Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Продължават активните действия на полицейските служители от структурните звена на областните дирекции в изпълнение на разпоредените от главния секретар на МВР мерки.
През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пазарджик са проверени 579 души и 386 моторни превозни средства, 60 питейни заведения, хотели, къщи за гости, игрални зали. Инспектирана е дейността на 10 охранителни фирми. Петима са водачите, засечени да управляват автомобилите си след употреба на алкохол, установени са осем извършители на престъпления. Съставени са 51 акта за административни нарушения и 35 фиша. Разкрити са автор на палеж и водач, неподчинил се на разпореждане на полицейски орган.
По време на акцията, в нощта срещу 4 март, екипи на РУ - Пазарджик били позиционирани в района на кръстовище между улиците „Александър Стамболийски” и „Стоян Ангелов” в областния град. Униформените забелязали лек автомобил, движещ се в насрещното движение с включени дълги светлини. Това им се сторило доста съмнително и те предприели действия за спиране и проверка на возилото. Водачът, който видимо бил неадекватен, спрял по средата на платното и не се подчинил на разпорежданията да премести автомобила, за да не пречи на движението, и да изключи двигателя. Вместо това натиснал педала на газта и продължил по пътя си, като така осуетил действията на органите на реда. Автопатрул го последвал до една от улиците на съседното село Юнаците. Там водачът бил задържан. Установена е самоличността му - Т.Б. /45 г./ от Нови Искър. Той бил отведен в ареста за срок до 24 часа заради действията си, с които умишлено попречил на полицейските органи да изпълнят задълженията си по служба. Мъжът е отказал да бъде тестван с дрегер, дал е кръвна проба за лабораторен анализ.
Криминалисти от РУ – Панагюрище разкриха извършител на палеж. Те работили по сигнал за запален лек автомобил „Фолксваген“, постъпил на 1 март, около 3.00 часа. Незабавно след получаване на информацията за горяща кола, на мястото пристигнали екипи на пожарната и полицейското управление. Огънят бил изгасен, но возилото, ползвано от сина на панагюрец, изгоряло напълно. Веднага били предприети действия по разследване на престъплението. Извършителят е установен в хода провежданата на територията на РУ - Панагюрище полицейска операция. За срок до 24 часа бил задържан К.С. /30 г./, жител на средногорския град. При разпита пред съдия от Районен съд – Панагюрище мъжът направил пълни самопризнания за стореното. Спрямо него се води дознание, а работата по случая продължава. 
За изминалото денонощие служителите на ОДМВР - София са извършили проверки на 257 души, 147 моторни превозни средства и 39 заведения. Съставени са 24 акта по Закона за българските документи за самоличност и 38 по Закона за движение по пътищата. За констатирани нарушения са съставени 46 фиша.

Варна. Криминалисти разследват инцидент, станал през нощта в областния град. Сигналът за неуспешен опит за кражба от банкомат, монтиран в университетска сграда, постъпил в полицията днес, към 1.30 часа. Според първоначалната информация, двама маскирани привели в безпомощно състояние тримата възрастни служители в университета и направили опит да разрежат устройството, но ги уплашила задействалата се охранителна система. На място е извършен оглед. По банкомата са нанесени материални щети, но кражба от него не е извършена. При инцидента няма пострадали хора. Продължават действията на разследващите за установяване и задържане на извършителите.

София-област. Служители на РУ - Костинброд разкриха кражба от цех. Разследването започнало на 1 март, след подаден от управителя сигнал за откраднати хранителни продукти от месопреработващ цех в града. В резултат на предприетите бързи действия криминалистите установили, че автор на кражбата е 42-годишната З.Д. Тя направила пълни самопризнания за деянието си. Откраднатите продукти са възстановени на собственика. Материалите по случая са изпратени в Районната прокуратура - Костинброд с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

Ботевградски криминалисти разследват опит за палеж на лек автомобил. Около 10.30 часа на 4 март, в РУ - Ботевград постъпил сигнал за поставена туба със запалителна течност върху капака кола, паркирана на бул. „Цар Освободител“. Незабавно към адреса е изпратен полицейски автопатрул, който запазил местопроизшествието и отцепил района. На място е извършен оглед. Няма нанесени щети по автомобила. По случая в ОДМВР - София е образувано досъдебно производство по чл. 330 от НК. Действията по разследването се извършват под наблюдението на Районна прокуратура- Ботевград.

Задържани са трима мъже, шофирали в нетрезво състояние. Първият нарушител попаднал в полезрението на полицейските служители вчера, около 9.50 часа. В района на 54 км на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив, служители на сектор „Престъпления по пътищата“ в ОДМВР - София извършили проверка на товарен автомобил „ДАФ“ с водач Я.Г. от Хасково. 41- годишният мъж бил тестван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел положителен резултат. Водачът е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б от НК. Почерпен водач е задържан снощи, около 22.00 часа, и от етрополски полицаи. Те посетили сигнал за катастрофирал сам на пътя между село Голям Извор и Оселна лек автомобил. На място водачът бил тестван с дрегер. Проверката показала, че 20-годишният М.Й. от Ботевград е седнал зад волана, въпреки че е консумирал спиртни напитки. Нарушителят е задържан и срещу него е започнато бързо производство по чл. 343Б от НК. Третият нарушител на правилата за движение по пътищата попаднал в полицейския арест тази нощ, около 0.45 часа. Служители на РУ - Пирдоп спрели за проверка лек автомобил „Ситроен“, управляван от К.И. /34 г./ от София. Когато го тествали с техническо средство за употреба на алкохол, служителите на реда констатирали, че криминално проявеният и осъждан столичанин управлява в нетрезво състояние. След отказ да даде кръв за химически анализ, шофьорът е задържан за срок до едно денонощие. Срещу него е образувано бързо производство.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!