Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


Видин. Двама български граждани са задържани за срок до 24 часа в ареста на РУ-Кула за престъпление по чл.281 от НК. Вчера, в пограничното градче на ул.”Връшка чука” служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф” със софийска регистрация, шофиран от столичанина П.Р./21г./. В колата пътували 28-годишната Е.А. от София и 25-годишен афганистанец със статут на кандидат-бежанец от 19 август т.г. На местопроизшествието е извършен оглед от оперативно - дежурна група. Тримата са задържани. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство. По същото време, в хода на проведена в Видин специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция и трафик на хора, униформените проверили 24 места за обществен подслон и 18 чужди граждани. Проверени били и три частни адреса с 9 чужденци, пребиваващи на тях. Не са констатирани нарушения и незаконно пребиваващи.

24-годишният Б.П. от Видин е задържан вчера в полицейския арест за  притежаване на наркотици и незаконно оръжие. Към 19.30 часа в с.Неговановци служителите на реда спрели лек автомобил „Ауди” с видинска регистрация, управляван от младия мъж. При проверката в колата били открити и иззети три пликчета с общо 14 грама суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест, и електронна везна. Последвало претърсване в обитаван от мъжа частен имот в селото. В помещенията били намерени и иззети множество фрагменти, с неправилна форма и различни размери, от керамика, глина и метал и саморъчно направен металотърсач. Открити и иззети били две гладкоцевни пушки и боеприпаси – 70 патрона, от различен калибър. Работата на разследващите продължава, по случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство. 

Смолян. В резултат на проведени активни действия, служители от група „Криминална полиция“ на РУ-Девин са открили и иззели над 200 грама амфетамин. Вчера в полицията бил получен сигнал, че 16-годишен младеж от Девин, познат на полицията, държи наркотични вещества. Около 12.00 ч. на КПП-Забрал, на влизане в Девин, бил спрян за проверка товарен автомобил "Мерцедес", управляван от 50-годишен мъж от града, в който16-годишното момче пътувало на стоп. При извършено претърсване в кабината на автомобила, криминалистите намерили два полиетиленови плика, съдържащи бяло вещество, реагирало при наркотеста на амфетамин. Общото тегло на дрогата е 204 грама. Непълнолетният е задържан с полицейска мярка за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Търговище. В рамките на два дена служители на сектор „Криминална полиция“ в РУ-Търговище установиха и иззеха от трима мъже около 700 грама канабис, равняващо се на близо 1800 единични дози. На 24 август около 16 часа в междублоково пространство на кв. „Запад 3“ у 19-годишния К.К е открита 0,66 грама суха тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагирала на канабис. Около 20 часа на същото място у 21-годишния М.С.  е намерено 49 грама от същата дрога. К.К. и М.С. са задържани  с полицейска мярка за 24 часа. Вчера около 19 часа полицейските служители спрели за проверка и 42-годишния Й.Й. от Търговище. У него те  открили около 50 грама – канабис, а при последвалото претърсване в дома му, криминалистите попаднали на още 600 грама от същия наркотик, от адреса иззели и част от оборудване и препарати за отглеждането му. Й.Й, който е известен на полицията, има условна присъда за аналогични престъпление, извършени през 2014 г., е задържан в полицейски арест.По случаите са образувани досъдебни производства, а материалите - докладвани на Районна прокуратура-Търговище.

Благоевград. Вчера, в местността „Батина”, в землището на с.Палат, полицейски служители на РУ-Сандански открили земен участък със засадени около 38 тревисти растения, реагирали положително на канабис. Общото тегло на отделената листна маса е около 89 килограма. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

Перник. 102 стръка канабис и над 400 грама изсушена марихуана са иззети в Брезнишко.  Акцията е поведена вчера от служители на ОДМВР – Перник  и колегите им от РУ – Брезник. Полицаите установили три ниви с насаждения в брезнишкото с.Кошарево. Изкоренени са общо 102 стръка растения с различна височина от рода на конопа. Органите на реда конфискували още бидони, маркуч и пръскачка, използвани за поливане и третиране на марихуаната. Установено е, че нивите са ползвани от местния жител Д.В./20 г./. При претърсване на дома му са конфискувани около 435 грама суха зелена листна маса, която при направения полеви тест реагирала на марихуана. Младежът е задържан за 24 часа с полицейска мярка. Образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Брезник.

София. За броени дни служители от Девето РУ разкриха извършител на кражба от лек автомобил. На 21 август собственик на  „Мерцедес Е 124” подал сигнал в Девето РУ, че от автомобила  му,  паркиран в ж.к. „Люлин 3”, е откраднат панел за авторадиокасетофон  „Пайнер”. По случая било образувано досъдебно производство. В резултат на проведени оперативно- издирвателни и процесуално - следствени действия извършителят на деянието - Г.Г./31г./ бил задържан в районното управление. Мъжът е криминално проявен и осъждан за кражби. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура на Г.Г. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 195 от НК и му е наложена мярка за неотклонение ”задържане под стража” за срок до 72 часа.

Пловдив. Млад пловдивчанин е задържан непосредствено след извършен грабеж вчера в областния град. Около 16.15 часа в Пето РУ се явил 27-годишен мъж и разказал, че непознат го нападнал с удари и му отнел велосипеда в района на жилищен блок в квартал “Тракия”. В хода на организираните бързи издирвателни действия авторът - Д.Ю. /20 г./, бил установен и отведен за 24 часа в районното управление. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

София – област. Криминално проявен мъж от Самоков е задържан за нанесена от него телесна повреда. Към 11 часа на 25 август в РУ- Самоков бил получен сигнал от филиала за спешна медицинска помощ в града за постъпил пациент с множество травми по главата и тялото. Пострадалият 67- годишен мъж бил транспортиран и настанен за лечение в столична болница с черепно - мозъчна травма, фрактура на гръден кош и фрактура на носа, с опасност за живота. След извършен оглед на местопроизшествието полицейските служители изяснили, че около 23 часа предната вечер в стопански двор в местността „Червената земя“ в землището на Самоков е възникнал скандал между потърпевшия и 45- годишен криминално проявен и осъждан мъж от Самоков. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129 от НК.

За причинена лека телесна повреда на длъжностно лице в качеството на обвиняем е привлечен жител на ботевградското село Трудовец. 28- годишният В.Л. е обвинен за това, че през октомври м.г. в местността „Петровското“ - землището на с. Трудовец, е причинил лека телесна повреда на служител на Изпълнителна агенция по горите. По случая в РУ- Ботевград било образувано досъдебно производство. След събрани достатъчно данни за виновността му извършителят е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 131, ал.2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Стара Загора.  Вчера криминалисти на РУ – Казанлък предприели проверка в дома на Л.Н. /66г./ в гр. Шипка. При  инспекцията мъжът доброволно  предал на полицейските служители самоделна пушка, пригодена за стрелба с ловни патрони, пневматична пушка - неустановена марка и модел, преработена за стрелба с боеприпаси, оптически мерник, буркан, съдържащ барут, капсули и 75 боеприпаса за огнестрелно оръжие. 66 – годишният мъж е задържан с полицейска мярка з 24 часа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

Пътен инцидент. Момче и момиче загинаха при тежък пътен инцидент. Сигналът е подаден тази сутрин, около 1.50 часа. По първоначални данни на изхода от с. Стефаново в посока Радомир лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от 18-годишен младеж от Радомир, самокатастрофирал в крайпътно дърво. От удара на място са загинали водачът и 16-годишно момиче от Перник. Пострадали са още две момичета от областния център, на 16 и 17-годишна възраст, които са били в автомобила. Оказана им е медицинска помощ в пернишката болница и животът им е вън от опасност. Образувано е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Перник.

 

          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето