Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Силистра. 40-годишен криминално проявен е задържан от полицията в Силистра, след като заплашвал граждани с нож.  Сигналът за произшествието е получен на 1 септември в 22.01 часа на тел.112. Гражданин съобщил на дежурния в ОДМВР-Силистра, че в Дунавския парк в областния град мъж размахва нож и заплашва намиращите се в близост хора. Към мястото незабавно са насочени три автопартула на РУ-Силистра, които при пристигането установили, че мъжът е криминално проявеният С.Ф. (40 г.) от Силистра. След проведените охранителни действия и с използване на помощни средства и огнестрелно оръжие мъжът е задържан. По време на задържането му е причинена телесна повреда и той е откаран в Спешния център на МБАЛ-Силистра, където е превързан и освободен. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. С.Ф., който има предишни криминални прояви, е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано следствено дело, което е наблюдавано от Окръжната прокуратура в Силистра.

Бургас. Криминалисти от ОДМВР-Бургас задържаха извършител на кражби след предприета прецизна работа по разследване и издирвателни действия. 36-годишният Х.Л. от с. Драчево, община Средец е засечен вчера в района на бензиностанция на входа на Бургас докато се придвижвал в лек автомобил «Опел Астра». Той е криминално проявен и осъждан, обявен за издирване с мярка “принудително довеждане” по досъдебно производство в РУ-Несебър и с мярка “установяване на адрес” по досъдебно производство в  Пето РУ- Бургас. При претърсването на автомобила са намерени и иззети различни вещи - две професионални пробивни машини и два ъглошлайфа, компресор, чифт водолазни обувки, декоративна дървена маса, два маркови ръчни часовник и др., част от които откраднати от склад за строителни инструменти в Несебър. Съвместно със служители на РУ в града е установено, че кражбата е извършена в нощта срещу 30 август, чрез подбран ключ. В хода на предприето претърсване, съвместно със служители от РУ–Поморие, в частен дом в с. Гълъбец, обитаван от Х.Л., са иззети и други вещи - предмет на кражби - плазмен телевизор, преносим компютър, фотоапарат, четири мобилни телефона и др./. Х.Л. е задържан за срок от 24 часа, като работата по цялостно документиране на извършените от него кражби от домове и помещения по Южното Черноморие продължава.

Сливен. Новозагорски криминалисти задържаха извършител на тежко криминално престъпление. На 1 септември, в 21.40 часа, от телефон 112 е получен сигнал за побой в новозагорския квартал “Шести”, при който 35-годишен мъж е бил прободен с нож. На място е изпратен екип, който е установил, че десетина минути по-рано в дома на 25-годишна жена в квартала е възникнал скандал между 35-годишния мъж и 24-годишния М.С.  . Скандалът прераснал в сбиване, при което М.С. е нанесъл удар с нож във врата на опонента си, който по-късно е починал. М.С. е задържан за 24 в РУ-Нова Загора. Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Благоевград. Над половин килограм канабис иззеха полицаи от РУ-Сандански от двама младежи. Около 17 часа, на пътя между с.Спатово, община Сандански и Петрич униформените дали знак със стоп палка на мотоциклет „Ямаха”, управляван от  Н.Н./27г./ от с.Левуново и спътник А.Ю./21г./ от с.Склаве. Мотоциклетистът не се подчинил да спре за проверка и продължил към Петрич, а в движение спътникът му изхвърлил чанта с около 0,6 кг суха тревиста маса канабис. Със заповед за задържане до 24 часа двамата са отведени в полицията. За случая е уведомена РП-Сандански. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354А, ал.3, пр.2, т.1 от НК.

Много по-голямо количество от същата наркорастителност откриха вчера полицаи от РУ-Петрич в каменист участък на Държавния горски фонд в  местността Требеничка, землището на петричкото с.Долна Рибница. При проверката са открити 32 тревисти растения, посадени в чували с почва и тор. Общото тегло на намереното е 153 кг. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354В от НК. Работата продължава.  

Перник. Столичанин е задържан за подкуп. Случката се разиграла вчера, около 23.10 часа, в центъра на града. Автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Пежо”, управляван от 41-годишния П.А. от София. При пробата с техническо средство за алкохол уредът отчел 0, 92 промила. Столичанинът първо предложил, а след това пъхнал в поисканите му документи за проверка банкнота от 100 лева. Органите на реда незабавно уведомили дежурната част  на районното управление. Пристигналият на място разследващ полицай започнал досъдебно производство по чл. 304, ал. 1 от Н|К. На П.А. е взета кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа с полицейска мярка. Процесуално-следствените действия продължават под надзора на Районна прокуратура – Брезник.

София. Столични полицаи задържаха 20- годишен младеж с наркотици. На 31 август, около 23.45 часа в района на Негован, полицаи от СДВР спрели за проверка млад мъж със съмнително поведение. Установена била самоличността му- Й.Г./20г./- местен жител. При последвалия личен обиск у него е открито и иззето пликче, съдържащо  тревиста маса. Резултатът от изготвената експертна справка показал, че иззетото вещество е канабис - около 3 г. По случая е образувано бързо производство по чл.354 а , а   Й.Г. е задържан с полицейска мярка до 24 часа.

Шумен. Полицаи от РУ-Шумен задържаха четирима мъже, заподозрени за кражба на метални тръби за поливане. След сигнала за землището на село Панайот Волово, на място били изпратени служители на РУ-Шумен, които изяснили, че тръбите са изкопавани с багер, изтегляни и товарени в автомобил. На основание чл.72, ал., т.1 от ЗМВР за срок до 24 часа като заподозрени са задържани четирима мъже - 60-годишният А.Н. от с. Гроздьово, област Варна, 53-годишният П.Б. от Габрово, 53-годишният Р.А. от Велико Търново и 43-годишният Т.Д. от с. Първомайци, област Велико Търново. По първоначални данни, отнетите тръби са с обща дължина около 270 метра. По случая е образувано е досъдебно производство.

Пловдив. Полицаи от РУ-Хисаря са иззели 8 растения канабис от частен дом в село Житница. Насажденията, в различен стадий на растеж, били открити в сряда при претърсване в имота, обитаван от 31-годишен карловец. Допълнително били конфискувани ограничено количество марихуана, семена от наркокултурата, торове, везна и специално пригодена сушилня. С полицейска заповед  мъжът е задържан за 24 часа. Случаят е докладван на районна прокуратура.

Над 5 000 къса нелегални цигари са иззели полицаи от ОДМВР-Пловдив. Процесуално-следствените действия са осъществени вчера в рамките на операция за противодействие на нерегламентираната търговия с акцизни стоки. В магазина на 53-годишна жена от село Куртово Конаре служители на РУ-Стамболийски открили 1820 папироса от различни марки и 1.5 килограма нарязан тютюн. В района на кооперативен пазар колегите им от Асеновград  засекли 25-годишната С.Т. от града да пренася 1620 къса контрабандни цигари. По случаите са образувани бързи производства. Същия ден в Шесто РУ са започнати предварителни проверки срещу други две жени, занимавали се с незаконната дейност. От павилион на ул. “Сполука”, стопанисван от 44-годишната пловдивчанка А.Р. служителите иззели 1200 къса цигари. Междувременно на ул. “Батак” 58-годишната П.Щ. била хваната с 620 папироса. Полицейските операции за противодействие на нелегалното съхранение и търговия с акцизни стоки без бандерол продължават.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето