Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. Само за няколко дни двама криминално проявени мъже попаднаха в ареста на Седмо РУ за притежание на наркотици. На 16 март, около 10.00 часа, в ж.к. „Студентски град” полицаи спрели за проверка мъж със съмнително поведение. Установена е самоличността му - Е.Й. /20 г./ от Несебър, криминално проявен за престъпления, свързани с наркотици. У него служителите на реда открили и иззели пластмасова кутия, съдържаща растителна маса - марихуана с тегло около 54 грама, видно от изготвената експертна справка.  Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство. Няколко дни по-късно - на 24 март, около 16.10 часа, в същия жилищен комплекс е извършена полицейска проверка на И.З. /23 г./ от Пазарджик. Установено е, че младият мъж е с криминалистически регистрации за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и лека телесна повреда по хулигански подбуди. При последвалия обиск у него са намерени 20 полиетиленови топчета със суха растителна маса и топче с кафяво вещество на бучка. Изготвената експертна справка показала, че иззетите вещества са 11.60 г марихуана и 0.23 г хашиш. И.З. е задържан в Седмо РУ за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите по двата случая са докладвани в Софийската районна прокуратура. На Е.Й. и И.З. са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 354 а от НК и наложени мерки за неотклонение „подписка“.

Велико Търново. Наркотични вещества установиха и иззеха служители на полицейските управления в Горна Оряховица, Павликени и Стражица. Вчера сутринта, при проверка в жилище в железничарския град, обитавано от 46-годишна жена и 26-годишния й син, униформените намерили растения от вида на конопа, засети в девет туби и саксия със засадени 12 растения от същия вид, които при направен полеви наркотест реагирали на канабис. Синът К. Е. е задържан за срок до 24 часа. Същият ден по обяд, на кръстовище в Горна Оряховица била предприета проверка на 18-годишно момче от същия град. При приближаване на полицейските служители младежът глътнал пликче и побягнал. Минути по-късно е задържан. Пред полицаите той признал, че държи в себе си около 10 грама канабис. Снощи в Павликени, при проверка на 21-годишния Г.Д., местен жител, е намерен около 1 грам канабис. Вчера следобед в землището на село Нова Върбавка служители на РУ – Стражица извършили проверка на лек автомобил "Сеат Инка", управляван от 30-годишния П.П. от Горна Оряховица. В автомобила униформените намерили около 1 грам коноп. При друга проверка снощи в Стражица на лек автомобил "Хонда Джаз", управляван от 22-годишния Г.Д. от Стражица, във водача са намерени и иззети наркотични вещества с тегло 1 грам, които при полеви наркотест реагирали на коноп. По всички случаи в съответните полицейски управления са образувани бързи производства.

Бургас. Криминалисти от бургаското Второ РУ разобличиха авторите на инсцениран грабеж. Те работили по сигнал, постъпил на минути след полунощ на 28 март – от 21-годишен служител на заведение за бързо хранене непознат със сила отнел 2000 лева оборотни пари. Незабавно са предприети действия по разследване на случая, в хода на които било изяснено, че грабежът е инсцениран от работещия в заведението 21-годишен П.П. и 19-годишния И.С. Младежите са задържани за срок до 24 часа. Те направили пълни самопризнания и възстановили част от отнетата парична сума. Работата по случая продължава.

Габрово. Тон и половина метални отпадъци откриха и конфискуваха полицейски служители. Вчера, около 13.00 часа, в района на местността „Сечен камък“ по пътя Габрово – Трявна те спрели за проверка лекотоварен автомобил „Форд Транзит“, управляван от 34-годишен мъж от Габрово. В автомобила пътували още двама габровци /на 40 г. и на 50 г./. Мъжете превозвали около 1500 кг отпадъци от черни и цветни метали. При последвалата проверка за произход на металните отпадъци е установено, че мъжете са ги изкупили от частни лица на територията на Трявна, без да притежават лиценз за такава дейност. Металните отпадъци са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Тютюн без бандерол е иззет от трима пловдивчани в хода на полицейски проверки вчера. Около 30 килограма от контрабандната стока открили служителите на реда в Асеновград при претърсване в лек автомобил “Рено” на ул. “Мануш Войвода”, ползван от 43-годишната З.В. Срещу жената е  започнато бързо производство по чл. 234, ал. 1 от НК. Същия ден полицаи от  Шесто РУ установили, че на ул. “Кемера” 45-годишната Р.И. съхранява в павилиона си 2 килограма нелегален тютюн. Други 8 килограма иззели от  лекия автомобил “Форд” на К.А. /56 г./, паркиран на ул. “Калина”. Срещу двамата са образувани предварителни проверки.

Стара Загора. Задържан е мъж, направил опит да подкупи служители на реда. Вчера, в 15.35 часа, екип на РУ – Казанлък спрял за проверка лек автомобил ”БМВ”. В хода й е изяснено, че колата управлява неправоспособният А.М. /27 г./ от село Бузовград, няма сключена застраховка „Гражданска отговорност”, а немските транзитни регистрационни табели са с изтекъл срок. С цел да избегне санкция младият мъж приближил патрулния автомобил и през отворената предна дясна врата хвърлил в купето две банкноти, всяка с номинал 50 лева. А.М. е задържан за срок до 24 часа, срещу него е образувано бързо полицейско производство.

За часове служители на РУ – Чирпан разкриха извършител на кражба. Разследването започнало след получен вчера, около 4.00 часа, сигнал за откраднат лек автомобил „Фолксваген Поло“, както и кражба на газов пистолет, мобилен телефон и 680 лева от хотел в Чирпан. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на деянията – 26-годишната Т.П. от Стара Загора. Автомобилът е намерен изоставен в лозов масив преди село Православ.

Контрабанден тютюн и цигари иззеха служители на РУ – Чирпан. Вчера са предприети процесуално-следствени действия на адрес в село Православ, обитаван от И.Т. /60 г./. Намерени и иззети са 130 къса собственоръчно направени цигари и около 500 г ситно нарязан тютюн. Установено е също, че мъжът неправомерно се е присъединил към водопреносната и електропреносната мрежи. Образувани са досъдебно и бързи полицейски производства.

Шумен. Цигари без бандерол откриха служители на РУ – Шумен в дома на С.С. /49 г./. Процесуално-следствените действия са предприети вчера, към 17.15 часа. От жилището са иззети около 2 кг насипен тютюн и 2200 къса цигари в кутии без акцизен бандерол. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Варна. Криминалисти задържаха извършителите на автокражба. Работата по случая започнала след подаден в полицията сигнал за откраднат в нощта на 26 срещу 27 март лек автомобил „Мерцедес“ от паркинг пред блок в ж.к. „Възраждане“. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, колата била открита на черен път в местност край Варна. Установени са и извършителите на деянието – варненците Р.С. /55 г./, Д.М. /50 г./ и М.М. /35 г./, и тримата осъждани. С постановление на прокурор на тримата са наложени 72-часови мерки за задържане, предявено им е обвинение за извършено престъпление по чл. 346 от НК. По случая се води досъдебно производство.


 

Времето