Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


Ямбол. Служители от РУ - Ямбол разкриха домашна нарколаборатория за производство на синтетични наркотици. Специализираната полицейска операция срещу престъпленията, свързани с наркотични вещества, е проведена на 22 юли. В хода й, полицаи извършили проверка на адрес в квартал “Аврен”. На място,  в момент на приготвяне на метамфетамин е установен А.Г. /26 г./. Иззети са прекурсори, химични вещества за приготвяне наркотични вещества и метамфетамин. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

За броени часове служители от РУ - Елхово разкриха взломна домова кражба в село Бояново. Работата по случая започнала на 22 юли по сигнал на британски гражданин, живеещ в селото. Пред разследващите той обяснил, че в периода ноември 2014 - юли 2015 г., след взлом от дома му е извършена кражба на техника и вещи на стойност около 3000 лева. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия са установени и задържани извършителите на посегателството –  Х.Т. /20 г./ и  Т.С. /21 г./, местни жители. Част от откраднатите вещи са открити на различни адреси в Ямбол. С постановление на прокурор при Районна прокуратура – Елхово, на Х.Т. е наложена 72-часова мярка за задържане. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

София. Служители от Осмо РУ задържаха криминално проявен мъж, след извършена поредна кражба. Криминалисти започнали разследване на 16 юли, когато 59-годишен мъж от Казичене подал сигнал за откраднат от дома му плазмен телевизор. При огледа на място е установено, че в къщата е проникнато през незатворена входна врата. По случая било образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативни действия е установен и задържан извършителят на посегателството - Д.И. /32 г./ от София, криминално проявен и осъждан за подобни деяния. Откраднатата чужда собственост е намерена и иззета. След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура, на Д.И. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 194 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража”  за срок от 72 часа.

Столичната полиция изяснява обстоятелствата около смъртта на мъж. Сигналът постъпил днес, към 11.10 часа, на тел. 112. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Медиците констатирали смъртта на мъжа. Установена е самоличността му – 54-годишен. На място се извършва оглед. Действията по изясняване на всички факти и обстоятелства около кончината му продължават.

Варна. Варненски криминалисти разкриха извършителите на взломна кражба. Сигналът за посегателството постъпил в полицията на 23 юни т.г. – от апартамент във Варна били откраднати два фотоапарата, два ръчни часовника и златни накити. В резултат на упоритата работа и проведени оперативно-издирвателни действия, разследващите влезли в следите на извършителите. За срок до 24 часа са задържани двама варненци, известни на органите на реда - Н.Н. /33 г./, който е и осъждан, и Д.М. /27 г./. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. На Д.М. е наложена мярка за неотклонение „подписка“, а на Н.Н. – задържане за срок до 72 часа.

Силистра. Криминалисти разследват грабеж, извършен тази сутрин в Дулово. Сигналът постъпил на тел. 112, около 7.20 часа. Според първоначалната информация, двама мъже, придвижващи се с лек автомобил, отнели пари от обменно бюро, намиращо се в района на автогарата. Няма пострадали хора. На място е извършен оглед. Предприети са оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за изясняване на случая.

Разград. 26-годишен мъж от кубратското село Брестовене издъхна след масов бой, двама души са задържани в районното управление. Отзовалите се на сигнала за разпра служители на реда установили, че около 20.30 часа вчера, в централната част на селото възникнало сбиване между две фамилии. Медицински екипи транспортирали шестима пострадали до лечебни заведения. Двама от тях са настанени за наблюдение в болницата в Кубрат, други четирима – в разградската болница с различни наранявания. Непосредствено след пристигането в медицинското заведение, 26-годишният мъж починал от нараняванията си по главата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК. За срок до 24 часа в РУ - Кубрат са задържани А.З. /36 г./ и А.А. /27 г./. Иззети са дървени сапове, вериги, ножове и газов пистолет. Продължава работата по изясняване на обстоятелствата и разследване на случая.

Пловдив. Служители от пловдивското Второ РУ задържаха мъж и жена, заподозрени за разпространение на наркотични вещества. Криминално проявеният и осъждан за подобни престъпления карловец Х.Д. /35 г./ и 31-годишната М.И. били арестувани в хода на полицейска операция, проведена в понеделник. При предприетите процесуални и следствени действия от двамата са иззети над 7 грама амфетамин, 107.4 грама марихуана и 4 таблетки екстази. По случая било образувано досъдебно производство, а извършителите – задържани за срок до едно денонощие. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, Х.Д. и М.И. са приведени в ареста за 72 часа. Междувременно, с наркотици бил задържан и 30-годишен жител на Асеновград. В сряда Б.А. бил засечен от служителите на реда в лек автомобил “Фолксваген”. В колата и у мъжа били открити три пакета със съмнително съдържание. Направена експертна справка показала, че иззетите вещества са амфетамин и марихуана. Срещу асеновградчанина е започнато бързо производство.

Тийнейджър бил заловен с контрабанден тютюн. Вчера сутринта, в района на стоково тържище в Първенец, полицаи от Първо РУ иззели от 16-годишен пловдивчанин 10 кг от безакцизната стока. Под наблюдението на районната прокуратура по случая е започната проверка по чл. 234, ал.1 от НК.

Благоевград. Засети канабисови растения откриха служители на РУ – Петрич. Вчера, те извършили проверка в местността „Ормански път”, землище на града. Намерени и иззети са около 58 зелени, тревисти растения с общо тегло 143 килограма. При полевия тест реагирали положително на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

Плевен. Мъж е задържан за притежание на различни по вид наркотици. Служители на „Криминална полиция" при плевенското Първо РУ  започнали работа по сигнал от служител на охранителна фирма, постъпил в 5.15 часа на 18 юли. Мъжът обяснил, че са се отзовали на сигнал за нарушение в охраняем павилион "Нон-стоп" в Плевен, но при опит да задържат нарушителя, той успял да избяга, като зарязал мобилен „Нокиа“ с две сим карти, маратонка, мъжка тениска и кожена табакера, в която охранителите  открили полиетиленово топче с неправилна форма, съдържащо суха зелена тревиста маса. Незабавно е започнало разследване. След проведени оперативни действия служители на "Криминална полиция" при Първо РУ МВР-Плевен изяснили, че собственик на мобилния апарат е 18-годишен, адресно регистриран в София. Вчера, около 15.30 часа, във връзка с провеждане на конкретни издирвателни действия по локализация и задържане в района на ВМУ-Плевен,  извършителят бил установен. Той направил опит да осуети полицейската проверка, което наложило използване на физическа сила и помощни средства. Последвало и претърсване на жилището на 63-годишна жена, роднина на задържания.  В спалня на къщата, са открити и иззети 23 таблетки, сини на цвят с надпис "Щампа-15", 15 полиетиленови топчета - бели на цвят с неправилна форма, съдържащи суха зелена тревиста маса, едно полиетиленово топче с неправилна форма, съдържащо семена за посев и едно полиетиленово пликче с късове суха зеленокафява тревиста маса. Младежът е доведен за снемане на обяснения в полицията. По думите му, намерените наркотици са амфетамини и марихуана. Наркотикът е иззет за лабораторна обработка. По случая е уведомен районен прокурор.

Кюстендил. Вчера кюстендилски полицаи са установили и задържали 34-годишен мъж, обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система от Италия. Той ще остане 24 часа в полицейския арест, уведомена е прокуратурата.

Лек автомобил «Мерцедес», обявен за издирване чрез ШИС, е бил представен за регистрация в пункта в Дупница вчера. Служителите установили факта при обработката на документите, че автомобилът е бил представен от собственичката, която е представила договор за покупко-продажба. Автомобилът е оставен на съхранение на паркинг на РУ Дупница с протокол за доброволно предаване от собственичката.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето