Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


София. Столични полицаи задържаха криминално проявен, прострелял 58-годишен мъж. Сигналът за инцидент на ул. „Суходолска“ постъпил в полицията снощи, в 22.30 часа. По първоначални данни, след възникнал скандал на битова основа, 46-годишен мъж прострелял с пистолет опонента си. Пострадалият е транспортиран в болница и настанен за лечение без опасност за живота. Извършителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

Бургас. Криминалисти на Второ РУ задържаха мъж и жена за измама. Разследването започнало след постъпил на 4 април сигнал от 72-годишен чужденец. Пред разследващите той разказал, че дал на двама свои познати българи 17 000 евро и 5000 новозеландски долара, с които да купят автомобил от Германия, с който тримата да направят екскурзия до Турция. Двама обаче изчезнали с парите и прекъснали връзката с чужденеца. Полицаите предприели издирване и скоро установили и задържали извършителите -  криминално проявеният Р.А./29 г./ и 30 - годишната Г.М. , и двамата от  Добрич.  Наложена им е полицейска мярка за 24 часа, работата по изясняването на случая продължава.

21 чужди граждани са задържани вчера след след сигнал. Около 17 часа криминалисти от ОДМВР – Бургас и колегите им от Второ РУсе насочили към постройка в стопанския двор кв.„Долно Езерово“. Там служителите на реда открили 21 мъже, преминали нелегално границата на страната ни. Самоопределили се като граждани на Шри Ланка, Афганистан и Сирия. В хода на разследването е установено, че постройката е дадена под наем на 26-годишния С.Ф. от Бургас. Мъжът е задържан на място. При извършения оглед е установено, че сградата е обособена за пребиваване на незаконни имигранти, обезпечена е с камери за видеонаблюдение, а стъклата са затъмнени. По първоначални данни, става въпрос за транзитен пункт, от който пребиваващите се транспортират към София. Срещу С.Ф. е образувано бързо производство за каналджийство.

Перник. Криминалисти задържаха четирима рецидивисти за поредица от кражби. Голяма част от противоправните деяния са извършени в началото на месец април. Установени са извършителите на 8 взломни кражби от търговски обекти в областния град. Разследването установило, че от пет магазина и кафене в различни квартали на Перник, са откраднати хранителни и шоколадови продукти, цигари и алкохол, пари в брой, лотарийни билети, акумулатори, водни помпи и други вещи. В резултат на непрекъснатата работа и проведените множество оперативно-издирватерни и процесуално-следствени действия извършителите са установени – криминално проявените М.М./23 г./, А.Г./18 г./ и две момчета на 16 и 17 години. Четиримата са познати на полицията предимно с кражби, като трима от тях са осъждани за подобни престъпления. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по започнатите досъдебни производства продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Радомирски полицаи задържаха малолетни за грабеж. Вчера в полицията 62–годишен мъж подал сигнал, че е обран в дома си. Потърпевшият заявил, че на вратата позвънили момче и момиче и му поискали пари. Двамата употребили сила спрямо него и му откраднали 244 лева. Органите на реда предприели незабавни действия за установяване и издирване. За кратко време са открити и задържани момиче на 13 години и момче на 11. Откраднатите пари са намерени и върнати на собственика им. Уведомена е Районна прокуратура – Радомир и работата по случая продължава.

Пловдив. За броени часове криминалисти от Второ РУ установиха и задържаха извършители на грабеж над възрастна пловдивчанка. На 6 април около 16 часа на ул. “Велбъжд” от 85-годишна жена е издърпан златен синджир с три медальона. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК и разследващият екип предприел оперативно-издирвателни действия по разкриването му. В хода на активното разследване  са установени извършителите - 20-годишният М.С. и 17-годишно момче, те са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Пред служителите двамата криминално проявени пловдивчани са направили самопризнания за извършеното престъпление. Работата по документиране на случая продължава.

Стара Загора. Досъдебно производство е образувано за притежание на наркотично вещество.  Вчера в частен дом, обитаван от И.М./38 г./ и Б.И./27 г./, и двамата от града, полицейските служители открили три найлонови пакетчета с бяло кристалообразно вещество, с общо тегло около 3 грама. При извършения полеви наркотест веществото реагира на метаамфетамин. Намерен е още около грам бяло прахообразно вещество,  а в една от стаите - найлонов чувал със ситно нарязана тревиста маса с кафеникав цвят и мирис на тютюн, около 2 кг. Образувано е досъдебно производство.

Снощи в 23.30 часа полицейски екип на Първо РУ спрял за проверка лек автомобил "Рено". При подаване на сигнала, служителите на реда забелязали, че  от предна дясна врата се изхвърля цигара. От извършената проверка е установено, че водач на колата е К.С./18 г./ от Ст.Загора, с него пътува К.С./19 г./, от с.Богомилово.  Изхвърлената цигара съдържаща суха зелена тревиста маса, която при тест реагира на марихуана. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Видин. 9 килограма насипен тютюн и над 600 къса цигари без бандерол иззеха вчера служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”.  Контрабандната стока била открита у К.М./63г./ от Видин, и в обитавано от него жилище. Мъжът е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство. 120 къса цигари и около 100 грама насипен тютюн без бандерол открили служителите на реда при проверка в дома на 68-годишен жител на Дунавци. Нередовната акцизна стока била иззета по надлежния ред, по случая е образувано досъдебно производство.

София – област. Полицейски служители установиха и задържаха избягал мотопедист в Костинброд. През нощта срещу 5 април автопатрул на РУ- Костинброд подал сигнал за спиране с цел проверка на мотопед, движещ се без включени светлини. Водачът не се подчинил, продължил движението си, самокатастрофирал, след което изоставил мотопеда и се укрил от служителите на реда. При огледа на местопроизшествието, в багажника на мотопеда, били открити електронна везна и около 30 грама канабис. По случая било образувано досъдебно производство и предприети активни издирвателни и процесуално - следствени действия съвместно с криминалисти от ОДМВР- София, довели до установяването и задържането на избягалия водач. 22- годишният К.Ж./22г./ от Костинброд, криминално проявен, е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354А от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Пазарджик.  Двама скандалджии са задържани от служители на полицейското управление във Велинград. Снощи малко преди 19 часа, след употреба на алкохол 54-годишният жител на курорта В.П. решил да се саморазправи със 76-годишната си майка и 31-годишния си син. В.П. има наложена забрана да приближава жилището, наложена му от Районния съд във Велинград съгласно Закона за защита от домашно насилие. Той отправил към двамата множество обиди, нецензурни изрази и закани за саморазправа. Пристигналият на мястото полицейски автопатрул сложил край на разправията и задържал почерпения мъж. Около 21.30 часа, на улица в Ракитово органите на реда предприели проверка на А.М./41г./ от родопския град. Във видимо нетрезво състояние, той отказал да представи документи за самоличност и засипал униформените с обиди и закани, като дори размахал срещу тях метален чук. Полицаите действали хладнокръвно и белезниците щракнали на ръцете на нападателя. Така той се озовал в ареста за срок от 24 часа, а срещу него е образувано бързо производство.

Двама са задържани заради притежание на акцизни стоки без бандерол. Това е станало вчера сутринта по време на полицейска акция проведена от служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. Те извършили проверка на микробус „Мердецес”, в който открили 46000 къса с цигари, всичките без бандерол. В хода на разследването станало ясно, че стоката е собственост на А.П./24г./ от пазарджишкото село Ивайло и 26-годишната Д.А. от панагюрското село Поибрене. Тютюневите изделия са иззети, а притежателите им задържани в ареста. Спрямо тях е образувано бързо полицейско производство.

Пътен инцидент. Млад колоездач е бил блъснат от лек автомобил. Инцидентът е станал тази нощ на пътя Пазарджик-Пловдив. Екипите на сектор „Пътна полиция” и „Спешна помощ” установили паднал по средата на платното мъж. Установено е, че това е 32-годишният Н.М. от пазарджишкото село Мало Конаре. Той бил в безсъзнание и със следи от прегазване по крайниците. Пострадалият е транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с опасност за живота. На мястото е извършен оглед, предприети са действия за установяване на водачът и превозното средство участвали в пътния инцидент.

Водещи новини

Времето