Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Бургас. Сигнал за въоръжен грабеж пред казино в комплекс „Слънчев бряг“ бил получен на 17 май в РУ-Несебър. Изпратеният на място полицейски екип установил потърпевшите -  двама мъже от Добрич на 29 и 39 години. По техни данни двама непознати, след като ги заплашили с нож, ги набили и им отнели над 1000 лева. По случая било образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно - издирвателни и процесуално - следствени действия - разпити на свидетели, разпознаване, огледи, претърсване и изземване, извършители на деянието са установени.  Криминално проявените И.Й./40 г./ от Ямбол и З.Д. /23г./ от Несебър били задържани в полицейския арест, а вчера - привлечени в качеството на обвиняеми. С прокурорско постановление им е наложена 72 – часова мярка „задържане под стража“. Работата по случая продължава.

Служители на ОДМВР – Бургас работят по разкриване на извършителите на грабеж от банков офис в Айтос. Сигналът е получен днес, около 12.24 часа. Според данните от диспечера на охранителната фирма, двама мъже нахлули в касовия салон и, след възпроизведен изстрел, откраднали неустановена сума. Извършителите били с черни кожени дрехи и с каски на главите. Избягали са с мотор. При грабежа няма пострадали. Към момента се извършват оперативно-издирвателни действия, иззети са записи от видеокамерите, провеждат се разпити на очевидци. Работата на разследващите продължава.

Варна. 21- годишен мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. При разследването е установено, че от 18 март до момента мъжът е извършил четири взломни и една домова кражба. Сред откраднатите вещи са три лаптопа, 4 велосипеда, сребърни накити, слънчеви очила, оборудване за фризьорски салон и др.. По случаите има образувани досъдебни производства и работата по тях продължава.

София. Служители на Второ РУ задържаха 41- годишна жена за наркотици. На 8 февруари, в сградата на затвора, при извършена проверка на багажа на Р.И. от София, били открити четири свивки с прахообразно вещество. Назначена експертна справка на иззетите вещества показала, че те са 0,59 грама хероин. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а от НК. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура  жената е привлечена като обвиняема по досъдебното производство, наложена й е мярка за неотклонение „подписка”.

Криминалисти от Столичната дирекция извършиха оглед в района на бул.”Ломско шосе”. Сигнал за открит там труп в напреднало разложение е подаден днес малко преди 10 часа на тел. 112. Самоличността не е установена, към момента липсват данни  за упражнено насилие. Тялото ще бъде изпратено за аутопсия в Съдебна медицина.


Кърджали. Криминалисти са задържали 32-годишния Р.М. за притежаване на хероин. Мъжът бил спрян за проверка в кв.”Възрожденци” в областния център вчера около 15.30 часа. У него бил открит наркотик, чийто вид е установен с тест. Дежурно- оперативна група е извършила оглед. Дрогата е иззета. Образувано е незабавно производство.

Видин. Вчера, чрез тел.112, бил получен сигнал за мъж, предлагащ наркотични вещества в заведение в града. Към мястото незабавно е изпратен полицейски автопатрул. Установено е, че Г.С./39г./ от с.Бели извор, изхвърлил в сервизно помещение на заведението полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество. При направения полеви наркотест веществото реагирало на амфетамин. Г.С. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Пазарджик. Тийнейджър е задържан за притежаване на наркотици. Вчера следобед служители на сектор „Криминална полиция” при РУ- Пазарджик засекли 17-годишен младеж от село Сарая. Последвала проверка, при която органите на реда открили у него четири полиетиленови топчета със суха тревиста маса - марихуана. Дрогата е иззета, а младежът задържан с полицейска мярка 24 часа.

16-годишен решил да припечели малко пари чрез измама. За целта използвал възможностите на социалните мрежи, където чрез леки корекции в профила си, се представил за свой връстник, живеещ на същата улица. Чрез този псевдопрофил той се свързал с лелята на момчето, която работи и пребивава в Гърция и поискал от нея малка сума пари, която му трябвала спешно. Първоначално лелята не се усъмнила, но по-късно разбрала, че пишещият отсреща не е нейният племенник. Тя се свързала със своите близки, те пък с органите на реда и в полицейския капан попаднал 16-годишният съсед. С момчето работи инспектор „Детска педагогическа стая”. По случая се е образувана преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Панагюрище.

Полицаи от РУ-Пещера откриха и иззеха незаконно притежавани боеприпаси и взривни вещества от дома на възрастен мъж. Вчера следобед екипи на полицията проверили къща, собственост на 84-годишния А.П. Там били открити 61 ловни патрони  - различен калибър, 7 бойни патрона, 3 кутии с барут,  два метални пълнителя. Възрастният мъж не представил необходимите документи за притежанието им. Боеприпасите и барутът са иззети, по случая е образувано бързо производство.

 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!