Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Видин. Общо 10 000 къса цигари и 1.550 кг. нарязан тютюн без бандерол иззеха служителите на реда. Вчера в с.Новоселци е извършена проверка на паркиран пред частен дом лек автомобил „Фолксваген” с видинска регистрация. В колата били трима пътници. Установено е, че 27-годишната видинчанка Ж.Г. държи 50 стека цигари (10 000 къса) без бандерол. Нередовната акцизна стока е иззета по надлежния ред, по случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Шест пакета нарязан тютюн, с общо тегло 1.100 кг., открили вчера служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при проверка в района на видинския пазар. Тютюнът е иззет, по случая е образувана преписка. 0.420 кг. нарязан тютюн иззели и кулски полицаи от дома на 45-годишен жител на с.Киреево. По случая в РУ-Кула е образувана преписка.

София. Двама мъже са задържани при полицейска операция, проведена от  служители от сектор „Наркотици”-СДВР на 14 май. По време на акцията,  малко след сделка с наркотични вещества, на бул. „Българска морава”, служителите на реда задържали дилърите - Г.Й. - „Жоро Черния” /40г./ и Г.Г. /20г./, и двамата от София, заедно с шестима техни клиенти. При обиските, у едната клиентка служителите на реда открили пакетче със зеленикаво вещество, от Г.Г. криминалистите иззели още 16 пакетчета, пари и мобилен телефон. В хода на проведените процесуално-следствени действия, при личния обиск на Г.Й. и претърсване на жилището му, били открити и иззети пари, сим карти, ключове за автомобили, мобилни телефони, пликове с различни разфасовки със зеленикавото вещество, както и множество празни самозалепващи се пликчета. След доклад на събраните по случая материали в прокуратурата, на Г.Г. и Г.Й. били повдигнати обвинения за престъпление по чл. 354а от НК. Спрямо по-младия е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1 000 лева, на по-възрастния е наложената мярка  „домашен арест”.  Извършено изследване в НИКК, показало, че иззетите вещества са синтетичен канабиноид /т.нар. дизайнерска марихуана/ с тегло 109, 42грама.

Полицаи от Девето районно управление задържаха 21- годишна жена за хулиганство. Около 13.50 часа на 15 май, при обход на маршрут в района на бул. „Райко Даскалов”, служители на районното управление спрели за проверка 24-годишен мъж и столичанката И.М. По време на проверката младата жена обиждала полицаите и дори ги напръскала в очите с невропаралитичен спрей. И.М. била отведена в районното управление и задържана с полицейска мярка. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325 от НК. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, 21- годишната столичанка била привлечена като обвиняема, наложена й е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Стара Загора. Във връзка с подаден на 19 май сигнал от 77-годишна жена от Казанлък за телефонна измама по схемата „доставка на климатици”, полицейските служители от районното управление в града установили „куриера“ – 27-годишен жител на с. Осетеново, който получил сумата от 700 лв. Същия ден, на територията на област Русе е проведена полицейска операция от служители на ОДМВР - Стара Загора и ОДМВР - Русе за задържане на извършителите на измамата. На пътя Русе-Варна, на разклона за с. Писанец, след като взел парите, е задържан 38-годишният А.П. от Ветово. Той се придвижвал с лека кола ”Фолксваген Голф”, управляван от 25-годишния В. В., също от Ветово, който избягал и към момента се укрива. При извършените процесуално-следствени действия, от дома на укриващия са открити и иззети два мобилни телефона. А.П. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Казанлък, а В.В. се издирва. По случая е образувано досъдебно производство.

Сливен. 62-годишен таксиметров шофьор от Стара Загора предотврати поредна измама. По думите му, на 14 май,  бил ангажиран от клиент да вземе пратка от адрес в град Нова Загора. Когато разбрал, че в пакета има голяма сума пари, се усъмнил, че става въпрос за измама и потърсил съдействието на полицията, където предал и предадената сума от 2 800 лева. След сигнала полицейските служители отишли на адреса, откъдето шофьорът взел пратката, и установили, че жертва на телефонната измама е 61-годишен мъж. От разговора с него станало ясно, че в телефонен разговор, проведен  на 14 май, той припознал свой роднина от Германия, който му поискал голяма сума пари уж за освобождаване на 10 климатика от митницата. Парите са върнати на собственика. По случая е образувано досъдебно производство.

Перник. Радомирски криминалисти откриха краден лек автомобил. Вчера служители на Районното управление, при обход на района, установили крадено „Ауди Q 7”, собственост на лизингова фирма от гр. Стара Загора. Колата била на паркинг на ул. „Люлякова”. Открадната е от Стара Загора и е обявена за издирване на 18 май тази година. Започнато е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават.


 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето