Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Стара Загора. Вчера в 15.38 часа в полицията бил получен сигнал за бита жена. Пристигналият на място полицейски екип заварил жената в безпомощно състояние и въпреки усилията на лекарите, малко по-късно тя е починала в болничното заведение. Като заподозрян в извършеното престъпление е задържан синът й - Н.С. /45г./. Работата по случая продължава.

Ямбол. Елховски полицаи разкриха оранжерия за отглеждане на канабисови растения в домашни условия. Вчера в рамките на полицейска операция е извършено претърсване в частен имот в село Трънково. В едно от помещенията е открито допълнително изградено място, изолирано и оборудвано със съоръжения и уреди за отглеждане на марихуана в контролирана среда. Намерени и иззети са 23 канабисови растения с различна височина и образувани съцветия. В хода на извършените процесуално следствени действия в жилището е открита и иззета и суха листна маса, съхранявана в пет буркана, която при наркотеста е реагирала  на марихуана.  На място са установени и задържани двамата собственици -  мъже на 26 и 46 години. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РУ-Елхово. 

Велико Търново. Амфетамин, метаамфетамин и канабис иззеха великотърновски криминалисти при проверка на адрес в областния град, извършена вчера. В жилище, обитавано от 21-годишна жена от Варна били открити и иззети 17 хапчета с тегло 4 г - метаамфетамин,  около грам бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин и близо 16 г канабис. М.А. е задържана с полицейска мярка за 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Кюстендил. Досъдебно производство е образувано в РУ - Бобов дол за престъпление, свързано с наркотици. Затворническата администрация подала сигнала в полицията за открити  у лишения от свобода Б.К./30 г./ 30 опаковки кафяво прахообразно вещество. След полеви наркотест  било установено, че веществото е хероин, с общо 10.80 грама.

София. Столичните криминалисти задържаха 36-годишен мъж, натрупал в биографията си множество регистрации за грабеж, наркотици и нанесена средна телесна повреда. По първоначални данни, днес към 08.00 часа в района на сервиз „Изток“ е възникнал скандал между него и шофьор на тролейбус. Поводът за разпрата е бил засичане на пътя. Мъжът се е придвижвал с лек автомобил. При скандала той е напръскал водача на обществения транспорт със спрей. Обстоятелствата и фактите около инцидента се изясняват.

Габрово. В полицията е задържан 58-годишен габровец за серия телефонни измами. Криминалисти действали незабавно по сигнал от 73-годишна жена, постъпил вчера около 10.50 часа в районното управление в Трявна. Обяснила, че е получила съмнително телефонно обаждане – мъж, който се представил за лекар, съобщил, че племенникът й е настанен в болница, спешно трябва да му бъде поставена ваксина срещу ново и изключително опасно заболяване. Мнимият доктор уточнил, че представител на болничното заведение ще дойде на удобно за нея място, за да вземе сумата, която тя може да предостави за лечението на роднината си /1200 лева/. Възрастната жена посочила на полицейските служители уговореното място и часа на срещата – близо до дома й, в 11.00 часа. Униформените реагирали мигновено и заловили 58-годишен мъж от Габрово в момент на получаване на плика с парите. Задържан е за срок до 24 часа. В хода на работата по случая е установено, че той е съпричастен към още пет телефонни измами в Трявна, извършени в периода ноември 2015 г. – януари 2016 г. Работата по цялостното изясняване на престъпната му дейност продължава.

38-годишна жена е задържана за домова кражба. На 25 януари, около 12.30 часа, в РУ – Трявна постъпил сигнал от 61-годишен местен жител, че прибирайки се в дома си на ул. „Агликина поляна“, забелязал жена в двора на имота. Непознатата обяснила, че търси храна и си тръгнала. Малко след това собственикът установил, че входната врата на къщата е открехната, а от раница, оставена в една от стаите, липсват 76 лева. Бързо излязъл отново на улицата и на около 300 м от дома си настигнал и спрял жената, след което позвънил в полицията. На място е изпратен полицейски екип, който задържал 38-годишната жена от ловешкото село Александрово. Тя била отведена в ареста за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Плевен. Млад мъж е задържан в момент на кражба в Кнежа. Вчера, около 4.30 часа, при обход в централна градска част, полицай забелязал непознат мъж, който се опитвал да отнеме от сграда вътрешно климатично тяло. Униформеният действал незабавно и задържал на място злосторника - 22-годишен местен жител. Отведен е в ареста за срок до 24 часа, с протокол за доброволно предаване е иззет климатикът, както и отвертка и клещи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура - Кнежа. Работата на разследващите по случая продължава.
 
Криминалисти от плевенското Второ РУ разкриха извършителите на две домови кражби в областния град. Разследването стартирало по сигнали за обрани два апартамента в ж.к. „Сторгозия“ в нощта на 11 срещу 12 януари т.г. И в двете жилища било проникнато след взломяване на ПВЦ врата на тераса. При едното престъпление били откраднати LCD телевизор, лаптоп  и 1980 лева, а при другото - дрелка и ъглошлайф, куфар с инструменти и други домашни вещи. В хода на оперативната работа било изяснено, че двете домови кражби са извършени от 29-годишен жител на село Търнене и 19-годишно момче от село Ясен. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Отнетите вещи са намерени и се съхраняват в полицията. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Продължава работа на служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" за изясняване съпричастността на двамата и към други престъпления.

9,400 килограма контрабанден тютюн иззеха плевенските полицаи при поредна акция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол. Вчера, при проверки на кооперативен пазар в Плевен, те установили 11 улични търговци на насипен тютюн. От тях е иззет тютюн с общо тегло около 9,400 килограма. На пласьорите, които са на възраст от 31 до 55 години, жители на плевенското село Буковлък, са съставени 11 акта за административни нарушения по Наредба № 14 на Общински съвет - Плевен и шест - за нарушения по Закона за българските лични документи.

София-област. Наливен алкохол без бандерол е иззет от търговски обект в село Нови хан. На 26 януари, в хода на полицейска операция срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София инспектирали магазин за хранителни стоки в село Нови хан. В шкаф под бара те открили четири пластмасови бутилки, пълни с алкохол, без поставен акцизен бандерол. Намереният алкохол - общо 17 литра, е иззет по надлежния ред и по случая е образувана преписка.

Повдигнати са обвинения на двама мъже, нападнали и ограбили момче в Ихтиман. Извършителите на криминалното деяние били задържани за броени часове, след като на 25 декември м.г. в полицейското управление в Ихтиман позвънил разтревожен баща и съобщил, че в района на автогарата непълнолетният му син бил нападнат от двама непознати, които му нанесли побой и му отнели мобилния телефон. По случая било образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК. От разследващия екип са събрани достатъчно доказателства за виновността им в извършване на престъпното деяние, вследствие на което на 26 януари на  П.М. /21 г./ и Й.В. /25 г./ са повдигнати обвинения  и наложена мярка за неотклонение „подписка“. Делото е докладвано в Районна прокуратура - Ихтиман с мнение за предаването на извършителите на съд.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето