Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Хасково. 30 000 къса цигари без бандерол иззеха икономическите полицаи. Вчера те проверили къша на улица „Кооператор” в областния град, където пребивавали 37-годишен хасковлия и 33-годишен от Димитровград. В автомобила на втория полицаите намерили 10 000 къса контрабандни цигари, а при последвалото претърсване в двора на дома са открити още два мастербокса.  Иззети са с протокол за доброволно предаване, образувано е бързо проиизводство.

301 артикула с лого на защитени марки са конфискувани от служителите на реда в Димитровград. Стоките са иззети от спрян за проверка на улица „3 март” лек автомобил „Фолксваген Голф”, шофиран от 32-годишен хасковлия. В колата проверяващите открили различни стоки, обозначени с лого на търговски марки без разрешение на правопритежателя.  Още 11 712 артикула от различни марки, защитени със закон на територията на Европейския съюз, са иззети на ГКПП-Капитан Андреево  при проверка на товарен автомобил с румънска регистрация, управляван от 46-годишен турски гражданин. Образувано е досъдебно производство.

Плевен. Криминалисти задържаха мъж в момент на получаване на пари от телефонна измама. Оперативните действия започнали след сигнал на 88-годишна местна жителка, получен на 4 юли, около 14.30 часа, в РУ–Червен бряг. Тя обяснила, че получила съмнително обаждане на домашния си телефон с предложение за продажба на климатици. Била уговорена и среща, за да предаде 1000 лева. Незабавно на място били изпратени два полицейски екипа. В 14.45 часа, в дома на възрастната жена, служителите на реда задържали 32-годишен мъж от село Рупци. Той бил отведен в районното управление за срок до 24 часа. Там доброволно предал 200 лева, за които пред разследващите признал, че получил по-рано същия ден от друга жителка на града /83 г./. Изяснено е, че в сутрешните часове пенсионерката говорила по телефона с мъж, представил се за неин внук. Обяснил й, че пътува за Луковит, за да купи четири климатика, но ако не плати капаро до час, уредите ще бъдат върнати в Германия. За да предплати, „внукът“ поискал 200 лева. Малко по-късно, мъж, представил се като служител в магазина,  уточнил по телефона, че праща момче оттам да вземе парите. Няколко часа, след като предала сумата, възрастната жена се усетила, че е станала жертва на измама и подала сигнал в полицията. Задържаният е разпитан в присъствието на служебен защитник в качеството на обвиняем пред съдия от Районен съд – Червен бряг. Образувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл. 209, ал.1 от НК. Работа на разследващите по случая продължава.

София. Служители от Осмо РУ задържаха извършител на кражба от таксиметров автомобил.  На 24 юни 27-годишен мъж заявил в полицията, че от таксито му, паркирано в ж.к. „Дружба”, е откраднат таблет. По случая било образувано досъдебно производство. След проведеното издирване, служители от районното управление задържали Д.И./37г./, криминално проявен и осъждан за кражби. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, на Д.И. било повдигнато обвинение по чл.195 от НК, наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Впоследствие, с определение на Софийски районен съд мярката била изменена в „постоянна”.

За подобно деяние в ареста на Трето РУ попаднал и К.К., който в края на февруари  откраднал маркови слънчеви очила и авто-радиокасетофон от паркиран в ж.к. „Западен парк” лек автомобил. „БМВ”. По случая било образувано досъдебно производство, инкриминираните вещи – намерени. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на задържания било повдигнато обвинение по чл.195 от НК, наложена му е мярка за неотклонение „подписка”.

Кърджали. Криминалисти от РУ-Крумовград разкриха извършителите на две кражби от търговски обекти. След подаден сигнал за кражба на машина за кафе, хранителни стоки и алкохол от кафе-аперитив в село Чал са били организирани издирвателни действия, при които полицаите стигнали до  М.Р./18/ и 16-годишен. Част от откраднатите стоки били намерени и иззети. Извършителите са задържани в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. В неделя бил подаден сигнал за кражба на 600 лв. от хранителен магазин в Крумовград, след като на обекта било счупено стъкло на прозорец. Дежурна оперативна група направила оглед и след издирвателни действия бил задържан извършителят на деянието – Х.С./21/. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето