Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. З2-годишен мъж е задържан с постоянна мярка в полицейския арест. На 8 април, около 1.00 часа, в Шесто РУ постъпил сигнал за нанесен побой над жена и мъж в столичния ж.к. „Красно село”. На място незабавно били изпратени екипи на полицията и Бърза помощ. Установено било, че между съседи възникнал скандал за нарушаване на нощната тишина. Пререканието прераснало във физическа разправа, от нанесен им побой пострадали 49-годишна жена и мъж на 52 години. Жената, която била с по-сериозни наранявания, била откарана в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Там по спешност била настанена в шокова зала, където малко по-късно е починала. По случая било образувано досъдебно производство, задържан е извършителят - М.К. от София, а материалите по случая са докладвани в Софийската градска прокуратура. На М.К. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 124 от НК. Наложената му мярка за неотклонение „задържане под стажа” за срок от 72 часа впоследствие е изменена в постоянна.

Служители от Пето РУ задържаха извършителка на кражба. Разследващите започнали работа по случая, след като на 11 април 84-годишна столичанка се оплакала в полицията, че малко по-рано същия ден, на спирка на масовия градски транспорт на бул. ”Княгиня Мария Луиза”, непозната жена опитала да открадне дамската й чанта. В хода на проведените оперативни действия е установена и задържана В.П. /20 г./ от Петърч, известна на полицията за подобни деяния. По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура, В.П. е привлечена като обвиняема за извършено престъпление по чл. 194 от НК, наложена й е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Полицаи от Трето РУ задържаха 24-годишен мъж за разпространение на наркотици. Столичанинът К.Ж. бил арестуван в хода на полицейска операция, проведена на 6 април след обяд в столичния кв. ”Разсадника”. При извършения му личен обиск и последвало претърсване в жилището му полицаите намерили и иззели 11 черни полиетиленови топчета с различна големина, съдържащи тревиста маса, и електронна везна. По случая било образувано досъдебно производство, а младият мъж - отведен в ареста за срок до 24 часа. Изготвената експертна справка показала, че иззетото количество е марихуана. След доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура, на К.Ж. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354 а от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева. 

Контрабандни цигари иззеха служители от Осмо РУ при специализирана полицейска операция срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол. В хода на акцията, проведена на  7 април,  в района на столичния кв. „Дружба”, бил задържан Б.И. /43 г./ от София. При извършени претърсвания на автомобила и жилището му служителите на реда открили и иззели 26 000 къса цигари без акцизен бандерол. По случая било образувано досъдебно производство, а материалите - докладвани в Софийската районна прокуратура. На Б.И. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по смисъла на чл. 234 от НК и наложена мярка за неотклонение „подписка”.

 
33-ма чужди граждани без документи са задържани днес преди обяд при полицейска
операция на територията на столичния кв.”Лозенец”. От апартамент в жилищна кооперация в квартала полицаите извели чужденците, между които и 2 деца. По първоначални данни, те са сирийски граждани. Работа с тях в полицията продължава. Предстои да бъдат предени на компетентни органи.

Сливен. В хода на акция по противодействие на нарокоразпространението, реализирана вчера на територията на Нова Загора, полицейските служители установили и задържали 18-годишния С.Т. При последвалите процесуално-следствени действия в дома му са открити електронна везна и плик със суха растителна маса, която при полевия наркотест реагирала на канабис. Назначена е експертиза на конфискуваното количество дрога. Срещу С.Т. е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Пловдив. Жител на Кръстевич е заловен при кражба от частен имот в селото. Вчера, около 19.30 часа, 29-годишният А.С. влязъл с взлом в къщата на свой 55-годишен съсед и събрал в чувал различни медни съдове. Мъжът тъкмо се канел да отнесе откраднатото, когато бил задържан от полицейски служител, отговарящ за района. Извършителят е приведен за 24 часа в ареста на РУ – Хисар. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

Младеж от Асеновград е заловен с наркотици. В неделя, при полицейска проверка в града, униформените засекли Ц.Х. /22 г./ да носи носи в себе си 0,42 грама марихуана. С полицейска заповед той е бил задържан за 24 часа и по случая е започнато бързо производство.

Бургас. Вчера към 14.04 ч. в Районно управление – Сунгурларе бил подаден сигнал за инцидент в сградата на кметството на с. Вълчин. Според първоначалните данни местният жител Д.Х./37г./, във видимо нетрезво състояние, нахлул в сградата и започнал да обижда и да се заканва на кмета и жители от селото. Мъжът не се стреснал от униформените служители, пристигнали на място, отказал да изпълни полицейските разпореждания, оказал съпротива при задържането, което наложило използването на белезници. Д.Х. продължил да буйства и в служебния автомобил - удрял главата си в прозореца, ритал и  задната врата. По случая е образувано бързо полицейско производство .

ПТП. Дете е загинало при инцидент, станал снощи, около 20.20 часа, на улица в Панагюрище. По първоначална информация 6-годишното момченце внезапно изскочило на пътното платно с велосипеда си и било ударено от лек автомобил „Ауди“, движещ се с несъобразена с пътните условия скорост. Към мястото на инцидента били насочени екипи на РУ - Панагюрище и на Спешна помощ. Шофьорът на колата Ц.П. /44 г./ е тестван с дрегер, пробата му е отрицателна, взета му е кръвна проба за лабораторен анализ. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е дознание.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето