Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. Служители от Четвърто РУ задържаха криминално проявен мъж за притежание и разпространение на наркотици. Той попаднал в ареста на 10 юли, в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества. Столичанинът К.М. /25 г./ бил спрян за проверка на  бул. ”Арсеналски”. При извършения му личен обиск у него полицаите намерили зелена тревиста маса. Последвали процесуално-следствени действия на адреса му. Оттам са иззети електронна везна, множество различни по форма и вид полиетиленови сгъвки и пликчета, съдържащи растителна маса, вещество на бучки с неправилна форма, както и зелено растение в саксия. Назначената експертна справка показала, че иззетите вещества са марихуана с тегло 145.62 г и около 13.56 г амфетамин. По случая било образувано досъдебно производство, а К.М. - задържан за срок до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, му е повдигнато обвинение за  престъпление по чл. 354 а от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. С определение на Софийския градски съд мярката за задържане е изменена в постоянна.

Трима младежи са задържани в полицията след извършен грабеж. На 3 юли, 42-годишен столичанин подал сигнал във Второ РУ, че същия ден, около 1.30 часа бил нападнат от непознати млади мъже в ж.к. „Свобода”. Те го повалили на земята, нанесли му побой и отнели туристическата му раница, в която носел мобилен телефон, таблет, яке и дребна сума пари. По случая било образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и заградителни действия, са установени и задържани извършителите на деянието – 18-годишните Ю.П. от Мездра и М.Т. от София и 16-годишен младеж от златоградското село Долен. Част от откраднатите чужди вещи са намерени и иззети. Тримата били отведени в районното управление за срок до 24 часа. След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура, са им повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 198 от НК. На непълнолетния младеж е наложена мярка за неотклонение „надзор на инспектор от Детска педагогическа стая”, а на Ю.П и М.Т.  - „подписка”.

Благоевград. Домашна лаборатория за отглеждане на марихуана разкриха криминалисти от РУ – Петрич. Вчера, около13.00 часа, те предприели проверка в къща в село Рупите, обитавана от С.К. /29 г./. На таванската част полицаите се натъкнали на помещение, пригодено за отглеждане на марихуана. Открити са 98 корена, засадени в саксии, с общо тегло 96 кг; 50 стръка, около3.2 кг, положени да се изсушават; 3,3 кг суха зелено-кафяво маса, реагирали положително при направените наркотестове на канабис. В същото помещение са открити различни уреди, ползвани за отглеждане на канабиса. С.К. е задържан за срок до 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство. Работата на разследващите продължава.

Вчера, при предприета проверка, предприета в района на планинското възвишение „Кожух“, в землището на с. Рупите, полицейските служители открили в обезлесен участък 6 зелени растения тегло 9,5 кг, реагирали положително на канабис. В същия участък е открит и пластмасов бидон, заровен в земята с 1,75 кг суха зелено-кафява тревиста маса. По случая е образувано досъдебно производство.
Отново вчера, към 10.30 часа, криминалистите предприели претърсване на  къща в Благоевград, собственост на К.А. (55 г.)  и прилежащия към нея двор, в който намерили 4 стръка канабис. На четвъртия етаж на къщата, обитаван от Г.А. (26 г.) е открит черен найлонов плик с 21 г суха зелена тревиста маса, реагирала при направения полеви наркотест на канабис. По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

Пловдив. 18-годишна от Карлово е заподозрян за притежание на наркотици. В понеделник тя била засечена на улица в града докато шофирала лекия си автомобил. При последвалата проверка в колата униформените открили 2,57 грама марихуана. По случая е образувано бързо производство, уведомена е Районна прокуратура – Карлово.

Извършител на хулиганска проява е задържан в ареста на Пето РУ в Пловдив. Заподозреният е А.И. /25 г./, който около полунощ нападнал с удари жена на спирка пред заведение в ж.к. “Тракия”. Минути след подаване на сигнала, пловдивчанинът е заловен и отведен в районното управление. Справка в регистрите показала, че той е известен на органите на реда. По случая е започнато бързо производство, уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.


Кюстендил. 32-годишен е задържан от кюстендилски полицаи вчера за притежание на наркотични вещества. Проверката е извършена на ул. „Банска в града. Ф.З., който е известен на полицията с противозаконни деяния, опитал да се освободи от 4 опаковки прахообразно вещество. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин, общото му тегло 6.64 грама. Задържаният ще остане в полицейския арест 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Стара Загора.  Вчера, към 23.30 ч., на ул."Берое", бил спрян за проверка л.а."Ситроен", управляван от местния жител В.И. /18г./. С него пътувал и съгражданинът му Р.Р. /19г./. При проверката шофьорът се държал крайно неадекватно, в разговора признал, че има носи в себе си наркотични вещества. При последвали обиск във В.И. са открити и иззети две топчета суха, зелена, тревиста маса, увити в найлончета, които  при тестване с полеви наркотест  реагират на марихуана, а в скоростния лост на колата - топче от суха, зелена тревиста маса. Двамата са задържани за срок до 24 часа, а по случая - образувано бързо производство.

17-годишен, прокарал подправен билет от лотарията и получил 40 лева, е установен и задържан в хода на предприети от криминалистите бързи действия. Вчера касиерка в обекта, ситуиран в магазин за хранителни стоки на ул. „Младост“ , подала сигнал за стореното.  Минути по-късно пристигналите служителите на реда, които предприели заградителни действия и идентифицирали извършителя в магазина. Последвало задържането на непълнолетния старозагорец, а по случая е образувано  досъдебно производство.


По данни на Сеизмологичния център към НИГГГ на БАН днес в 11.30  часа  българско време е регистрирано земетресение с епицентър на около 400 км в източна посока от град София. Земетресението е с магнитуд 4,0 по скалата на Рихтер, с епицентър в акваторията на Черно море между Шабла и Каварна, посока нос Калиакра и e усетено в районите на Варна, Албена, Балчик и Каварна. Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!