Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София област. 50- годишен мъж от Пирдоп е задържан за нанесена телесна повреда. Около 3.20 часа вчера в РУ- Пирдоп е получен сигнал от филиала за спешна медицинска помощ в града за постъпил пациент с прободна рана в гърба. Установено е, че пострадалият е 38- годишен мъж от Пирдоп, който заедно с негов приятел е гостувал вечерта на същата дата на техен съгражданин. Около 3 часа между потърпевшия и домакина е възникнал скандал, при който 50-годишният Ц.Ц. е ранил с нож опонента си. Извършителят на деянието е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Извършен е оглед на местопроизшествието и по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават.

72- часова мярка за неотклонение е наложена на извършителите на тежко криминално деяние в с. Трудовец. След сбиване между две групи, възникнало на 13 март в с. Трудовец, в болнично заведение бяха настанени двама криминално проявени и осъждани мъже от Ботевград: 33- годишен с черепно-мозъчна травма и 31- годишен с фрактура на лява ръка. След бързата намеса на полицейските служители от няколко районни управления на ОДМВР- София, конфликтът бе преустановен и за срок до 24часа бяха задържани десет мъже и три жени. В хода на проведеното разследване, на трима от тях- Х.М./45г./, Ц.Ц./19г./ от с. Трудовец и М.М./51г./ от Етрополе- всичките криминално проявени и осъждани, е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 115 във вр. с чл. 18 от НК и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Сливен. Криминалисти разкриха кражба на стока за над 10 000 лева. Действията по разследването започнали в началото на март, след като служител на търговска фирма подал сигнал в полицията. Пред разследващите разказал, че от склад на фирмата била открадната стока на стойност около 10 000 лева. На мястото бил извършен оглед. В резултат на предприетите оперативно - издирвателни действия криминалистите установили и задържали извършителите - Р.П/21г./, Й.И./29г./, П.З./36г./ и И.Б./51г./. В хода на разследването станало ясно, че  за периода от 1 до 25 февруари мъжете са влизали три или четири пъти в склада и оттам са извършвали кражба на различни видове шоколадови изделия. Осигурили са си достъп до склада, след като са срязали предпазната мрежа и са взломили преградата на един от прозорците. Четиримата са криминално проявени за други кражби, задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

Стара Загора. Вчера, малко преди 11 часа в Първо РУ били получени два сигнала, че неизвестни противозаконно са отнели катализатори от леки автомобили “Ситроен Берлинго” и ”Фолксваген”, паркирани на ул.”Кирил и Методий” в града. В резултат на проведените незабавни оперативно - издирвателни действия били установени и задържани  извършителите – И.П./29г./ от с.Равно поле и И.А.837Г./ от с.Бусманци. При извършените процесуално – следствени действия в лек автомобил ”Форд Ескорт”, с който са се предвижвали двамата, са открити отнетите катализатори и инструмент за рязане на тръби. С постановление на Районна прокуратура – Стара Загора  И.П. и И.А. са задържани за 72 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.


Благоевград.  Над 2 кг марихуана иззеха полицаи от ОДМВР. През изминалото денонощие, на територията на областта Благоевград е проведена акция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. Полицейски служители от РУ-Петрич е проверили жилище в града, обитавано от Н.Т./52г./ и К.Л./53г./. В дома им е намерена и иззета марихуана - около 484 гр. във вид на изсушена, тревиста маса Двамата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Полицаи от РУ-Сандански спрели за проверка лек автомобил „БМВ” в местността „Скалата”, землището на с.Дамяница. При проверката на колата, управлявана от Б.Б./26г./ от с.Поленица, община Сандански служителите открили в багажника на автомобила торба с около 1 700 гр суха, тревиста маса, реагирала положително на канабис. Б.Б. задържан със заповед за задържане до 24 часа.

Търговище. За броени часове криминалисти от РУ – Търговище разкриха извършител на кражба. Сигналът за престъплението постъпил в полицията вчера. Предната нощ неизвестни са проникнали в магазин за хранителни стоки в село Подгорица и откраднали 50 лева и стоки на обща стойност около 400 лева. В резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия, не след дълго разследващите влезли в дирите на А.С. /25 г./, местен жител. По случая е образувано бързо производство.

Полицаи установиха двама младежи, извършили кражба от детска градина. Служителите на реда действали по сигнал, подаден вчера в РУ - Попово от кметицата на село Садина. Тя обяснила, че в периода 7-14 март било проникнато в неработещото детско заведение през незаключена врата. Оттам били откраднати акордеон и посуда, собственост на Община Попово. В хода на проведените незабавни полицейски действия са установени извършителите на деянието - Х.К. /20 г./ и непълнолетно момче, и двамата местни жители. Работата по случая продължава.

Враца. Служители на РУ – Враца разкриха автора на посегателство над 13-годишно момче от областния град. Вчера, в 19.20 часа, детето сигнализирало в полицията, че в градинка в междублоково пространство непознат със сила му отнел мобилния телефон. Незабавно били предприети заградителни действия и в полицейския капан попаднал извършителя. Срещу 16-годишния младеж от Враца, който е криминално проявен за хулиганство, кражба и палеж, е образувано досъдебно производство.

Пловдив. 48-годишен пловдивчанин е заподозрян за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. В хода на предприети процесуално-следствени действия вчера полицаи от Второ РУ открили в жилището на мъжа пистолет и 38 патрона, без необходимите разрешителни. Пловдивчанинът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е започнато бързо производство по чл. 339 от НК. Предстои материалите да бъдат внесени в районната прокуратура.

Велико Търново. Над 40 г марихуана и амфетамин иззеха при проверки служители на полицейските управления във В.Търново и Свищов. В хода на специализирана полицейска операция вчера сутринта бил спрян за проверка  лек автомобил "Фиат Пунто".  У пътуващите в колата  - М.М./34г./ от Велико Търново и 30-годишния Д.С. от Добрич полицаите намерили  плик със суха зелена листна маса, с тегло общо 6 грама, която при извършения полеви наркотест реагирала на марихуана и хапче, с тегло 0,5 г амфетамин. От водача –Т.К./ 27 г./  от  В. Търново, били иззети още 4 грама от същото наркотично вещество. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Срещу всеки от тях е образувано бързо производство. Същия ден в Свищов  била извършена проверка на 18-годишния Ф.Б. от крайдунавския град. В него полицейските служители намерили и иззели плик, съдържащ суха зелена растителна маса, реагираща при извършен полеви наркотест на марихуана, с общо тегло около 30 грама. По случая е започнато бързо производство.

Хасково. Тютюн без бандерол иззеха криминалисти от областната дирекция. Акцизната стока била открита вчера в частен дом,  ползван от 60-годишен мъж. Там криминалистите се натъкнали на 150 кг ситно нарязана жълто-кафява листна маса с мирис на тютюн без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство по чл. 234 ал.1 от НК. По същото време автопатрул на група "Престъпления по пътищата" спрял за проверка на автомагистрала „Марица” две пловдивчанки, движещи се пеша пред колона от автомобили пред ГКПП”Капитан Андреево”. В жените на възраст 30 и 35г. са намерени 12 бутилки алкохол от различни марки без акцизен бандерол, предадени на проверяващите с протокол.

Пътен инцидент. 37 – годишен мъж е загинал при пътен инцидент тази сутрин във Варна. Сигналът е подаден около 7.45 часа. По първоначални данни лек автомобил „Фиат” , управляван от 37-годишен мъж, се е движил в посока ул. „Девня” и след разклона за зърнена база е изгубил контрол над колата. Автомобилът се е ударил в метален контейнер за строителни отпадъци, който се е намирал на разделителната лента между двете платна за движение. Вследствие на удара мъжът е загинал на място. Работата по установяване на причините и обстоятелствата около инцидента продължава.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето