Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


Стара Загора. Бързо производство по чл. 343б, ал.3 от НК е образувано вчера в сектор "Пътна полиция" – ОДМВР срещу Й.С./34 г./ от града, след като  бил установен да шофира по бул."Цар Симеон Велики" рано следобед под въздействие на наркотични вещества. Младият мъж е тестван с техническо средство , което е отчело употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис. Установено е също, че водачът не притежава свидетелство за управление на МПС. В хода на проверката, за да не бъде санкциониран, Й.С. е оставил на седалката на шофьорското място в служебния автомобил 4 банкноти по 20 лв. Й. С. е задържан е за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора.

Пловдив. Мъж и жена от Първомай са заподозрени за кражба. Около 18 часа вчера в полицията постъпил сигнал чрез телефон 112 за противозаконно влизане в частна орехова градина край града. В чуждия имот служителите на реда заварили М.М./32 г./ и 30-годишната Е.А. с набрани около 90 килограма орехи. Срещу двамата е започната проверка по чл. 194, ал.1 от НК. 

Трима пловдивчани са били задържани за хулигански прояви през последното денонощие. Около 11 часа на 4 септември в Първо РУ постъпил сигнал, че на ул. „Даме Груев” в областния град мъж във видимо нетрезво състояние отправил обиди и заплахи към екип на Спешна медицинска помощ. Извършителят – А.Д. /40 г./, бил отведен за 24 часа в районното управление. Ден по-късно, около 4.15 часа, в ареста на Второ РУ попаднали 42-годишната Д.Д. и Х.И. /29 г./, които пред заведение на бул. „Христо Ботев” отказали да изпълнят разпорежданията на полицейски служители, явили се на сигнал за нарушение на обществения ред. По случаите са започнати бързи производства по чл. 325, ал.2 от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето