Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


Перник. 38-годишен криминално проявен мъж е задържан в момент на кражба. На 6 март през нощта бил подаден сигнал за кражба от апартамент в пернишкия кв. „Тева”. Органите на реда реагирали незабавно и на място задържали 38-годишния П.И. – Канапа от областния град. Мъжът имал още двама съучастници, които успели да избягат. Установено е, че П.И. разбил бравата на входната врата на жилището и опитал да открадне метална каса със златни накити и пари, както и въдица и парфюм. Мъжът е с криминални регистрации за множество кражби, хулиганство и наркотични вещества. Изтърпявал е и ефективни присъди. Привлечен е като обвиняем и с прокурорско постановление е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Служители на ОДМВР – Перник установиха незаконна автоморга и друга с драстични нарушения на закона. Две автоморги са инспектирани вчера в условията на специализирана полицейска операция. В проверките са участвали полицейски служители, представители на РИОСВ и Инспекцията по труда в Перник, столични данъчни служители и отдел „Инспекторат” при община Перник. Контролните органи проверили площадка в пернишкия квартал „Бела вода”с управители Л.Н./36 г./ и 24-годишния Р.И. Оказало се, че автоморгата работела незаконно, без съответните разрешителни за упражняване на дейност. Л.Н. е криминално проявен, познат с използване на неистински документи и акцизни стоки без бандерол. В Батановци проверяващите инспектирали площадка за събиране и съхраняване на отпадъци, управлявана от 52-годишния Ю.Б. Там е установено, че има разрешение за ползване, но са констатирани множество нарушения на закона, изразяващи се в използване на по-големи площи от разрешените, непредставени касова и отчетна книги и неиздаване на фискални бонове. По двата случая са предприети административно-наказателни производства и работата продължава.

Сливен. Криминалисти задържаха двама мъже за грабеж на възрастен жител на новозагорското село Съдиево. Вчера 78-годишният  мъж потърсил помощ в полицията. Обяснил, че на 6 март, около 10 часа в селото бил нападнат от две момчета, които го заплашили с нож и му отнели чанта с хранителни продукти. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия извършителите са установени и задържани. Те са криминално проявени момчета на 15 и 18 години от същото село. Направили са пълни самопризнания. Срещу тях е образувано досъдебно производство.

Извършител на множество домови кражби на територията на Нова Загора е задържан от  полицейски служители. Установено е, че от началото на годината криминално проявеният 39-годишен Г.С. от Нова Загора е извършвал кражби на вещи от бита, предмети с антикварна стойност и цветни метали от дворове и пристройки на частни домове в града. Г.С. е привлечен и разпитан в качеството му на обвиняем за извършените престъпления и спрямо него от Районен съд-Нова Загора е взета мярка за неотклонение "задържане под стража", приведен в следствен арест в град Сливен.

Габрово. Служители на РУ-Трявна задържаха двама мъже за кражба. Вчера около 14 часа жител на Трявна сигнализирал в полицията, че от къщата му в с. Глутниците е била извършена кражба на медни и алуминиеви проводници, инструменти, съдове и др. вещи. Мъжът уточнил, че малко преди да установи липсите, близо до имота забелязал лек автомобил „Рено“, който отпътувал в посока Трявна. Полицейските служители предприели незабавни издирвателни и заградителни действия и посоченият автомобил бил засечен и спрян в района на ул. „Бенковска“ в Трявна. В него пътували двама мъже /на 37 г. и 57 г., осъждани за кражби/ от същия град. При извършената проверка, в багажника на автомобила са открити вещите, предмет на престъпление. Последвало задържането на двамата мъже и образуване на досъдебно производство, работата по което продължава.

След проведени оперативни и издирвателни действия, служители на РУ-Трявна установиха извършител на грабеж. Действията по разследването започнали, след като 42-годишен местен жител сигнализирал, че на 24 февруари вечерта в района на ул. „Стара планина“ бил настигнат от непознат, който използвайки сила, успял да отнеме от джоба му 200 лв. По случая било образувано досъдебно производство. В хода на предприетите действия криминиластите влезли в дирите на 20-годишен мъж от Габрово. След доклад на материалите по случая в Районна прокуратура-Трявна,  мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

София. Полицаи от Шесто РУ задържаха 51- годишен - криминално проявен и осъждан, в момент на кражба. Н.Ч. бил заловен на 27 февруари докато разбивал тавански помещения в жилищна кооперация на  ул.”Ивайло”. Когато служителите от Шесто РУ пристигнали на адреса мъжът вече бил успял да разбие вратите на няколко тавански помещения и да открадне оттам два лентови ъглошлайфа, светлинен датчик и други дребни вещи. Полицаите го засекли докато взломявал поредната врата. На място е извършен оглед, по случая е образувано досъдебно производство, а Н.Ч. е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Установено е,  че мъжът има множество криминалистически регистрации и е осъждан за кражби.  След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на Н.Ч. било повдигнато обвинение за престъпление по чл.195 от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, която с решение на съда е изменена в постоянна.

Пловдив. 14000 цигари без бандерол иззеха служители на сектор “Специализирани полицейски сили” в Пловдив. Контрабандната стока е установена днес в рамките на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с разпространението на акцизни стоки без бандерол. Двадесет минути след полунощ на кръстовище между бул. “Цариградско шосе” и ул. “Удроу Уилсън” те предприели проверка на лек автомобил "Форд", в който открили 70 стека нелегални папироси. Срещу водача Й.И. /31 г./ и спътника му Й.В. /30 г./ е започнато бързо производство по чл. 234, ал.1 от НК. Двамата пловдивчани са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Пътен инцидент. 30 – годишна жена е починала при пътен инцидент, станал тази сутрин в Банско. Сигналът в полицията е получен около 8.20 часа. По първоначални данни на ул.”Глазне” в града лек автомобил „Ауди“, управляван от 26 - годишен мъж от Бургас, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, е изгубил контрол над колата и се е блъснал в паркиран лек автомобил „Мазда”. Точно в този момент 30 – годишна жена излизала от магазин за цветя и отправяйки се към колата си, била притисната от аудито. Жената е починала на място. Водачът на „Ауди“- то и 25 - годишен негов спътник са откарани в болница с различни травми. По случая е образувано досъдебно производство, работата по установяване на причините за инцидента продължава.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето