Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Монтана. Служители на РУ - Лом задържаха участник в схема за телефонна измама. Вчера, криминалисти предприели оперативно-издирвателни действия, след получен сигнал – 75-годишна жена от града получила телефонно обаждане от непознат мъж. Той й обяснил, че неин близък роднина е пострадал при инцидент и са необходими пари за неговото лечение. Договорени били място и час за предаване на сумата. В резултат на незабавната реакция на полицейските служители, непосредствено след получаване на сумата от 1000 лева, бил задържан 61-годишният М. Л. от Видин, криминално проявен. Парите са открити и иззети при извършения личен обиск на мъжа. Той е задържан за срок до 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство. Работата по изясняване и документиране на престъплението продължава.

Добрич. Специализирана полицейска операция срещу разпространение на наркотични вещества проведоха вчера служители на добричкото Първо РУ. В хода й е задържан М. П. /35 г./, местен жител. Последвали процесуално-следствени действия в жилището на мъжа в Добрич. Намерени и иззети са 100 грама прахообразно вещество, дало положителна реакция на амфетамин, 200 грама суха тревна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест, електронна везна, както и сумата от 3800 лева. Работата на разследващите по случая продължава.

Благоевград. Акция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества проведоха през изминалото денонощие служители на ОДМВР – Благоевград. От три адреса са иззети общо над 8 кг канабис, трима души са задържани за срок до 24 часа. В местността „Дигата”, землище на село Струмешница, сред насаждения от царевица, служители на РУ – Петрич открили около 3 кг  зелена тревиста маса, дала положителна реакция на канабис. Установено е, че земеделската земя стопанисва М. З. /60 г./, жител на селото. В хода на работата по случая е извършена проверка в къща и прилежащо към нея дворно място, обитавани от мъжа. Намерени са около 260 г зелено-кафява, суха тревиста маса. При полевия наркотест количеството реагирало на канабис. М. З. е задържан за срок до 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство. Други над 5 кг канабис са иззети от селскостопански имот в село Склаве, стопанисван от К. П. /42 г./, местен жител. При проверка, извършена от служители на РУ – Сандански, там са открити 5500 г тревиста маса, реагираща положително на канабис. Мъжът е задържан за срок до едно денонощие, по случая е започнато досъдебно производство. Канабис е иззет и от мазе към жилищна сграда в ж.к. „Струмско” в областния град. При проверка служители на Второ РУ намерили около 4.8 г суха, зелена тревиста маса, реагираща положително на канабис. Ползвателят на избеното помещение – В. А. /18 г./ от Благоевград, задържан за срок до 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Ямбол. Служители от РУ - Стралджа разкриха кражба на 5500 лева от частен дом в село Воденичане. Разследването започнало на 12 септември по сигнал, че същия ден непознат мъж, представил се за инкасатор, е влязъл в жилището на възрастна жена от селото уж да извърши проверка на електромера и платените сметки. След като си тръгнал, жената установила кражбата на 5500 лева от дома си. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са разкрити извършителите на посегателството – В. Х. /37 г./ и А. А. /43 г./ от Бургас. А. А. е задържан за срок до 24 часа. Част от открадната сумата е установена и иззета. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

София. Столични полицаи задържаха извършител на грабеж. Работа по разследване на случая започнала през месец август, когато възрастна жена се оплакала в Осмо РУ, че била нападната от непознат мъж в ж.к. „Дружба”. След като я съборил на земята, той издърпал от врата й златен синджир и побягнал. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия, извършителят на деянието е установен и задържан. А. М. /28 г./ е познат на полицията с криминалистически регистрации за подобни деяния. По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, на А.М. е повдигнато обвинение за извършена престъпление по чл. 198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка”. Продължава работата по установяване на съпричастността му към други престъпления, извършени на територията на столичния град.

Пловдив. Бързо производство е образувано срещу 39-годишен криминално проявен, задържан при опит за взломна кражба в Пловдив. Към 22.30 часа снощи, чрез тел. 112, в Шесто РУ постъпил сигнал за мъж със съмнително поведение край лек автомобил “Опел”, паркиран на бул. “Цариградско шосе”. В резултат на бързата реакция на полицейските служители, на място бил задържан А. А. /39 г./ от града. Той е отведен в районното управление, където ще остане за срок до едно денонощие. 

Извършител на грабеж е задържан за 24 часа в ареста на Второ РУ в Пловдив. Мярката спрямо криминално проявения К. М. /33 г./ е взета след проведено разследване по сигнал в края на август. По първоначални данни, на пл. “Централен”, заподозреният пресрещнал 46-годишен мъж и издърпал от ръцете му мобилен телефон, след което избягал. Срещу пловдивчанина е започнато досъдебно производство, работата на разследващите продължава.

Кюстендил. 45-годишен мъж от Кюстендил е задържан вчера в ареста на РУ – Кюстендил за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. При проведените процесуално-следствени действия в имот на Р. Б. криминалистите открили незаконно притежавана пушка. Задържаният е известен на полицията с противозаконни деяния и осъждан. По случая е започнато досъдебно производство.

Досъдебно производство е започнато вчера в РУ - Дупница срещу 54-годишния К. А. При извършено претърсване в дома му криминалисти са открили  и иззели множество части за огнестрелно оръжие. К. А. е известен на полицията с противозаконни деяния и осъждан.

ПБЗН. Мъж загуби живота си при пожар в апартамент на ул. “Ландос” в Пловдив. Сигналът е подаден към 2.00 часа тази сутрин, чрез тел. 112. На адреса незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и спешна медицинска помощ. Обитателите на жилищната сграда били евакуирани. След потушаване на огъня, при оглед в жилище на шестия етаж, било открито тялото на мъж, чиято самоличност се установява. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура. Продължава работата по изясняване на причините за запалването.

ПТП. Един е загинал, а шестима души са ранени при катастрофа в смолянското село Влахово. Сигналът за пътния инцидент постъпил на тел. 112 тази сутрин, в 7.50 часа. Според първоначалните данни, цистерна с дизелово гориво, управлявана от М. П. /34 г./ от Смолян, навлязла в лентата за насрещно движение и се ударила последователно в два леки автомобила -“Фиат Дукато”, шофиран от 60-годишен мъж от Мадан, и “Опел Вектра”, управляван от 61-годишен жител на ардинското село Бял извор. При инцидента е загинал 59-годишен мъж от Мадан, пътувал във „Фиат“-а. Шофьорът на италианския автомобил и други четирима негови спътници са ранени. Пострадал е и водачът на специалния автомобил. На пострадалите е оказана първа медицинска помощ, транспортирани са за лечение в смолянската болница. При теста с техническо средство на място, извършена от служителите от “Пътна полиция”, е установено, че М. П. е седнал зад волана на цистерната след употреба на алкохол. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група от ОДМВР и РУ - Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето