Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Пловдив. Два товарни автомобила, обявени за общодържавно издирване във връзка с разбит международен канал за контрабандни цигари, са били открити при съвместна операция между  служители от ГД „Национална полиция”, ОДМВР – Пловдив и СДВР. Действията са предприети по водено досъдебно производство в отдел „Икономическа полиция” – Пловдив. Припомняме, че успешната операция бе осъществена в края на миналия месец под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив и в хода й бяха задържани два тежкотоварни автомобила с турска регистрация, от които са иззети общо 2840 кашона цигари без български акцизен бандерол.
При  извършените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по случая, вчера разследващите установили местонахождението на други два ТИР-а, регистрирани в Турция и влезли в страната ни с нелегални цигари. На паркинги в столичните квартали „Казичене“ и „Горубляне” моторните превозни средства от марката „Ивеко” са били открити изоставени,  без превозваната стока. В условията на неотложност са иззети камионите и ремаркетата им, както и други веществени доказателства по досъдебното производство.

Двама мъже попаднаха в полицейския арест за грабеж снощи в Пловдив. Сигналът е подаден във Второ РУ в 22.30 часа от 35-годишен карловец. Той разказал пред служителите, че докато стоял на пейка в района на Централна гара в Пловдив, двама непознати го нападнали и му взели ръчен часовник,  портфейл с лична карта и 6 лева. След предприети бързи издирвателни действия извършителите са установени и задържани. В ареста на районното управление за 24 часа са криминално проявени и осъждани пловдивчани на 33 г. и 28 години. Срещу тях е започнато бързо производство.

СДВР. В началото на месец април 34-годишен столичанин заявил в полицията, че от жилището му в ж.к.„Дървеница” е извършена кражба на преносим компютър, мобилен телефон и дребна сума пари. По случая било образувано досъдебно производство, а в районното управление започнали работа по задържане на извършителя. Установено било, че деяението е дело на 21 годишен мъж от София, известен на МВР с подобни прояви. Откраднатите вещи били намерени и иззети. След доклад на събраните материали по случая в Софийска районна прокуратура на задържания било повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.194 от НК и наложена мярка за неотклонение ”Подписка”.

Полицаи от Първо районно управление установиха извършителя на грабеж. Работата по случая служителите на районното управление започнали на 5 април , когато късно вечерта 22- годишна столичанка заявила в районното управление за извършеното посегателство. Тя разказала пред полицаите, че около 22.15 часа, пред входа на блока, в който живее на булевард „Цариградско шосе”, неизвестен мъж я повалил на земята и след заплаха отнел от нея около 60 лева и мобилен телефон. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198 от НК. След проведено разследване на служителите на районното управление съвместно с техни колеги от сектор „Грабежи”- СДВР и Седмо РУ бил установен и задържан извършителя на деянието. 34- годишният мъж от Самоков бил известен на полицията и осъждан за подобни прояви. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 198 от НК, както и наложена мярка за неотклонение „Подписка”.

ПТП.Двама души са загинали при пътно-транспортни произшествия през изминалото денонощие. 55-годишен мъж е загинал вчера около 18.30 часа на пътя между селата Водно и Брадвари, област Силистра. Той управлявал лек автомобил „Фолксваген Поло”,  изгубил управлението на превозното средство и се блъснал в дърво край пътя. Загинал е на място. В автомобила не е имало други пътници. По случая е образувано досъдебно производство.
Малко по-рано,  около 16:50  ч. на пътя между село Богомилци и село Хума, област Разград, 28 годишен водач на лек автомобил ”Рено Клио” на хоризонтална права с наклон, е блъснал пресичащият пътното платно 89 годишен пешеходец. В резултат от удара възрастният мъж е починал. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, който не е отчел употреба. По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи новини

Времето