Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Сливен. Тази сутрин, минути след 9 часа, на гарата в Нова Загора от Турция пристигнал товарен влак, натоварен с хладилна техника. При проверка на композицията от един от вагоните се чули гласове. Незабавно били уведомени полицейски служители, които пристигнали на място и отворили товарната част на влака. Вътре те открили 21 чужденци – 13 деца, 3 мъже и 5 жени- всичките граждани на Сирия. Чужденците са настанени в полицейското управление и с тях работят служители на Дирекция „Миграция“.

В полицейското управление в Нова Загора е образувана проверка за грубо нарушаване на обществения ред и хулиганство. Вчера около 13 часа в района на градския парк три 16-годишни момчета били нападнати от десетина други деца на възраст между 13-14. Възникнало спречкване, при което били разменени шамари и юмруци. Трите 16-годишни момчета успели да избягат и да подадат сигнал за нанесен побой на телефон 112. Полицейските служители предприели незабавно процесуални действия и установили виновниците за побоя – две момчета на 13 и 14 години. Непълнолетното момче е задържано в РУ – Нова Загора за 24 часа. Случаят е докладван на дежурен прокурор. Работата за уточняване на всички подробности около инцидента продължава.

Видин. Мярка за неотклонение „задържане под стража“ е наложена на 30-годишен мъж от село Рабиша. Т.Р. е привлечен в качеството си на обвиняем по досъдебно производство за извършени взломни кражби. Криминалистите са установили, че за времето от 1 октомври м.г. до 19 март т.г. той е проникнал последователно в пет частни имота, намиращи се във вилната зона. Т.Р. е използвал техническо средство при извършването на взломните кражби, а обект на посегателствата му са били битови вещи. Работата по случая продължава. 

Кюстендил. Кюстендилски криминалисти установиха извършител на кражба на голяма сума пари от жилище в града. Според събраните  до този момент данни, преди една година А.Д. /36 г./ от село Владая проникнал чрез взломяване на патронника на входна врата на апартамента и отнел 10 000 лв. и ценности. Извършителят на кражбата е известен на органите на реда и с други противозаконни деяния, извършвани и на територията на други областни дирекции. Работата по изясняване на цялостната му престъпна дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението на прокурор.

Вчера дупнишки полицаи открили и иззели от дома на 46-годишна жена от града 4 392 къса цигари от различни марки и без български акцизен бандерол. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление против данъчната система.

Ст. Загора. 57-годишен мъж от Аксаково е задържан за кражба на портмоне. Криминалистите работили по сигнал, получен вчера около 15.20 часа - на ул. „Цар Освободител” неизвестен е проникнал в незаключен лек автомобил ”Рено Меган“ и откраднал дамско портмоне с 257 лева. В хода на предприетите светкавични действия в полицейския капан попаднал 57-годишният И.С. Образувано е бързо полицейско производство. Работата по случая продължава.

Около16.30 часа вчера в Участък–Гурково бил получен сигнал, че 40-годишният К.М. съхранява и продава акцизни стоки без бандерол. При извършена проверка в дома му полицаите намерели три найлонови торби, съдържащи общо 3,042 кг нарязан тютюн, които са предадени с протокол за доброволно предаване. К.М. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство.

31-годишна жена е заподозряна в съучастие в измамна схема. Тя е задържана в хода на продължително разследване на сигнал, подаден в края на декември миналата година. Тогава 86-годишен жител на Чирпан се подвел и дал на непозната 4 800 лева по схемата „капаро за климатици”. Г.А. е задържана в рамките на 24 часа, а работата по случая продължава.

Варна. Рецидивист попадна в полицейския арест като заподозрян в извършване на измама. Криминалистите действали светкавично, след като вчера към 13.20 часа 73-годишна жена потърсила помощ в близкото районно управление и обяснила, че била измамена с 2000 лева по схемата за освобождаване на пратка. В хода на предприетото разследване те попаднали в дирите на Р.Ш. /37 г./ от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

София област. Криминално проявен мъж е задържан от служители на РУ- Ихтиман за нанесена от него телесна повреда. Около 23.35 часа на 16 май в  полицейския участък бил получен сигнал от филиала за спешна помощ в града за постъпила пациентка с наранявания, вследствие на побой. Изпратените на място полицейски служители установили, че потърпевшата  е 41- годишна жена. Обяснила, че побоят й е нанесен от трима непознати в района на хранителен магазин. В процеса на проведените активни оперативно-издирвателни действия криминалистите разкрили, че  извършител на деянието е 37-годишният мъж, с когото пострадалата живеела на семейни начала. При извършения оглед на местопроизшествието в дома му са намерени и иззети веществени доказателства. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 128 от НК. Работата по пълното му документиране продължава.

Служителите на реда са задържали 13 чуждестранни граждани без документи за самоличност. Вчера около 17.35 часа в района на 16 км на автомагистрала „Хемус“ в посока Варна униформените подали сигнал за спиране на шофьора на лек автомобил „Нисан“. Той не се подчинил, продължил с колата и в района на гориста местност спрял превозното средство и побягнал.В автомобила полицаите установили  пътуващите 13 чужденци, които не притежавали документи за самоличност, самоопределили се като граждани на Ирак, Афганистан и Пакистан. Те са задържани в РУ- Елин Пелин. Уведомени са служители на група „Миграция“ при ОДМВР- София. По случая е образувано досъдебно производство. Извършен е оглед на местопроизшествието. Предприети са действия по установяване на водача на автомобила.

47 стоки-менте са иззети при полицейска операция на територията на община Елин Пелин. В хода на проведена вчера специализирана полицейска операция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София, съвместно с представители на Патентното ведомство, е извършена проверка на магазини за дрехи и обувки на територията на община Елин Пелин. В два от търговските обекти, в присъствието на собственика, е констатирано съхранение и разпространение на стоки, означени със знак идентичен или сходен на регистрирана търговска марка, без съгласието на нейния притежател. Общо 47 артикула са иззети в полза на държавата. За извършените нарушения са съставени актове по чл. 81, ал.1 от Закона за марките и географските означения.

Благоевград. Вчера в земеделски имот в местността „Чучулигово”, община Петрич полицейски служители намерели и иззели 84 растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Общото тегло на откритата наркотична стока е около 64 кг. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354В, ал.1 от НК. За 24 часа е задържана В. С. /66 г./ от с.Чучулигово.

Кърджали. Товарен „Мерцедес”, обявен за издирване в Шенгенската информационна система, е установен вчера в Кърджали. Колата била представена за промяна на собствеността и при извършена справка се установило, че се издирва от 2013 година с инициатор Германия. Автомобилът е иззет. Уведомена е Окръжна прокуратура. Работата по случая продължава.

Пловдив. Бързо производство е започнато срещу 69-годишен мъж от село Православен за незаконно притежание на оръжие. При проверка вчера в дома му служителите на реда открили и иззели ловна пушка без необходимите разрешителни документи. Мъжът е задържан за 24 часа в РУ – Първомай и работата по случая продължава.

Разкрит е извършител на кражба от частен адрес в Асеновград.  Разследването стартирало в неделя по сигнал за откраднат велосипед на стойност 200 лева от гараж на 79-годишен мъж, където било проникнато с взлом. В процеса на работата са събрани доказателства, че посегателството е дело на асеновградчанина А.А. /27 г./. С полицейска заповед той е задържан за 24 часа в районното управление в града. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в прокуратурата.
 
София. Полицаи от Трето РУ задържаха извършители на кражба. Работа по разследване на случая започнала през месец юли миналата година, когато служител на строителна фирма заявил в Трето РУ, че от обект на фирмата, намиращ се в близост до кв. „Факултета”, е извършена кражба на 250 арматурни заготовки. По случая било образувано досъдебно производство по чл. 195 от НК. След проведени оперативно-издирвателни действия извършителите на деянието - Х.О. /21 г./ и Я.А. /31 г./, от София били задържани с полицейски мерки до 24 часа. Събраните материали са докладвани в Софийска районна прокуратура.

Извършител на грабеж е задържан в Девето РУ. На 4 април 59-годишен столичанин заявил, че същия ден около 19.30 часа в района на ж. к. „Модерно предградие”, на спирка на масовия градски транспорт бил нападнат от непознат, който го бутнал на земята, издърпал от ръцете му портфейл, съдържащ лични документи и 760 лв. и избягал. По случая било образувано досъдебно производство по чл.198 от НК. В резултат на  проведени оперативно-издирвателни действия и разузнавателни беседи извършителят на деянието- В.В. /45 г./ е задържан в Девето РУ с полицейска мярка до 24 часа. Оказало се, че задържаният е стар познайник на полицията, криминално проявен и осъждан за кражби. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура В.В. е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Пазарджик. Полицаи от участъка в Лесичово иззеха акцизни стоки без бандерол. Рано сутринта на улица в село Памидово полицаите засекли 55-годишния А.Х. - жител на селото. Последвал личен обиск и проверка на багажа, при който униформените открили 43 кутии с цигари от различни марки. Освен това били намерени и 11 полиетиленови пликчета, пълни с цигари. Общото количество на иззетите тютюневи изделия без бандерол е 1080 къса. Спрямо А.Х. е образувано бързо производство.

Велико Търново. Амфетамин, метаамфетамин и канабис иззеха полицейски служители при проверка на адрес в областния град. Вчера при претърсване на жилище, обитавано от 19-годишния Н.П., известен на полицията и осъждан, криминалистите установили и иззели бяло прахообразно вещество с тегло 0.5 грама, реагиращо на амфетамин, суха зелена растителна маса, с тегло 2 грама, реагираща на канабис и синьо хапче, което след направения полеви тест се оказало метаамфетамин. Н. П. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато бързо производство.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето