д.П. /25 г./ от Ямбол. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ – Елхово. Извършва се проверка за съпричастността на задържания и към други телефонни измами, извършени в региона.

Служители от РУ - Ямбол задържаха 21-годишен мъж от Сливен – автор на серия кражби от леки автомобили. Посегателствата са извършени в областния град между 19 февруари и 28 март. От паркирани в жилищните квартали “Хале“ и “Диана” “Фолксваген Голф” и “Опел Тигра“ били отнети CD плеъри, субуфер с усилвател, телевизор, тонколони, трансмитери, карти с памет, акумулаторни батерии. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия е установен и задържан В.Г. /21 г./ от Сливен, криминално проявен и осъждан. Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

София. Служители от Седмо РУ задържаха двама мъже за взломна кражба. Разследването започнало на 21 март, когато 37-годишен столичанин подал сигнал в полицията за откраднати от склад в ж.к. „Горубляне“ осем гуми за камион, осем алуминиеви джанти, осем гуми за лек автомобил, седем колана и други. По случая било образувано досъдебно производство. При предприетите оперативно-издирвателни действия в полицейския капан попаднали Л.Г. /37 г./ и С.Д. /44 г./, и двамата от София, криминално проявени и осъждани за кражби. Те били задържани за срок до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, са им повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 195 от НК. Наложените мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа са изменени впоследствие на постоянни.

Извършител на взломна кражба от училищна лавка установиха и задържаха полицаи от Осмо РУ. Сигналът за престъплението постъпил в полицията на 13 март - продавачка от обекта разказала, че сутринта, отивайки на работа, установила липсата на 1000 лева. При огледа било изяснено, че в помещението е проникнато след разбиване на решетката и прозорец. По случая било образувано досъдебно производство, а в резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е задържан М.К. /58 г./ от София.  Справка в полицейските регистри показва, че мъжът е криминално проявен и осъждан за кражби. След доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура, М.К. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 195 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Пловдив. Мъж и тийнейджър са задържани за грабеж. Криминалисти от пловдивското Първо РУ действали по сигнал, получен в началото на март от 28-годишен пловдивчанин. Потърпевшият разказал, че на кръстовище между улиците “Чорлу” и “Борис Шивачев” насила му бил отнет портфейл с 382 лева, лични документи и две банкови карти. След проведено разследване са установени извършителите – З.А. /31 г./ и 15-годишно момче. С полицейска мярка двамата пловдивчани, които са известни на органите на реда, са задържани за срок до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив.  

След проведени бързи издирвателни действия служители на Шесто РУ установиха автора на увреждания по осем автомобила в Пловдив. Криминално проявеният и осъждан Х.И. /40 г./ от града е заподозрян за това, че в нощта срещу сряда счупил левите странични огледала на осем моторни превозни средства, паркирани в редица на ул. “Славянска”. Образувано е досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 от НК. Работата на разследващите продължава.

Контрабандни стоки са иззети при проверка на частен адрес в село Брестник. Вчера, служители от Първо РУ конфискували от дома на 34-годишен местен жител 600 папироса и 400 грама тютюн без платен акциз. След доклад на материалите в районната прокуратура, срещу мъжа е започната проверка по чл. 234, ал.1 от НК.

Перник. 41-годишният Н.К. - Барона е задържан за поредна извършена измама. На 1 март той наел такси от столицата до Перник и обратно за сумата от 70 лева. Пристигайки в областния център, криминално проявеният мъж слязъл от таксито и избягал в неизвестна посока. След подаден сигнал и проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия Н.К. е установен и задържан за срок до 72 часа. Днес предстои да бъде поискана мярка за неотклонение „задържане под стража”. Барона е задържан многократно в поделенията на МВР. Познат е с кражби, измами, изнасилване и грабежи. Срещу него има няколко висящи дела, изтърпявал е ефективна присъда. Работата по образуваните досъдебни производства продължава. 

Кърджали. Жена, прокарала фалшиви 50 евро в обменно бюро в областния град, е задържана в РУ - Кърджали. Около 14 часа вчера, гастрольорката от Нова Загора влязла в бюро в централната част на града и поискала да обмени валута за левове. Сред предложените банкноти служител в обекта открила съмнителна и сигнализирала в полицията. 34-годишната Р.М. е задържана, а фалшификатът - иззет. Образувано е досъдебно производство за прокарване в обръщение на неистински паричен знак.

Варна. Контрабандни цигари са иззети вчера при проверка, извършена от служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Варна. Действията са предприети с цел пресичане и недопускане на търговия с акцизни стоки без бандерол. В хода на инспекциите, в два търговски обекта -магазин за хранителни стоки, стопанисван от Г.А. /48 г./ от село Цонево, и  магазин за дрехи, собственост на Н.С. /58 г./ от същото село - са конфискувани общо 10 040 къса цигари от различни марки, необлепени с акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

Търговище. Вчера, в районното управление в Попово постъпил сигнал за открадната селскостопанска продукция. Посегателството било извършено между 31 март и 2 април. От складове в двора на земеделската кооперация в село Кардам липсвали 100 кг царевица на зърно и бали люцерна. След проведени незабавни оперативно-издирвателни действия са установени извършителите на посегателството – Р.И. /62 г./ от Попово и А.С. /45 г./ от село Голямо Ново, и двамата известни на полицията за извършени от тях предишни кражби и осъждани. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. По случая се извършва проверка.

 

 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!