Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Кюстендил. Вчера кюстендилски полицаи са задържали двама мъже за притежание на наркотични вещества. При проверка на 44-годишен жител на село Шишковци служителите на реда открили 780 грама бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на барбитурат кетамин. При осъществени процесуално-следствени действия в имота на 30-годишен кюстендилец са намерени и иззети опаковки с общо тегло 13.38 грама прахообразно вещество, което дало положителна реакция на хероин при полевия наркотест. Работата по двата случая продължава, материалите са докладвани на прокуратурата.

Пловдив. Трима са задържани в хода на спецакция срещу наркоразпространението. В понеделник в ареста на РУ – Хисаря попаднал 40-годишен мъж от село Дуванлии, заподозрян за притежание и производство на дрога. Мярката спрямо него е взета, след като на адреса му били намерени и иззети близо 4 кг марихуана и четири канабисови растения в напреднал стадий на растеж, за които имало изградено капково напояване. Същата вечер, полицаи в Асеновград спрели за проверка лек автомобил “Мицубиши”. В колата, управлявана от криминално проявения С.С. /30 г./, били открити 0,22 грама марихуана. С 1,04 грама от наркотика бил заловен друг познайник на полицията – М.И. /25 г./ от Пловдив. В неделя той бил спрян на ул. “Тодор Александров” в областния град от  служители на Първо РУ. Срещу тримата извършители са започнати полицейски производства под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив. 

Наркотични вещества са иззети от 38-годишен мъж, излежаващ присъда в затвора в Пловдив. В понеделник, при претърсване в багажа на лишения от свобода, надзирателите открили близо 4 грама хероин и приблизително същото количество марихуана. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, по случая е започнато бързо производство в Първо РУ.


Благоевград. Канабис са иззели служители на РУ – Петрич от частен имот. Вчера полицаите предприели проверка в дворно място към частен дом в местността „Кулата”, обитаван от Г.Д. /75 г./ от село Дреново. В хода на инспекцията са намерени около 180 г зелена, тревиста маса, която при полевия тест реагирала положително на канабис. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 В от НК.

Видин. На сигнал за притежание на наркотични вещества се отзовали вчера видински полицаи. Екип незабавно бил насочен към района на училище в града. На място служителите на реда установили 16-годишен младеж, докато правел опит да укрие пакет. При последвалите процесуално-следствени действия е иззет прозрачен найлонов пакет, съдържащ зелена листна маса с тегло 10 грама, реагираща на канабис при полевия наркотест. Срещу младежа е образувано досъдебно производство.

Стара Загора. Бързо полицейско производство е образувано в Първо РУ за намерени наркотични вещества. Вчера, около 3.05 часа, на ул. ”Хан Тервел” в Стара Загора, полицейски екип извършил проверка на лек автомобил ”Сеат Ибиза”, с който се придвижвали К.Ч. /24 г./ от село Обручище и 28-годишният старозагорец Ж.Х. В хода на инспекцията в купето на колата полицаите открили две саморъчно свити цигари, чието съдържание дало положителна реакция на марихуана при наркотеста. При извършен личен обиск у К.Ч. било намерено пликче, съдържащо около 1 г кристали – амфетамим, видно от полевия наркотест.

София. 21-годишен младеж е задържан в полицията за притежание на наркотици. На 27 октомври, около 17 ч., в ж.к.”Дружба” служители от Осмо РУ спрели за проверка столичанинът А.М./21г./ . В хода на проверката у младия мъж били намерени и иззети две полиетиленови топчета, съдържащи растителна маса. А.М. бил задържан в районното управление с полицейска мярка до 24 часа, а по случая образувано незабавно производство по чл.354 а от НК. Предстои доклад на материалите в прокуратурата.

Плевен. Плевенчанин попадна в ареста за притежание на наркотици. Вчера, към 15.00 часа, на улица „Сторгозия“ в областния град, при полицейска проверка 29-годишният мъж изхвърлил кутийка с около 10 г суха зелена тревиста маса - марихуана според показателите на полевия тест. В същата опаковка са открити и към 5 г афетамин. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на младия мъж са намерени и иззети около 100 г марихуана. Притежателят на наркотиците е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 1 от НК. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Плевен, работата на разследващите продължава.

Полицаи от Първо РУ и ОДМВР издирват извършителите и изясняват обстоятелствата, свързани с дръзка хулиганска проява. Към 16.30 часа, група от 10-15 младежи, облечени с черни дрехи с качулки, някои и с маски с прорези, нахлули в кафене в гаражно помещение на ул. „Иван Вазов“. Нападателите, част от които с ножове и метални телескопични палки, хвърлили в заведението самоделно изработена пиратка. Унищожено е оборудването на търговския обект. При оттеглянето си, от кафенето младежите откраднали лаптоп и мобилен телефон. След получаването на сигнала в Първо РУ, към мястото са изпратени екипи от полицаи и криминалисти, организирани са обходи на вероятните маршрути за изтегляне на нападателите. Извършен е оглед на заведението, събраната е допълнителна информация от последвалите разпити на свидетели. За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура - Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл. 325, ал. 1 и чл. 194, ал. 1 от НК. Продължава издирването на извършителите.

Перник. Криминалисти иззеха двигатели и скоростни кутии от автомобили със заличени номера. Акцията е проведена вчера от служители на секторите „Противодействие на криминална престъпност” и „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник. Спецполицаите проверили автоморга за части втора употреба в Батановци. В дворно място, ползвано като работно помещение, били намерени четири двигателя и четири скоростни кутии от различни марки автомобили със заличени идентификационни номера. Собственикът на фирмата, стопанисваща автоморгата -  Д.Ю. /20 г./ от Банкя, е задържан за срок до 24 часа. Процесуално-следствените действия продължават. Започнато е досъдебно производство.

Смолян. Служителите на РУ - Чепеларе са разкрили кражба на коне. Сигналът за извършеното престъпление вчера в полицията подал 47-годишен столичанин, управител на фирма - на 24 октомври, от местност “Райковски ливади” в к.к. Пампорово били откраднати два коня, негова собственост. В последствие била установена кражбата на още два. В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия, около 18.00 часа вчера, на КПП - село Хвойна полицейски служители спрели товарен автомобил „Ивеко“. В управляваното от Й.Ш. /67 г./ от Чепеларе превозно средство били открити два от откраднатите коне. Водачът е задържан за срок до 24 часа, уличен е в извършването на кражбата. Работата по случая продължава.

Бургас. Вчера, служители на бургаското Първо РУ реагирали на сигнал за кражба на част от ограда на кораборемонтен завод. Своевременно, в пункт за изкупуване на черни и цветни метали на ул. „Индустриална“, полицаите задържали две момчета от кв. „Победа“ в Бургас на 16 и 11 години. Те точно предавали откраднатите метални елементи. Продължава работата по документиране на престъпните деяния на децата.

Ловеч. Вчера около 08.25ч. на ул."Незабравка" в гр.Троян, лек автомобил «Опел» при движение на заден ход е блъснал 67-годишен пешеходец от с.Горно Трапе след което е напуснал  произшествието. При предприетите  незабавни издирвателни действия криминалистите установили автомобила и неговия водач- неправоспособната К.Ц. /23г./  от гр.Троян.  Според данните до този момент пострадалият е с охлузни рани, няма опасност за живота му.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!