Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Хасково. 66-годишен мъж е задържан за тежко криминално престъпление. Вчера, в 17.25 часа, на спешния телефон в хасковското управление постъпил сигнал от 42-годишна жена за извършено в дома й на улица „Драгоман” убийство. Незабавно към адреса бил насочен екип. При огледа, в килера на жилището, полицаите от оперативната група открили тялото на 50-годишен мъж, приятел на собственичката. В хода на разследването било изяснено, че преди да избухне агресията, бащата на 42-годишната жена и жертвата пийнали порядъчно, което довело до разпра за пари. Двамата не могли да разделят пенсията, която единствената жена в къщата получавала. Тогава таткото взел кухненски нож и с един замах пробол зет си в гърба. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Трима хасковлии са в ареста за кражба на нафта. Вчера, в 4.00 часа, от трактор, паркиран в димитровградското село Горски извор, те източили 30 литра гориво. Бдителен съсед подал сигнал за престъпното им деяние и към мястото се отправил автопатрул на РУ - Хасково. Междувременно, младежите подкарали лек автомобил „Опел“, но на пътя при местността „Ханчето“ край Хасково катастрофирали. Колата шофирал 19-годишният, който се оказал и неправоспособен. Поради движение с несъобразена скорост той загубил контрол над управлението и се забил в крайпътно дърво. Полицейският екип открил катастрофиралия автомобил и задържал тримата извършители на кражбата - двама 20-годишни и един на 19 години. Открито е и откраднатото от тях гориво. Получилият натъртване на китката шофьор бил прегледан, след което отведен в ареста за срок до 24 часа, заедно със съучастниците си. По случая е образувано досъдебно производство.

Сливен. Полицията в Сливен разкри група, специализирала се в кражби на вещи и гориво от леки и товарни автомобили. Разследването започнало в началото на годината, след получен сигнал за кражба на 40 л дизелово гориво от товарен автомобил, паркиран в сливенския квартал “Българка”. Да края на месец март били образувани още две досъдебни производства за кражби на авто CD преъри, акумулатор, таблет и  лични вещи от леки автомобили. Последният сигнал бил за източване на 180 л дизелово гориво от багер, извършващ ремонти дейности в града. След проведените следствени и оперативни действия са установени и задържани извършителите - петима мъже на възраст между 20 и 32 години, жители на Сливен, Нова Загора и село Гавраилово. Изяснено е, че те извършили кражбите в различно съучастие, предимно на територията на Сливен. Задържани са за срок до 24 часа.  Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Голямо количество контрабандни цигари иззеха новозагорски криминалисти при специализирана операция. Вчера, около 21.15 часа, на ул. “П. Енев” в Нова Загора полицейски екип спрял за проверка лек автомобил “Форд Фокус”, управляван от 39-годишния Г.М. При последвалите процесуално-следствени действия, в багажника на автомобила са намерени 22 000 къса цигари без бандерол от различни марки. Г.М. е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо досъдебно производство.

Кърджали. 11 160 къса цигари без акцизен бандерол са иззети вчера при операция на служители от сектор “Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР - Кърджали. Половината от цигарите били открити в личния багаж на 44-годишната М.А. При последващи процесуално-следствени действия в ползвани от нея жилище и лек автомобил “Фолксваген” криминалистите открили останалата част. Акцизните стоки без бандерол са конфискувани, а жената - задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. През последните дни на територията на областта са иззети общо 18 060 къса цигари без акцизен бандерол. Специализираните операции за противодействие на контрабандата са постоянен приоритет в работата на дирекцията.

Пловдив. Досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК е започнато срещу 44-годишен жител на село Първенец. Действията спрямо мъжа са предприети, след като вчера, в ползвана от него селскостопанска постройка край селото полицаи от Първо РУ открили и иззели 120 кг нарязан тютюн и саморъчно направена машина за рязането му. Материалите са внесени в Районна прокуратура – Пловдив, работата на разследващите продължава.

Общо 1140 къса контрабандни цигари били иззети от магазин в село Цалапица. Тютюневите изделия са открити вчера, при проверка от  служители на РУ – Стамболийски в хода на специализирана операция за пресичане на незаконното разпространение на акцизни стоки. Търговският обект е стопанисван от 65-годишна жена от селото, срещу която е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от НК.

Стара Загора. Цигари без акцизен бандерол са открити и при проверка, извършена от служители на РУ – Казанлък. От къщата на Д.М. /55 г./ са конфискувани 10 000 къса контрабандни цигари. В районното управление е започната проверка срещу Д.М.

Контрабандни стоки са иззети вчера и от дома на И.И. /58 г./ от село Гранит. При извършена проверка мъжът доброволно предал на полицаите 5 кг нарязан тютюн, 4950 гилзи за цигари и 440 саморъчно направени цигари, всички без акцизен бандерол. В РУ – Чирпан е започната проверка по случая.

Благоевград. 100 кг нарязан тютюн иззеха полицаи от благоевградското Първо РУ. Около 5.45 часа вчера, на КПП - Бело поле, те спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от С.Ш. /58 г./ от гърменското село Дебрен. В хода й проверяващите  открили десет чувала, в които били разпределени около 100 кг нарязан тютюн. С.Ш. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

София. Във Второ РУ е задържан криминално проявен мъж след извършена кражба. На 6 април 37-годишен столичанин подал сигнал в полицията за откраднати кабели от фирмен склад на бул. ”Първа Българска армия”. При огледа на място било установено, че са срязани различни по вид и сечение проводници. По случая било образувано досъдебно производство. В хода на проведените издирвателни действия е установен и задържан за срок до 24 часа извършителят на криминалното деяние - М.М. /32 г./ от София, криминално проявен и осъждан за кражби. След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура, му е повдигнато обвинени за извършено престъпление по чл. 195 от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Столични полицаи работят по изясняването на обстоятелствата и разкриването на авторите на кражба от столичен офис. Снощи, около 21.30ч., в полицията бил получен сигнал за открадната каса с пари и документи от офис в сграда на бул. „Шипченски проход”. При извършения на място оглед е установено, че неизвестните за сега злосторници са проникнали в офиса след разбиване на един от прозорците. Разследване по случая продължава.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!