Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


София. 17- годишен е задържан в Девето РУ за извършен от него грабеж. На 5 март около 18.30 часа 54- годишна жена подала сигнал в полицията, че малко по-рано същата вечер в ж.к. „Люлин” непознат издърпал от ръцете й дамската чанта и избягал. В резултат на проведените оперативно - издирвателни действия столичните криминалисти установили извършителя на деянието - 17- годишен младеж от София. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура на непълнолетния е повдигнато обвинение за престъпление по чл.198 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.

50 - годишна столичанка е задържана от полицията за кражба. Действията по разследването започнали, когато 44-годишна съобщила в столичното Трето РУ, че в магазин за алкохол и цигари, от дамската й чанта били откраднати пари. По случая било образувано досъдебно производство. В хода на разследването криминалистите влезли в дирите на извършителката - Т.П./50г./ от София. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура й е повдигнато обвинение за престъпление по смисъла на чл.194 от НК и наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”.

30-годишен столичанин, въвел в заблуждение полицейски служители, е задържан в Седмо РУ. Работа по разследване на сигнал за кражба от жилище  започнала през месец юни миналата година. Г.Р./30г./ съобщил в полицията, че от дома му е извършена кражба на три мобилни телефона, банкови карти, лични документи и пари. По случая било образувано досъдебно производство. При проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалистите потвърдили една от версиите, по която работели - подадени от тъжителя неверни данни. Оказало се, че обявените за откраднати мобилни телефони, той е заложил в заложна къща. Нещо повече, единият от телефоните му все още не бил изцяло изплатен към мобилния оператор, от който е взет на лизинг. Последвало задържането на Г.Р., а след доклад на събраните материали в  Софийската районна прокуратура Г.Р. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.206 ал.1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”

Габрово. Криминалисти задържаха 30-годишен габровец за серия кражби. В хода на проведено разследване е изяснено, че от средата на месец февруари до 9 март мъжът е извършил три кражби на територията на града. От автомобил „ВАЗ“, паркиран на бул. „Априлов“, откраднал акумулаторна батерия; от работилница на ул. „Добри Чинтулов“, в която влязъл, след като счупил стъклото на прозорец, отмъкнал самоделно направен електрожен, ъглошлайф, електрическа бормашина  и медна лула от дестилатор; а от избено помещение на ул. „Йосиф Соколски“ извършил кражба на меден казан. Част от вещите са намерени и иззети. Заведени са преписки. Многократно осъждания за кражби мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по изясняване на цялостната му престъпна дейност продължава.

София – област. Криминалисти разкриха взломна кражба, дело на трима непълнолетни от Годеч. На 9 март в РУ- Годеч бил подаден сигнал за извършена кражба от къща на ул. „Незабравка“. Полицейските служители изяснили, че престъплението е извършено между 9 и 12 февруари след взломяване на входната врата, като са отнети 12 медни и месингови звънци, 4 пръстена от жълт метал, миксер, футболна топка и сумата от 30 лева. След активни оперативно-издирвателни действия, извършено съвместно с криминалисти от ОДМВР-София, са установени извършителите на престъпното посегателство- две 15- годишни момчета, водени на отчет в Детска педагогическа стая, и 16- годишен младеж, всичките от Годеч. Тримата са направили пълни самопризнания за извършената кражба. Намерени и иззети са и част от инкриминираните вещи. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура в Костинброд с мнение за прилагане на възпитателни мерки по чл. 61 от НК спрямо непълнолетните.

Кърджали. Мъж е задържан с хероин в Кърджали. При извършена проверка на Е.М./31г./ вчера около 14.30 часа в областния център полицаи открили кафяво прахообразно вещество, което при извършен тест реагирало на хероин. Дрогата е иззета и е на съхранение в РУ-Кърджали. Образувано е незабавно производство за незаконно притежаване на наркотично вещество.

За притежаване на марихуана е образувано незабавно производство срещу С.А./24г./ в РУ-Крумовград. Дрогата била открита при извършена проверка вчера около 19.30 часа. Иззетата суха листна маса реагирала на марихуана при извършен тест. Притежателят на наркотичното вещество е задържан в полицейското управление.

Пловдив. 41-годишен жител на село Искра е задържан за побой над баща му.  По първоначални данни, около 19.30 часа вчера Т.И. нахлул в къщата на родственика си и му нанесъл удари с твърд предмет. Пострадалият 61-годишен мъж е настанен в пловдивска болница с фрактура на левия крак. Синът му, който е с криминални прояви, е задържан за 24 часа в ареста на РУ – Първомай. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал.1 от НК. Работата на разследващите продължава.

Около 80 кг контрабанден тютюн конфискуваха служители на пловдивския сектор “Престъпления по пътищата”. Стоката без платен акциз е открита при претърсване в лек автомобил “Опел”, спрян в района на 133-ти километър на АМ “Тракия”. С полицейска заповед за срок до 24 часа в ареста за задържани трима жители на Нова Загора - водачът Р.И. /66 г./ и спътниците му Е.С. /32 г./ и 51-годишната Ф.А. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Смолян. Близо 850 литра алкохол без акцизен бандерол са иззети при съвместна проверка на РУ-Девин и ГПУ-Доспат. Проверката била предприета вчера. Полицаите открили контрабандната стока в избено помещение в къщата на 53-годишен жител на с. Любча. Предприети са процесуално-следствени действия. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!