Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

ГДГП. През изминалото денонощие гранични полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили 7 опита за незаконно преминаване на турско-българската граница от общо 220 нелегални имигранти.

Днес в 10.40 ч на ГКПП-Маказа за излизане от страната пристигнал лек автомобил “Фолксваген пасат”, управляван от 56-годишен пловдивчанин. Дежурният граничен полицай установил, че колата е обявена за издирване в Шенгенската информационна система и Интерпол. Сигналът за издирването е подаден в Австрия. Автомобилът е задържан, работата по случая продължава.

София. 27-годишен мъж е задържан в Трето РУ в момент на продажба на наркотици. На 29 март около 15.00 часа на бул. „Константин Величков” служители от Трето РУ са задържали в момент на продажба на наркотични вещества столичанина Б.Д./27г./. При последвалите процесуално- следствени действия - обиски и претърсвания, полицаите намерили и иззели 12 полиетиленови топчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, 13 полиетиленови топчета с кафяво прахообразно вещество и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство,  а Б.Д. – задържан с полицейска мярка до 24 часа. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са амфетамин с тегло 1.26 гр. и хероин 1.18 гр. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура, на задържания е повдигнато обвинение за престъпление по чл.354 а от НК и наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лв.

Бургас. Служители на Първо районно полицейско управление задържаха мъж малко след извършен от него грабеж. Вчера към 15.30 часа на ул. „Цариградска“ в областния град 21-годишният С.М., криминално проявен, издърпал златен синджир от врата на 67-годишна жена. След проведени заградителни и оперативно-издирвателни мероприятия, полицаите задържали С. М. По случая е образувано бързо производство.

 

 

Водещи новини

Времето