Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Бургас. Задържан е пиян шофьор, предложил подкуп на полицаи. Към 3.00 часа вчера, служители от РУ – Несебър спрели за проверка в Слънчев бряг лека автомобил „БМВ“ с кърджалийска регистрация, управляван от 41-годишния Б.А. от джебелското село Ридино. Шофьорът отказал да бъде тестван за алкохол и пуснал две банкноти по 20 турски лири през прозореца на служебния автомобил. Задържан е своевременно от полицейските служители. Пробата с дрегер отчела положителен резултат за употреба на алкохол. Б.А. бил отведен в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Плевен. 750 литра дизелово гориво иззеха при съвместна акция служители на РУ–Левски и представители на Агенция „Митници“. Към 10.30 часа вчера, при проверка в дома на 47-годишен в село Обнова са установени контейнер и 15 туби по 10 литра с  течност, наподобяваща дизелово гориво. Мъжът не е представил на проверяващите документи за произход. Служителите на митническото управление – Свищов са съставили протокол. Установеното количество течност е иззето, предстои лабораторен анализ и  санкция по смисъла на чл. 126 от Закона за акцизите и данъчните складове. За случая е уведомена Районна прокуратура - Левски.

Към 22.00 часа снощи, в полицията постъпил сигнал за прободен мъж в къща в село Гривица. Пристигналият на място полицейски екип установил, че е възникнала свада на битова основа, при която 53-годишен е нанесъл удари с нож на 51-годишния си брат. После сам съобщил за стореното на тел. 112. Пострадалият е настанен за лечение в плевенска болница, а извършителят - задържан за срок до 24 часа. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Плевен. Работата продължава в рамките на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 115, ал.1 във връзка с чл.18 от НК.

Пловдив. 28-годишна жена е в ареста за притежание на наркотици. Около 20.40 часа във вторник, на ул. “Джебел” в областния град служители на Шесто РУ установили, че К.И. пренася 34 пакетчета със съмнително съдържание. Експертна справка показала, че иззетото вещество е хероин с общо тегло 3,789 грама. Пловдивчанката е известна на полицията и осъждана за подобно престъпление. Срещу нея е образувано бързо производство по чл. 354а, ал. 3 от НК. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив жената е задържана за 72 часа.

Криминално проявен е задържан в резултат на навременно подаден сигнал за опит за кражба в Пловдив. Около 2.40 часа вчера, в Четвърто РУ позвънил пловдивчанин и разказал, че на междуетажна площадка в жилищна кооперация на ул. “Лясковец” забелязал непознат, който се подготвя да разбие метална врата и да открадне велосипед. След като бил изненадан, мъжът побягнал без да успее да довърши деянието си. Отзовалите се на сигнала служители на реда предприели заградителни действия и минути по-късно в близост до адреса задържали извършителя – Е.Р. /35 г./ от Нова Загора. Допълнителна справка показала, че той е с множество криминални регистрации. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая – образувано незабавно производство. 

София-област. Гастрольор е задържан от служители на РУ - Сливница непосредствено след извършена от него кражба. На 5 април столичанин сигнализирал в полицията, че на бул. „Европа“ в Божурище му е откраднато портмоне с 50 лева, лични документи и дебитни карти. Веднага след сигнала е предприето издирване и скоро е установен авторът на посегателството - М.Г. /53 г./ от врачанското село Борован. След доклад на материалите по  досъдебното производство в районната прокуратура, криминално проявеният и осъждан мъж е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 195 от НК, наложена му е 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. Документирането на цялостната му престъпна дейност продължава.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!