Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. Служители от Шесто РУ задържаха криминално проявен мъж след извършен грабеж. На 19 октомври 32-годишен от Обзор заявил в полицията, че предишния ден около 22 часа в близост до площад „Македония” бил нападнат от непознат, който го набил и му отнел 240 лв. По случая било образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно – издирвателни и процесуално- следствени действия бил установен и задържан извършителят- Н.К./30г./ от Борован. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура Н.К. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 198 от НК, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лв.

Варна.  Служителите на реда предприели проверка на 20-годишен местен жител и непълнолетен. Поводът бил съмнителното им поведение в двора на училище в ж.к. „Чайка“. При обиска у тях били открити 4 пакетчета от станиол, съдържащи марихуана и найлоново пакетче с бяло прахообразно вещество, чието съдържание ще се установява с експертиза.По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор при Районна прокуратура – Варна.

Бургас. Служители на РУ– Созопол задържаха 33–годишен мъж за  разпространение на наркотични вещества.  И.П./33г./ от Бургас е криминално проявения и осъждан. Впоследствие, със съдействието на криминалисти на ОДМВР и Второ РУ, бил спрян за проверка  лек автомобил „Порше Каейн“, със софийска регистрация. При претърсването в колата те открили полиетиленово пакетче с бяло прахообразно вещество/метамфетамин/ и суха листна маса с тегло около 1 гр /канабис/.При последвала проверка в обитавания от бургазлията апартамент, са намерени и иззети около 10 гр жълто на цвят прахообразно вещество / метамфетамин/, около 5 гр суха листна маса /канабис/, електронна везна и два преносими компютъра. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на И.П. продължава.

Пловдив.Мъж е задържан в полицията в Хисаря за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. Около 22 часа снощи на телефон 112 бил получен сигнал за възникнал битов скандал на адрес в града. Пристигналият на място автопатрул установил, че 39-годишен мъж се скарал със съпругата си, като с поведението си не изпълнил ограничителна съдебна заповед. Срещу нарушителя е образувано бързо производство и той е приведен в полицейския арест за срок до 24 часа.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!