Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Пловдив. Млада жена е задържана за нападение над полицай. Вчера, около 17 часа, в Сопот, 20-годишна жителка на града била посетена на адреса си от представители на Център за социални услуги към общината. Те били придружени за оказване на съдействие от полицейски инспектор, обслужващ района. При вида на служителите девойката се разгневила и насочила агресията си към униформения, по когото нанесла удари с ръце и крака. Извършителката е отведена в РУ – Карлово и ще остане в ареста за едно денонощие. По случая е започнато бързо производство по чл. 131 ал.1 т.12 от НК. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Карлово.

Трима извършители на грабеж в Пловдив са задържани в резултат на бърза реакция на служителите на реда. Около полунощ днес във Второ РУ бил получен сигналът за извършеното престъпление. 48-годишна жена и 56-годишен мъж разказали, че час по-рано, вървейки по бул. “Христо Ботев”, в района на Централна гара, трима непознати ги нападнали и след побой, взели чантата на жената. Незабавно били предприети заградителни действия, при които са установени и задържани извършителите - Е.Б. /55 г./, Е.Р. /45 г./ и Б.А. /42 г./. Допълнителна справка показала, че те са с криминални прояви и осъждани. По случая е започнато досъдебно производство.

Пазарджик. Солидно количество цигари без бандерол иззеха служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» в ОДМВР. Вчера полицаи от сектора, съвместно с колегите им от участък «Изток» претърсили дома и леката кола, ползвани от А.З./70г./, от Пазарджик. На двете места органите на реда открили общо 44 000 къса цигари от една марка, всичките без бандерол. Акцизната стока е иззета, а спрямо притежателя и е образувано бързо производство.  
     
Служители от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР-Пазарджик задържаха водач, предложил им подкуп. На улица в пазарджишкото село Мало Конаре униформените подали сигнал със стоп-палка на водач на микробус «Форд». Той обаче не изпълнил полицейското разпореждане да спре и продължил по пътя си. Полицаите поели след него и го спрели в района на бензиностанция. Оказало се, че 32-годишният А.М. шофира неправоспособен. Като видял, че действията му няма да останат ненаказани, младият мъж решил да действа. Приближил се до служебния автомобил «Опел Астра» и подхвърлил две банкноти от по 50 лева. Секунди по-късно се оказал с белезници, а на място пристигнала дежурна група при РУ-Пазарджик, който извършила оглед, банкнотите били иззети. По случая е образувано бързо производство

София. Бързи производства са образувани в Девето РУ срещу двама мъже за притежание на наркотични вещества. На 13 юли след обяд в ж.к. „Люлин”  полицаи спрели  за проверка столичанина М.П./23г./ и у него открили полиетиленово пликче, съдържащо растителна маса. Малко по - рано същия ден в ж.к. „Връбница” патрул извършил проверка  и на Д.И./24г./ от София. При последвалия личен обиск у него намерили полиетиленово пликче, съдържащо прахообразно вещество. От изготвената експертна справка станало ясно, че иззетите вещества са коноп и амфетамин. Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа, работата по случая продължава.

Служители от Второ РУ разкриха извършител на измама. Действията по разследването започнали на 13 юли, когато служителка в столична фирма заявила, че станала жертва на измама. В офиса й влязъл непознат мъж и помолил да му уедрят пари. В процеса на броенето и уедряването на банкнотите непознатият успял да отскубне от общата пачка двулевови купюри - 258 лв. и си тръгнал. На място бил извършен оглед, а по случая   образувано досъдебно производство. След проведени оперативно – издирвателни действия А.С./43г./ от София, криминално регистриран за подобни деяния, попаднал в полицейския капан. Събраните материали по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура, на А.С. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.209 от НК и наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Търговище. Снощи около 22.10 часа на улица пред частен дом в с. Гагово възникнал скандал между двама мъже. Скандалът прераснал в сбиване, при което 33-годишният С.Р. грабнал моторен трион и ранил по ръката опонента си на 67 години. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота му. С.Р. е  задържан  с полицейска мярка за 24 часа, по случая се извършва проверка по чл. 325 от НК.

Варна. Трима са задържани за нанесен побой над 34- годишен мъж от Варна. Сигналът в полицията бил подаден на 12 юли - разхождайки се по крайбрежната алея, той бил нападнат и бит от трима неизвестни. Пострадалият е настанен в МБАЛ „Св.Анна“ с контузия на мозъка. В хода на предприетото разследване криминалистите влезли в дирите на  извършителите. Задържани са Н.Ш. и К.И., двамата на 19 години, криминално регистрирани, и непълнолетен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава. Материалите са докладвани в Районната прокуратура – Варна.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!