Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София – област. Служители на РУ- Ботевград задържаха трима осъждани мъже за нанесен побой. Вчера по обяд в РУ- Ботевград постъпил сигнал за сбиване пред жилищен блок в жк. „Саранск“, при който пострадал 31- годишен мъж. Полицейските служители реагирали незабавно и след бързи оперативно- издирвателни действия задържали извършителите на деянието- Ц.Д./31г./, Б.Д./30г/ и Г.Ц./28г./, и тримата от Ботевград, криминално регистрирани, осъждани. Пострадалият е настанен за лечение със сътресение на мозъка, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129 от НК.

Ямбол. Служители от РУ-Елхово задържаха 47- годишен мъж за противозаконно отнемане на МПС. Разследването започнало на 2 септември по сигнал, че от ул. “Х.Димитър” противозаконно бил  отнет лек автомобил ”ВАЗ 2105”, с оставени контактни ключове на волана. Часове по-късно автомобилът бил открит изоставен. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е установен и задържан извършителят на деянието – 47-годишен жител на Елхово, криминално проявен и осъждан за кражби.  Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Кърджали. Двама са задържани в РУ-Кърджали след сбиване в село Перперек. Скандалът избухнал снощи около 18 часа между два рода. Най-активните -  С.А./27г./ и Е.А./25г./, са задържани за нанесен побой на двама мъже на 29 и 31 години. Пострадалите са били транспортирани в Центъра за спешна помощ в Кърджали и настанени под наблюдение в болницата.  Работата по изясняване на случая продължава. Издирват се още няколко лица, които са участвали в свадата. Проверката е за хулигански действия.

Перник. Криминално проявен перничанин е задържан за кражба на телефон. Вчера, в полицията се оплакала 53-годишна жена, че от офиса на фирмата й е откраднат мобилен телефон „Нокиа”. Служители на Първо РУ започнали разследване и много бързо влезли в дирите на извършителя – 45-годишният Д.Н. – Войната. Познатият на полицията с кражби, наркотични вещества и унищожаване и повреждане откраднал телефона и го продал. Апаратът бил намерен, а 45 – годишният мъж, който е излежавал и ефективни присъди, е задържан с полицейска мярка 24 часа. В края на месец август му беше повдигнато обвинение за кражба на кафе-машина и мобилен телефон от офис на пернишка фирма. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.
 
50 – годишен мъж е задържан в момент на кражба. Представител на фирма в Батановци съобщил в полицията, че от фирмата му се прави опит за кражба на скъпо никелирано сито. Органите на реда реагирали незабавно и задържали А.П., малко след като откраднал ситото, струващо около 800 лева. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Варна. Криминалисти са задържали 30 – годишен мъж за кражба. Сигнал за откраднат телевизор от частен дом в ж.к.“Чайка“ бил подаден на 3 септември. В резултат на проведените оперативно – издирвателни действия бил установен и задържан извършителят М.П. /30 г./ от Варна, известен на МВР и осъждан. Допълнителна справка показала, че 30 – годишният мъж има още една кражба зад гърба си. По случаите са образувани досъдебни производства, материалите са докладвани на дежурен прокурор при Районна прокуратура – Варна.  С прокурорско постановление на М.П. е наложена 72 – часова мярка за задържане.

Пловдив. Петима пловдивчани са били заловени при специализирана операция за пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества в областния град. В хода на акцията в събота полицаи от Първо РУ проверили лек автомобил “Дачия”, с който се придвижвали трима млади пловдивчани. При вида на униформените шофьорът Л.И. /23 г./ направил опит да се освободи от цигара с марихуана. Пакетчета с подобно съдържание били открити при обиск и у 24-годишните му спътници Т.Н. и В.Д.. След експертна справка е установено, че иззетото количество марихуана е с общо тегло 0,95 грама. В понеделник с  0,46 грама от същия наркотик било задържано 17-годишно момче, спряно на бул. “Цариградско шосе” от служители на Шесто РУ. Ден по-късно, на ул. “Златорог” те предприели обиск и на криминално проявения Д.Д. /32 г./, от когото иззели 0,212 грама хероин. Петимата извършители са били задържани за срок до 24 часа и срещу тях са започнати бързи производства. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

1740 саморъчно свити цигари и близо килограм тютюн без платен акциз са били иззети от търговски обект в село Васил Левски. На контрабандната стока, съхранявана от 51-годишна жена от село Соколица, се натъкнали полицаи от РУ – Карлово при проверка вчера. По случая е започната предварителна проверка по чл. 234 от НК.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!