Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Търговище. Две момчета – на 17 и 18 години, са задържани по подозрение, че са нанесли побой над 25-годишен мъж. Вчера в ранните часове на деня в „ОАРИЛ“ на МБАЛ-Търговище със следи от нанесен побой и с опасност за живота бил приет 25-годишен мъж. Незабавно били предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. Униформените служители установили, че 25-годишният мъж се е спречкал с други двама мъже около 4,10 часа пред заведение в централната част на областния град. Малко по-късно разследващите попаднали в следите на извършителите – 17-годишено момче от село Васил Левски и негов 18-годишен приятел от Търговище. Те са задържани за срок до 24 ч на основание чл. 72, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Ст. Загора. На 21 май след скандал на адрес на ул. Вихрен в областния град неизвестен извършител намушкал 29-годишен мъж. Служители на Второ РУ незабавно предприели необходимите процесуални действия, при които установили и задържали извършителя – А.Г. /25 г./. По случая е образувано досъдебно производство. На А.Г. му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Пловдив. Двама пловдивчани се озоваха в полицейския арест за шофиране в нетрезво състояние. Към 16 часа вчера на пътя между Пловдив и Асеновград за проверка бил спрян лек автомобил „Опел”. Водачът А.С. /57 г./ бил тестван с дрегер и резултатът отчел 1,71 промила. Няколко часа по-късно, около 22.30 часа, на ул.”Филип Македонски” в областния град с 1,27 промила зад волана на лек автомобил от същата марка бил засечен А.С. /42 г./. Срещу нарушителите са започнати бързи производства.

Варна. Вчера около 17 часа бил подаден сигнал за извършен въоръжен грабеж на лек автомобил „Ситроен” на ул. „Г. С. Раковски” в областния град. Според получените данни водачката на превозното средство била принудена от непознат мъж да шофира до отдалечена местност на Варна, където автомобилът й бил отнет. Служители на областната дирекция незабавно започнали процесуално – следствени и оперативно – издирвателни дейности, а в околностите на града били предприети заградителни мероприятия. Малко по-късно автомобилът, обект на грабежа, бил засечен. Водачът не се съобразил с подадения сигнал за спиране от страна на полицейските служители и около 22 часа бил ограден и заловен. Оказало се, че 29-годишният шофьор е добре известен на органите на реда. Той е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето