Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

 

Велико Търново. Издирван от шест полицейски управления и от районен съд е задържан след кратко преследване. 52-годишният А.В. от Враца е прибавил в „актива“ си  и бързо производство за неизпълнение на полицейско разпореждане. В петък следобед служители на РУ-Елена подали сигнал за спиране на шофьора на лек автомобил „Опел Фронтера“. Водачът не се подчинил, увеличил  скоростта и се отправил в посока с. Мийковци. В землището на селото той изоставил колата. Минути по-късно нарушителят бил установен и задържан. А.В. е с криминално досие и осъждан, сочи полицейска справка. В хода на извършената проверка станало ясно, че той е обявен за издирване от шест полицейски управления на територията на Варна, Бургас и СДВР с мерки „принудително довеждане“ и от Районен съд – Варна с мярка "задържане под стража" и привеждане в затвора във Варна. А.В. е предаден на ОЗ "Охрана съдебна власт" - В. Търново. Уведомени са всички инициатори по издирванията.

София област. Непълнолетна извършителка на тежко криминално престъпление е задържана от служители на областната дирекция. Вчера около 16.35 часа в РУ- Ботевград бил получен сигнал от служител на спешна помощ - починал е 17-годишен пациент, приет  с прободна рана в областта на сърцето. В хода на предприетото разследване криминалистите установили, че след възникнал скандал в дома им в с. Скравена,  младежът бил ранен от 14-годишната си партньорка, с която живеели на семейни начала. Тя е задържана с полицейска мярка за 24 часа, случаят е докладван в Софийската окръжна прокуратура. Образувано е следствено дело за извършено престъпление по чл. 115 от НК. Действията по разследването продължават.

Хасково. Общо 28 800 къса безакцизни цигари и 350 флакона с парфюм иззеха служители на областната дирекция. Част от цигарите били открити при претърсване на лек автомобил „Пежо“, управляван от 46-годишен мъж от Велинград. Други са конфискувани при проверка на автобус, две леки автомобила и 30 души в рамките на съвместна операция на служители на ОДМВР -Хасково, митница Свиленград и гранични полицаи, реализирана  в района на граничния пункт. При извършените проверки са намерени и 350 парфюма от защитени търговски марки. Конфискуваните стоки са иззети с разписка за митническо нарушение.

Перник. 26-годишен мъж  е задържан за хулиганство. Вчера в полицията бил подаден сигнал за счупено предно стъкло на лек автомобил, паркиран на ул. „П. Каравелов” в областния център. По първоначални данни млад мъж с помощта на тръба счупил предно панорамно стъкло на лек автомобил “Фиат Браво” и избягал в неизвестна посока. Органите на реда предприели издирване на извършителя и след няколко часа установили и задържали злосторника -  Р.Р. от Перник. По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което продължават оперативните действия за установяването на причините и обстоятелствата около случая.

Трънски рецидивист ще отговаря за опит за кражба.  На 28 ноември жител на село Филиповци задържал в имота си мъж, който се опитал да открадне ел. уреди и посуда. В къщата било проникнато чрез демонтиране стъкло на прозорец. Пристигналите на място полицаи идентифицирали извършителя - Т.В./51 г./ от трънското с. Глоговица. Познатият с множество кражби и изтърпяване на няколко ефективни присъди мъж е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да му се иска постоянен арест.

Пловдив. Пловдивчанин е задържан в полицейския арест за хулиганска проява. Около 5 часа вчера, в заведение на бул. “Христо Ботев” в областния град,  39-годишният М.Б. влязъл в конфликт с охранители, отправяйки обиди и заплахи. Нарушителят на обществения ред бил отведен във Второ РУ и му е съставен  акт по Указа за борба с дребното хулиганство. С решение на Пловдивски районен съд на мъжа е наложено административно наказание “глоба” в размер на 300 лева.

Бързо производство е започнато срещу 31-годишен пловдивчанин за незаконно съхранение на акцизни стоки. В събота, на ул. “Батак” в областния град, при проверка на лек автомобил “Форд” служители от Шесто РУ открили и иззели 10 000 къса цигари без български бандерол. Като заподозрян за 24 часа е бил задържан криминално проявеният и осъждан В.М.. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Пловдив.

Кърджали. Непълнолетен е разбил монетник на автомат за кафе в областния център и откраднал 120 лв., установиха криминалисти от РУ-Кърджали. Жалбата за кражбата е подадена в петък. При организираните издирвателни действия полицаите заловили 15-годишния извършител, който има в “актива” си още няколко такива престъпления. Момчето е настанено в стаята за малолетни и непълнолетни в полицейското управление. Работата по случая продължава.

300 лв. глоба е наложеното административно наказание на А.Я./40г./ за нанесени обиди и удари на 28-годишна жена. Свадата станала на кръстовището между улиците “Екзарх Йосиф” и “Кубрат” в областния център. Решението е на Районния съд в Кърджали, където материалите са били внесени по Указа за борба с дребното хулиганство.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето