Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. За броени дни полицаи от Осмо РУ задържаха извършител на домова кражба. Работата по разследването на случая започнала на 28 юли, когато столичанка заявила в районното управление, че от жилището на родителите й в ж.к.„Дружба” е извършена кражба на два телевизора. На място бил извършен оглед, а по случая - образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално – следствени действия извършителят - Д.М./22г./, криминално проявен, от София, бил задържан с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура на Д.М е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 195 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Видин. Заподозрените в извършен грабеж С.Т./20г./, И.Б./26г./ и М.М./22г./ са задържани в полицейския арест. Вчера към 15 часа 50-годишен мъж от град Грамада съобщил в РУ-Кула, че през нощта е бил нападнат в града - непознати му нанесли побой и му отнели 1800 лева. В хода на предприетото разследване били установени и задържани за срок до 24 часа тримата мъже – двама  от Грамада, третият от с.Тошевци. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Вчера, към 10.30 часа, в землището на село Подгоре служителите на реда засекли четирима чужденци. Мъжете били доведени в РУ-Кула и задържани за срок до 24 часа за установяване на самоличността им. Последвалата проверка установила, че те са граждани на Иран. Съставени били протоколи по чл.65 от ЗМВР във връзка с чл.30, т.6, 7 и 8 от Закона за убежището и бежанците. Иранците са освободени и изведени с обществен транспорт от обслужваната територия. Към 20.30 часа в землището на с.Раковица кулски полицаи установили още един чужденец, без документ за самоличност. Мъжът бил отведен в районното управление, установена била самоличността му – 30-годишен пакистанец, който по-късно е настанен в болница заради влошено здравословно състояние.

Търговище. В хода на специализирана операция за противодействие на търговията с акцизни стоки без бандерол, проведена на територията на РУ-Търговище, служителите спрели за проверка 40-годишния И.Х. от града. У него са открити 1,500 кг ситно нарязан тютюн, необлепен с акцизен бандерол.Уведомени са служители на Митническо бюро-Търговище за вземане на отношение по компетентност.

Кюстендил.  16-годишно момче е задържано вчера от дупнишки полицаи за причиняване на пожара в имота към черквата „Св. Георги“ в града. То било придружавано от 12-годишен негов приятел. По-големият запалил със запалка сухите треви и това е довело до разрастване на огъня и нанасяне на щети. По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Дупница. Работата продължава под прякото наблюдение на прокуратурата.

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на палеж в с. Ваксево е започнато вчера в РУ-Кюстендил. Сигналът за пожар в къща в махала  Лапевска постъпил в 3.40 часа. Пожарът е гасен от 2 екипа на РСПБЗН–Кюстендил, изгорели са 200 кв. м масивни и спомагателни постройки, 100 кв. м покривна конструкция, селскостопанско имущество, кокошки и зайци.  Спасена е къщата, както и част от друга сграда. Няма пострадали хора.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето