Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Пазарджик. 16 незаконно пребиваващи в страната ни чужденци са задържани в района на пазарджишкото село Гелеменово. Те били без документи за самоличност,  засечени са от автопатрул на полицейското управление в Пазарджик. Установено е , че чужденците са граждани на Афганистан. Извършен им е първичен медицински преглед и късно снощи те са транспортирани до Дом за временно настаняване на чужденци в Елхово. Продължават оперативните действия по изясняване на случая и начина на влизане на чужденците на територията на страната.
Дрога и незаконно притежавани боеприпаси са иззети от дома на млад мъж от септемврийското село Семчиново при специализирана операция по противодействие на разпространението на наркотици. В хода й екип от криминалисти при полицейското управление в Септември извършили претърсване в жилището на 26-годишния Д.К. Там полицаите открили полиетиленов плик с около 8 г марихуана и 102 патрона от различен вид и калибър. Спрямо Д.К., задържан в рамките на 24 часа, са образувани бързи полицейски производства.

Двама извършители на кражби са установени и задържани от пещерските полицаи. На 6 януари в РУ-Пещера постъпил сигнал за разбит кафе-автомат в брациговското село Козарско и отнети  100 лева в монети. В  процеса на разследване в полицейския капан попаднал 30-годишният Г.К. от Кричим. Пещерските криминалисти работили и по сигнал на 41-годишна местна жителка. Тя обяснила, че на 19 януари й била открадната дамската чанта в която държала дебитната си карта заедно с пин – кода за нея. Малко по-късно установила, че от сметката й са изтеглени 660 лв. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия криминалистите влезли в дирите на 21-годишната М.Х. от същия град. И по двата случая се водят полицейски производства.

ПТП. Тежък пътен инцидент на булевард в Пловдив отне живота на двама млади. Сигнал за него е подаден снощи към 18.55 часа. Пристигналият на място полицейски екип е заварил размазаната кола, която по първоначални данни първо се е ударила в спирка на градския транспорт,  последвал и фатален удар в билборд. На място са загинали водачът – на 22 години, и 18-годишната му спътничка. След извършения оглед, по случая е образувано досъдебно производство, изясняват се всички обстоятелства и причини за трагичния инцидент.

ГД“ПБЗН“.  До 1200 ч. днес звената на главната дирекция в страната са реагирали на 27 сигнала за произшествия, от които  17 пожара и 10 спасителни дейности. Към момента пожарникари и спасители участват в локализирането и ликвидирането на 8 произшествия.