Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. 37- годишен дилър на наркотици задържаха служители от СДВР. На 7 април, в хода на операция, проведена от полицаи от сектор „Наркотици”- СДВР е задържан столичанинът П.Н. /37г./.  Дилърът е арестуван в момент на продажба на наркотични вещества в района на ул. „Майстор Алекси Рилец”. При последвалите процесуално-следствени действия у него са намерени 12 зелени топчета прахообразно вещество, а от автомобила му - още 11, но черни топчета вещество на прах, парична сума и мобилни телефони. П.Н. е задържан с полицейска мярка до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.  Резултатът от назначената експертна справка показал, че част от иззетото вещество е кокаин  - 2 грама, за останалите вещества предстои експертиза.  След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура, на П.Н. е повдигнато обвинение по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, която в последствие с определение на Софийски градски съд е изменена в „парична гаранция” в размер на 2 000 лв.

Благоевград. Вчера полицейски служители от РУ-Разлог  спрели за проверка лек автомобил „БМВ” в района на ж.п. спирка Генерал Ковачев. При огледа на колата е открит плик с около 10 г суха тревиста маса, която при полевия тест реагирала на канабис. Със заповед за задържане до 24 часа в ареста са водачът Х.Т./30г./ от с.Кочан, община Сатовча и И.К./20г./ от Якоруда, който  пътувал с него. В хода на работата по случая, в жилище в Якоруда,  обитавано от Х.Т., са намерени и иззети 5 боеприпаса за огнестрелно оръжие, за които не са представени необходимите документи. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 от НК.

Бургас. Двама младежи са задържани с наркотици. Към 15.15 часа вчера, в района на ул. «Морска» в Поморие служители от РУ проверили 25-годишния Я.П. от града, от когото иззели две топчета суха тревна маса -  марихуана. Я.П. е задържан за срок до 24 часа. Малко по-късно е извършено претърсване в дома на 23-годишния К.Б. от същия град. Иззети са шест топчета канабис,  50 г суха тревна маса канабис, 10 хапчета амфетамин, електронна везна и дробилка за тютюн с остатъци от канабис. К.Б. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Плевен. 34-годишен жител на Плевен е задържан с кокаин. Към 12.40 часа вчера в областния град, при претърсване в апартамента му в кв. „Сторгозия" са намерени и иззети 27 дози кокаин, общо - 20 грама, таблетка с лого "15", електронна везна и сумата от 1650 лева. Назначени са експертизи. Плевенчанинът е задържан за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 от ЗМВР за извършено престъпление по чл. 354 „а“ от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

Стара Загора. Служители на Първо РУ – Стара Загора извършили вчера проверка на 18-годишен ученик. При личния обиск у него е намерен и иззет станиол с около 5 г суха зелена тревиста маса, реагирала при направения наркотест на марихуана. Д.Д. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора. Образувано е бързо полицейско производство.

Враца. Голямо количество нелегален тютюн откриха вчера полицаи от РУ-Бяла Слатина в частен дом в града. При проверка на имот, обитаван от 46-годишна жена, са намерени  и иззети 12 чувала с общо тегло 149 кг висококачествен тютюн, на едри листа. По случая е образувано е досъдебно производство.

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, съвместно с представители на РИОСВ – Враца, извършиха проверка за спазването на разпоредбите на Закона за управление на отпадъците, повишаване ефективността на контрола и превенция на нарушенията, свързани с отпадъци от черни и цветни метали и разкомплектоване на излезли от употреба МПС.  В частен дом в с. Бутан е установено извършване на  нерегламентирана дейност с излезли от употреба моторни превозни средства. Открити са 12 неправомерно съхранявани разкомплектовани автомобила. Стопанинът на обекта, извършвал дейността, не притежавал разрешителни документи по Закона за управление на отпадъците. За констатираните нередности е съставен акт по Закона за управление на отпадъците.

Кюстендил. Кюстендилски криминалисти установиха извършителя на кражба на преносим компютър от апартамент в града. 30-годишният Т.Р. проникнал в жилището на свои познати на 4 април и отнел чантата с преносим компютър и оборудване. Служителите на полицията открили откраднатото в заложна къща, откъдето е иззет. Работата по случая продължава РУ- Кюстендил, изяснява се съпричастност на Т.Р. и към други противозаконни деяния.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето