Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София област. Мъжът, прострелял непълнолетен младеж в землището на с. Ябланица, е задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем за три престъпления. Разследването по случая започнало на 2 септември, когато малко след 13 часа в полицията се получил сигнал за прострелян в гърба 16- годишен младеж в землището на с. Ябланица. Полицейските служители изяснили, че потърпевшият е помагал на свои познати при регламентиран дърводобив и е бил ранен при произведени изстрели по товарния автомобил, с който са превозвали дървата. Младежът е транспортиран в болнично заведение с прострелна рана в гърба. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура в Своге. В хода на незабавно предприетите оперативно- издирвателни действия, проведени от криминалисти от РУ- Своге и ОДМВР- София, е установен и задържан извършителят на престъплението- В.В. от София. Намерено и иззето е и самоделното огнестрелно оръжие, използвано от него. В хода на разследването е установено, че 29- годишният мъж е извършител и на още едно престъпление. Около 20 часа на 1 септември е произвел изстрели по лек автомобил, паркиран пред частен дом в с. Ябланица, счупил е прозорците от лявата страна на автомобила и е срязал гумите му, а минути по- късно е прострелял и два коня в центъра на селото. След събрани достатъчно доказателства за виновността му В.В. е привлечен в качеството на обвиняем за следните престъпления: по чл. 129, ал.2 вр. ал.1 от НК; по чл. 339, ал.1 от НК и по чл. 216, ал.1 от НК. С постановление на Районна прокуратура- Своге на обвиняемия е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пловдив. 33- годишен мъж е задържан при опит да подкупи полицейски служители. Около 20.10 часа вчера автопатрул на РУ – Първомай спрял лек автомобил „Опел”, управляван от Д.З. от старозагорското село Паничерево. При проверката било установено, че колата не е преминала годишен технически преглед и светлинната система е неизправна. За да осуети действията на униформените по съставяне на акт за административното нарушение, водачът подхвърлил в служебния автомобил 20 евро. Извършителят е задържан за срок до 24 часа в районното управление. Уведомена е Окръжна прокуратура – Пловдив и по случая е образувано бързо производство.

Четирима младежи са били заловени с наркотици при полицейска проверка в района на Младежки хълм в Пловдив. Около 22.45 часа на 2 септември екип на Второ РУ иззел 0,700 грама марихуана от 20- годишен мъж от Хасково. Ден по-късно,  служителите на реда засекли 18- годишна пловдивчанка, която носела у себе си 4,209 грама от същия наркотик, както и електронна везна. В близост били установени друг 20-годишен жител на областния град и 22- годишен от Генерал Тошево, които направили опит да се освободят от пакетчета с марихуана с общо тегло 1,314 грама. По случаите са образувани бързи производства. С полицейски заповеди четиримата са задържани за срок до 24 часа. След доклад на материалите в прокуратурата са им повдигнати обвинения за престъпление по чл. 354а от НК.
На 2 септември за незаконно притежание на 2,078 грама марихуана в ареста на Четвърто РУ попаднал и 29- годишен димитровградчанин, който бил проверен на ул. „Райно Попович” в Пловдив.

Стара Загора. Задържани са двама водачи, управлявали след употреба на наркотични вещества. На 3 септември е образувано бързо производство по чл.343б, ал.3 от НК срещу Ж.Д./30г./ от Стара Загора, затова че на същата дата в землището на с. Калояновец е управлявал лек автомобил "Форд Рейнджър" след употреба на амфетамин, установено с техническо средство. Бързо производство за аналогично престъпление е образувано и срещу 27- годишната Р.Х. от Стара Загора, управлявала лек автомобил "Опел Астра" след употреба на амфетамин и канабис, установено по надлежния ред.

Пътни инциденти: София. Около 9 часа тази сутрин е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на бул. „Цариградско шосе“ в столицата. Установено е, че мотоциклет „Харли Дейвидсън“  е застигнал и ударил отзад лек автомобил „Форд Фокус“. Пострадалият 43- годишен мотоциклетист е транспортиран в болнично заведение, където по- късно е починал. Извършен е оглед на местопроизшествието; образувано е досъдебно производство.
Благоевград.На 3 септември около 21.15 часа на главен път Е- 79 лек автомобил „БМВ“, движещ се от Симитли към Кресна, по все още неустановени причини е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в движещия се по нея автобус. На място е загинала водачката на автомобила- на 27 години от София. По случая е образувано досъдебно производство.

          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!