Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. Столичанин е задържан в Шесто РУ за кражба. Сигналът за извършеното престъпление постъпил в полицията на 23 ноември - 45-годишен мъж съобщил, че, прибирайки се, заварил входната врата на жилището си разбита и установил липсата на велосипеда си. По случая било образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е установен и задържан извършителят - Й.Г. /27 г./, регистриран в полицията за подобни прояви. Откраднатата от него чужда собственост е намерена. След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура, на Й.Г. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 195 от НК. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение.

Сливен. Криминалисти задържаха двама мъже, които в края на миналата седмица нарязаха гумите на повече от шест автомобила в центъра на Нова Загора. По първоначални данни 30-годишният И.М. и 28-годишният Т.А. се прибирали към домовете си видимо пияни.  Под въздействието на алкохола И.М. извадил нож и срязал седем гуми на паркирани в района на местен хотел автомобили. Придвижвайки се по ул. “Петко Енев”, той и приятелят му  „изразходили агресията си“ и върху още осем гуми на други четири автомобила. Пред органите на реда обяснили, че по-рано същата вечер, в кръчмата, в която запивали, възникнал конфликт с други посетители и това  провокирало желанието им за мъст. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

Незаконно оръжие иззели новозагорски криминалисти при проведена вчера спецакция в квартал “Шести”. От частен дом, обитаван от 47-годишния К.С., е иззета пушка без идентификационен номер, модел и марка. От направената справка било установено, че К.С. не притежавал разрешително за носене и съхранение на огнестрелно оръжие. По случая е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Трима извършители на кражби са задържани след бърза реакция на служителите на реда вчера в Пловдив. Около 4.20 часа в Трето РУ постъпило съобщение за извършена кражба от фирмено помещение  - откраднати били 9 топа плат на обща стойност 2600 лева. При предприетите действия, още същия ден, бил задържан извършителят на престъплението – С.И. /41 г./ от града, известен на полицията и осъждан. Междувременно в ареста на Второ РУ попаднали други двама криминално проявени и осъждани пловдивчани – 25-годишните М.К. и А.С.. Мярката спрямо тях е взета след няколкочасово разследване по сигнал за взломно посегателство от склад, от който двамата задигнали 10 автомобилни гуми и 5 алуминиеви джанти. По случаите са започнати бързи производства, уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

53-годишен жител на село Тополово е заподозрян за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси. При проверка вчера в къщата му служители от РУ – Асеновград открили пистолет и 8 патрона без необходимото разрешително. С полицейска заповед мъжът е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство по чл. 339 ал.1 от НК.

Добрич. Криминалисти от РУ – Балчик разкриха извършителите на взломна кражба от новостроящата се сграда във вилна зона „Сборно място” в града. След упорита работа и проведени оперативно-издирвателни действия разследващите влезли в следите на авторите на посегателството, извършено през месец юни - Т.Н. от Балчик и криминално проявеният и осъждан Д.Н. от Каварна. В рамките на процесуално-следствени действия са извършени претърсвания в частни имоти на територията на Балчик и село Дропла. Открити и иззети са: система за асансьор, 10 ръчни електрически инструмента, промишлен газов уред за отопление, електрически предпазители, ключове и контакти, ел. проводници, три преносими компютърни конфигурации и множество други вещи. Мъжете са били отведени в ареста за срок до 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство. Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето