Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Перник.  Криминалисти задържаха радомирец при опит за кражба на винетка. Инцидентът станал тази нощ, около 0. 30 часа  на ул. „Св. Св. „Кирил и Методий” в града. Полицаите действали по сигнал за съмнителен мъж, който обикаля около леки автомобили, паркирани пред жилищен блок. Пристигайки на място, органите на реда установили опит за демонтаж на предно стъкло и кражба на винетка от лек автомобил „Нива”. При вида на униформените, извършителят избягал с лек автомобил. Веднага били предприети заградителни и оперативно-издирвателни действия и малко по-късно на улиците „Струма” и „Знеполе” е задържан лек автомобил „Опел „Зафира”, управляван от Й.А./34 г./ от Радомир. При проверка на колата му са открити множество инструменти и вещи от автомобили. Й.А. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Мъжът е криминално проявен, познат с кражби и шофиране на автомобил в нетрезво състояние. Работата по образуваното  досъдебно производство продължава под надзора на Районна прокуратура - Перник.

Стара Загора. Служители на Второ РУ – Стара Загора  извършили проверка на къща в с.Маджерито, обитавана от 51-годишния К.С. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището били открити два газови пистолета, въздушна пушка, силно корозирали револвер, две цеви и части от оръжия. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Пловдив. Двама са били заловени с наркотици при полицейски проверки в понеделник в Пловдив. По обяд в района на Младежки хълм 24-годишен жител на града бил засечен да носи в себе си пакет с марихуана. При последвало претърсване от жилището му са иззети над 109 грама от същия наркотик, метална мелница и електронна везна. След първоначално 24-часово задържане във Второ РУ, с прокурорско постановление извършителят е приведен в ареста за срок до 72 часа. По-късно същия ден на ул. “Дъбрава” служители от Шесто РУ открили у 30-годишен пловдивчанин 20 таблетки ривотрил с общо тегло 3,401 грама. Срещу извършителите са започнати бързи полицейски производства под наблюдението на прокуратурата.

София – област. Двама мъже са задържани с наркотици от служители на районните управления в Ихтиман и Правец. Вчера около 16.15 часа на ул. „Цар Освободител“ служители на РУ- Ихтиман предприели проверка на 29- годишния В.А. При вида на  униформените криминално проявеният мъж хвърлил на земята до себе си полиетиленово пликче със суха тревиста маса. При последвалия оглед на местопроизшествието, извършен от дежурна оперативна група, било установено, че пликчето съдържа 3 грама марихуана. В.А. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК. Разследването продължава под наблюдението на районната прокуратура в Ихтиман.

Около 23.30 часа снощи автопатрул на РУ- Правец спрял за проверка лек автомобил „Мицубиши“ с врачанска регистрация. При проверката, в чантичката на пътника - Ц.В./23г./ от Ботевград, било открито топче суха тревиста маса с тегло около 5 грама - канабис. Наркотикът е иззет, а ботевградчанинът - задържан в полицейския арест за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

Тази сутрин около 0.50 часа в ОДМВР- София е получен сигнал от Филиал за Спешна медицинска помощ - Правец за приети 29 деца на възраст 14-16 години със симптоми на хранително отравяне. Незабавно на място са изпратени служители на ОДМВР- София и РУ- Правец. Установено е, че малко по-рано всички ученици вечеряли в столовата на професионална гимназия в града. Децата са транспортирани и настанени за лечение и наблюдение в две столични болници. По случая е образувана преписка. Уведомени са районната прокуратура в Ботевград и Областната дирекция по безопасност на храните. Работата на контролните органи продължава.

Благоевград. Над 2 000 къса цигари без бандерол са иззели полицейски служители на РУ-Сандански. Снощи около 20.00 часа бил проверен частен дом в  Сандански, обитаван от К.Б./26г./ от Сандански.  В жилището му са открити около 2 674 къса цигари без наличен задължителен бандеролен знак. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!