Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Перник. Двама криминално проявени столичани са задържани в полицейския арест. Вчера към 18.00 ч., в гориста местност в района на брезнишкото село Горни Романци, патрулен екип на РУ - Брезник спрял за проверка два автомобила – „Фолксваген Голф“ и „Фолксваген Пасат“ със софийски регистрации. Оказало се, че в колите пътували 13 чужди граждани, които били без документи за самоличност. Последвало задържането на двамата шофьори.  По – възрастният от тях М.Б. / 55 г./ от София е познат на органите на реда с извършена кражба, а 44 –годишният му съгражданин Л.К. -  с кражба, отвличане и хулиганство. Той е изтърпявал и ефективна присъда. Работата по  образуваното досъдебно производство продължава.

Враца. Вчера, в рамките на реализирана операция по противодействие на наркопроизводството и разпространението на наркотици, служителите на реда засекли в местността „Шаровитица“ П.Л. /57г./. Той тъкмо поливал засадените и грижливо отглеждани 39 канабисови насаждения, достигнали височина до 90 см. Общото тегло на листната маса е около 6,5 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

Благоевград. При аналогична операция, проведена на територията на Петрич, са открити и унищожени над 41 кг канабис. Част от засадените растения са открити при проверка на къща и прилежащо към нея дворно място в с.Ключ, обитавани от местния жител Д.А./50г./. Освен 10-те зелени тревисти растения с общо тегло около 22 кг, са намерени и положените да се сушат растения с общо тегло около 2 кг. Отново на адрес в селото и дворно място, обитавани от негов съселянин - Л.Т./52г./, са открити други две зелени тревисти растения с общо тегло около 17 кг, реагиращи положително на канабис. В къщата са намерени и иззети два плика със суха, зелено-кафява тревиста маса с общо тегло около 56 гр. Двамата мъже са задържани с полицейска заповед до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 и чл. 354В от НК.

София. Служители на Второ РУ задържаха двама братя за притежание с цел разпространение на наркотици. Операцията е реализирана на 3 септември,  Е.Г./27г./ и П.Г./32г./ са задържани на територията на ж.к. „Надежда”. Те  били засечени непосредствено след осъществена продажба на наркотици. При последвалите лични обиски и претърсвания на адреса, който двамата обитават, полицаите намерили и иззели: множество таблетки с щампа; полиетиленови пликчета, съдържащи прахообразно вещество и  бучка с неправилна форма; полиетиленови пликчета; топче с растителна маса и две електронни везни. По случая било образувано досъдебно производство, след доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на Е.Г. и П.Г. са повдигнати обвинения за престъпление по смисъла налични  чл.354 а от НК и наложени мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Ловеч. Криминалисти на РУ-Троян разкриха за броени часове извършителка на дръзка кражба. Вчера, около 11.00ч. помощ в полицията потърсила 86-годишна жителка на с.Шипково. Обяснила, че непозната й отнел сумата от 630 лева. Това станало докато излизала от пощенския клон, откъдето получила парите. Докато се разминавали, непозната издърпала от ръцете й банкнотите и побягнала в неизвестна посока. След проведени незабавни издирвателни действия униформените установили авторката на кражбата - 52 годишна жена от гр.Троян. Отнетата парична сума е намерена и иззета по съответния ред, а в РУ-Троян е образувано досъдебно производство.

Пловдив. В резултат на предприети  бързи действия, служители от Първо РУ заловиха извършител на кражба. Сигналът за извършеното престъпление бил подаден от потърпевшия в ранните часове вчера. Той обяснил, че от лекия му автомобил, паркиран на бул. „Н.Й.Вапцаров“ са откраднати документи, инструменти и други вещи. Минути по-късно пристигналите служители на реда предприели заградителни действия и в близост до мястото засекли злосторника. И.К. /26г./ е отведен в полицейския арест, справка в регистрите сочи, че мъжът е криминално проявен. По случая е образувано бързо производство.

Пазарджик. Криминалисти на областната дирекция изясняват обстоятелствата около извършен  умишлен палеж. Сигналът за възникнал пожар на л.а. „Мерцедес - С 220“, паркиран пред частен дом в гр. Септември, е получен към 04.00ч. тази сутрин. На място пристигналите екипи на пожарната успели да погасят пламъците. При извършения оглед, под задния десен калник на колата, е открита пластмасова бутилка със запалителна течност. Нанесени са материални щети по автомобила. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс.

ПТП. Тежък пътен инцидент е станал тази сутрин към 09.05 часа на пътя между Варна и Белослав. На място е загинала 47-годишна жена от Варна, която е шофирала л.а. „Фиат“.  По първоначални данни, на десен завой, тя е загубила контрол над автомобила, който е излязъл от пътното платно и се е преобърнал няколкократно. По случая е образувано досъдебно производство. Извършват се процесуално–следствени действия за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

Млада жена загина при пътен инцидент край В. Търново тази нощ. Произшествието е станало около 02,00 ч. на главен път София – Варна, в района на разклона за великотърновското село Балван. По първоначална информация, лек автомобил „Опел Астра”, управляван от 21-годишна жена от Враца, е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. От удара тя е загинала на място. Тежко е пострадал 25-годишният й спътник, който е откаран  и настанен за лечение във великотърновската болница с множество вътрешни травми. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Тежка катастрофа е станала тази нощ и в село Малко Йонково. Сигналът за произшествието е получен на тел.112 около 02.10 часа. Според събраните до момента данни, л.а. „Рено Меган”, управляван от неправоспособния А.М. от село Лудогорци, е излязъл от пътя и се е ударил в крайпътно дърво. 22-годишният водач е откаран в тежко състояние в болницата в Исперих, където малко по-късно умира. По случая е образувано досъдебно производство.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето