Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Бургас. Безработен местен жител не приел да бъда въвлечен в измамна схема и съобщил в полицията за предложената му оферта за работа. Към 11 часа вчера, 49-годишният мъж позвънил в Пето РУ-Бургас. Пред полицаите той споделил, че вероятно  бил въвлечен в телефонна измама. Обяснил, че преди дни публикувал обява за търсене на работа и получил обаждане от непознат, представил се за служител във фирма за разнос на документи. Зарадвал го , че го наема и му дал указания да посети адрес в кв. «Рудник» и да вземе пари от възрастна жена. Когато получил от нея 670 лв., се усъмнил, че е нает като куриер и алармирал полицаите. Установено е, че 80-годишната жертва повярвала в сценария «недостигащи пари на близък роднина за сделка с кола». Работата по случая продължават служители на Пето РУ–Бургас.

Шестима притежатели на наркотици са задържани в рамките на извършени от служителите на реда проверки в областния град. Вчера на  ул. «Славянска» полицаи от Първо РУ засекли криминално проявените П.Ж./33г./, К.О./41 г./ и 17-годишната И.В., и тримата от Бургас, като от първия иззели четири пликчета с метамфетамин и цигара с канабис. Той е задържан за срок до 24 часа, привлечен е като обвиняем и му наложена мярка «подписка». В к-с «Славейков» служителите от Второ РУ спрели за проверка 23-годишния П.Н. от Бургас, у когото намерили шест топчета с марихуана. П.Н. е задържан до 24 часа. Извършена е проверка и на 20-годишния В.С. от Бургас, от него са иззети  10 топчета с марихуана и цигара със същото вещество. В.С. също е задържан за срок от едно денонощие. Полицаите проверили и 20-годишния Н.Х. от Бургас, който носел в себе си девет топчета с марихуана и цигара с канабис. Той също е задържан със заповед за полицейско задържане за срок до 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

София. Криминално проявен и осъждан мъж е задържан от служители на Девето РУ след кражба. На 5 март в Девето РУ ръководител на лаборатория в институт на ул. „Банско шосе” заявил, че от стопанисвания от тях обект е извършена кражба. Пристигналите на място полицаи извършили оглед, при който е установено, че са разбити две входни врати на лабораторията и оттам липсват инструменти, сиренно устройство, кабели. По случая било образувано досъдебно производство, а в хода на разследването по него бил установен и задържан с полицейска мярка до 24 часа извършителят - С.А./32г./от София. От допълнителна справка станало ясно, че задържаният е криминално проявен и осъждан за кражби. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на С.А. е повдигнато обвинение по чл. 195 от НК, наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа, която в последствие, с определение на Софийски районен съд, е изменена в постоянна.

23-годишен столичанин е задържан в Седмо РУ непосредствено след извършена кражба на вещи от МПС. На 8 март около 3.45 ч. в ж.к. „Младост” служители на Седмо РУ спрели мъж със съмнително поведение. Установили самоличността му - Р.С./23г./ от София. В хода на процесуално- следствените действия е изяснено, че малко по-рано същата нощ той е извършил кражба на лайсни с монтирани датчици за парктроник от лек автомобил „Мерцедес Ц-200”, паркиран в непосредствено до мястото, където е задържан. По случая било образувано досъдебно производство, а Р.С. - отведен в Седмо РУ с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на задържания е подигнато обвинение по чл.195 от НК и наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Благоевград. Бой с кучета е осуетен след съвместни действия на полицейски служители от ГД ”Гранична полиция” и полицаи от РУ-Банско. Към 7.30 часа вчера, в местността „Почивачката в землище на Банско, служителите предприели проверка на селскостопанска постройка, където се оказало, че има обособено място за провеждането на боеве с кучета. На мястото са установени общо 32 души и 9 кучета. Със заповед за задържане до 24 часа в РУ са отведени  общо 12 от тях - Р.Т./44г./ от Банско, М.Д./30г./ и С.Ю./30г./ и двамата от Гърция, Н.Д./43г./ от Харманли, Д.С./28г./ от Пазарджик, Ц.Б. /29г./ и Б.Б./34г./ от Елин Пелин, Р.Т./37г./ от с.Ягодово, Н.Н.39г./ от Хасково, И.И./39г./ и Т.Ц /44г./ и двамата от гр.Ботевград, В.Н./38г./ от Пловдив. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325А, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

Враца. Днес, по време на рутинен обход на  ул.”Кирил и Методий” във Враца, полицейски патрул чул викове за помощ от двора на частен имот. Полицейските служители веднага реагирали и заварили повален на земята мъж. Кучето  - порода Ротвайлер, било захапало жертвата си и продължавало агресията си дори след намесата на двамата полицаи, които полагали усилия да го отделят от човека. За да спасят живота на мъжа, се наложило полицейските служители да стрелят по животното. Веднага след това те извикали ветеринар на Община-Враца.
Пострадалият мъж (75г.) е собственик на кучето, той е откаран в МБАЛ ”Хр.Ботев”-Враца за оказване на медицинска помощ.

Видин. Полицейски служители от РУ-Белоградчик установиха по „горещи следи” извършител на кражба.  Вчера към 10.00 часа в районното управление бил получен сигнал за кражба на медни електрически проводници от частен дом в с.Бело поле. В помещението е проникнато през уикенда след взлом на стъкло. Авторът на посегателството е установен и задържан в хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. И.И./54г./ от с.Бело поле е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Перник. Брезнишки полицаи задържаха шестима незаконно пребиваващи чужденци. На 12 март, в районното управление бил подаден сигнал, че в района на с. Брусник са забелязани непознати хора. Пристигналите на място полицаи задържали шестима мъже на възраст от 20 до 30 години, представили се за иракски граждани. Проверка показала, че всички са незаконно пребиваващи в страната. Чужденците са настанени в бежански център и работата продължава.

Пловдив. 19-годишен младеж, предложил подкуп на служители от Второ РУ в Пловдив, попадна в полицейския арест. В неделя, в хода на специализирана операция, на бул. “Шести септември” за проверка бил спрян лек автомобил “БМВ”. Зад волана на колата бил 19-годишен чужд гражданин, който не могъл да представи валидно свидетелство за правоуправление. За да избегне съставяне на акт за установеното нарушение, той предложил на униформените 20 лева подкуп. Последвало задържането му в рамките на 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство по чл. 304б от НК, уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Кюстендил. Тази нощ, малко след 2 часа 38-годишният С.М. опитал да извърши грабеж в игрална зала в Дупница, като със сила посегнал да отнеме портфейл със 712 лв. от служителка на заведението. Бързата реакция на охранителя в обекта предотвратила намеренията му, служителката не е пострадала. 38-годишният С.М. е задържан. Той ще остане в полицейския арест 24 часа. Срещу него е започнато досъдебно производство в РУ- Дупница, изяснява се съпричастността му и към други противозаконни деяния.

Велико Търново. Служители на районното управление в областния град задържаха двама мъже за притежание на наркотични вещества. В събота, към 0.30 часа, на кръстовище в града пазителите на реда спрели за проверка лек автомобил "Рено", управляван от 32-годишния П.Ц, с когото пътувал 28-годишният Т.П., и двамата от Габрово. В хода на проверката у Т.П. униформените намерили 3 топчета зелена листна маса, реагирала на марихуана и 4 топчета прахообразно вещество - 7 г амфетамин. При последвало претърсване в автомобила са установени още 5 грама хероин. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу Т.П. е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от НК.

Габрово. Полицията разследва грабеж на пари от фирмено помещение в Севлиево. Сигналът за престъплението е подаден на 12 март, към 5 часа - 42-годишен охранител на цех за дървообработване съобщил, че около час по-рано трима непознати проникнали в производствената база, съборили го на пода и го завързали, след което отнели 3100 лв. Служебните средства били съхранявани в каса, чиято ключалка мъжете успели да взломят. След като взели парите и се оттеглили в неизвестна посока, пазачът успял да се освободи и подал сигнал на тел. 112. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването се осъществяват под ръководството на Районна прокуратура - Севлиево.

 


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!