Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Пазарджик. Дилър на наркотици е задържан при акция на служители от сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР - Пазарджик. В резултат на усилена няколкоседмична работа вчера полицаите задържали пазарджиклията Д.Д. /49 г./ в момент на разпространение на наркотици. Мъжът е познат на органите на реда с множество криминални регистрации за грабеж, кражби и притежаване на дрога. У него били открити 26 полиетиленови топчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест се оказало, че се касае за хероин. Дозите са иззети, а дилърът е задържан за срок до 24 часа. Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на задържането му до 72 часа, като е внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – «задържане под стража». Работата по случая продължава.

Солидно количество акцизни стоки без бандерол иззеха служителите на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при полицейската операция в пазарджишкия квартал «Изток». Подпомогнати от колегите си от местния полицейски участък, те проверили лек автомобил «Форд» и микробус от същата марка. В двете возила служителите на реда открили общо 6600 къса цигари от различни марки и 17 полиетиленови чувала с около 84 кг сух нарязан тютюн. Акцизната стока е иззета, а спрямо собственичките на тютюневите изделия - З.М. /20 г./ и Р.М. /34 г./ са образувани бързи производства.

София. Служители на Седмо РУ задържаха криминално проявен бургазлия за притежание на марихуана. На 16 септември, около 16 часа, в ж.к. „Студентски град” полицаи спрели млад мъж със съмнително поведение. В хода на проверката била установена самоличността му - О.К. /22 г./. При последвалия личен обиск у него бил намерен и иззет полиетиленов плик, съдържащ растителна маса. Задържан бил с полицейска мярка до 24 часа и по случая - образувано досъдебно производство. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетото вещество е марихуана с тегло 8.12 грама. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, О.К. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение  „подписка”.

Полицаи от Второ РУ работят по изясняване на факти и обстоятелства около нанесен побой над 48-годишен мъж. Снощи, около 23.45 часа, в полицията постъпил сигнал за побой в ж.к. „Надежда”. Към адреса незабавно били насочени екипи на полицията и спешна помощ. Установеният на място пострадал е транспортиран в болнично заведение и след оказана медицинска помощ е освободен с фрактура на носа. Работа в полицията за изясняване на всички факти и обстоятелства около случилото се продължава.

Пловдив. Бързи производства са започнати срещу четирима за притежание на наркотици. Вчера, в Пето РУ са задържани за 24 часа двама жители на Раковски – Г.С. /27 г./ и Й.И. /26 г./ При обиск от първия били иззети 0.199 грама хероин и 0.171 грама  клоназепам, а от втория – 1.012 грама клоназемап. Същия ден,  в ареста на Шесто РУ попаднал пловдивчанинът Л.П. /33 г./, който носел в себе си пакетче с хероин. Междувременно служителите на реда в Стамболийски спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген”, от който пътникът  Ю.И. /26 г./ изхвърлил през прозореца пакетче с  0.501 грама марихуана. Материалите по случаите са  докладвани в районната прокуратура. Работата продължават разследващи полицаи.

Враца. На 29 септември, служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, съвместно с представители на РИОСВ - Враца, извършили проверки с цел спазване разпоредбите на Закона за управление на отпадъците и превенция на нарушенията и престъпленията в сферата на дейностите с отпадъци от черни и цветни метали. В частен дом в село Девене инспектиращите констатирали нерегламентирана дейност с излезли от употреба МПС -  неправомерно съхраняване, разкомплектоване и продажба на части от общо 30 автомобила, без съответните разрешителни и други изискуеми документи за този вид дейност. На собственика е съставен акт за извършено нарушение по чл. 133, ал. 1, т. 3, вр. чл. 35, ал. 1, т. 1 от ЗУО. Идентична нерегламентирана дейност с още 14 излезли от употреба автомобила е установена и при проверка в село Рогозен. 

Кърджали. Посредник в телефонна измама е задържан от полицаи в Кърджали. Около 14.30 часа вчера, на домашния телефон на 62-годишна кърджалийка позвънил мъж, който се представил за неин познат и поискал пари за капаро при покупка на радиатори. Жената му предала 870 лева и чак по-късно разбрала, че е станала жертва на измама и сигнализирала в полицията. В резултат на организираните незабавни издирвателни действия е задържан мъжът, прибрал парите – Г.Г. /27 г./ от хасковско село. Сумата е открита и иззета. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

Монтана. На 28 септември, около 15 часа, постъпил сигнал за група хора, придвижващи се по пътя Монтана – с. Благово. При извършената проверка са установени осем чужди граждани на входа на селото, четирима от които представили валидни карти за регистрация в бежански център. Останалите четирима мъже не са представили никакви документи и са задържани за срок до 24 часа за установяване на самоличността им. По техни данни са от Афганистан, на възраст между 18 и 24 години. По случая продължава работа група „Миграция“ към ОДМВР - Монтана.

Вчера, около 23.20 часа, във Вършец за проверка бил спрян лек автомобил "Сеат Толедо", управляван от 29-годишния Г.В., местен жител. Заедно с него в колата пътувал криминално проявения Л.М. /24 г./. При претърсване в превозното средство са открити три пликчета, съдържащи общо 1,10 грама бялото вещество и 0,25 грама жълто-кафявата маса – амфетамин и канабис, по данни на двамата мъже. Пробата на водата с техническо средство отчела положителен резултат за употреба на канабис и амфетамин. На Г.В. е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 3 от НК.

Ямбол. Елховски полицаи задържаха извършител на две кражби. Служителите на реда попаднали в следите на младия мъж при разследване на кражба от фирмен офис в града, откъдето били отнети електрожен, ъглошлайф и 20 метра четирижилен проводник.  В резултат на оперативно-издирвателните действия е установено, че автор на деянието е 23-годишен жител на Елхово. В хода на разследването било изяснено, че два месеца по-рано той е извършил и взломна кражба от търговски обект в града, откъдето е отнел лаптоп, музикална система, хранителни продукти и 100 лева. Извършителят е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Откраднатите чужди вещи са намерени. Работата по случаите продължава в рамките на досъдебните производства.

Шумен. Около 11.51 часа днес, в РУ - Шумен полицейски служител сигнализирал, че на кръстовището на бул. „Симеон Велики“ и ул. „Паламара“, регулирано със светофарна уредба, със служебен автомобил „Опел” е ударил две 10-годишни момичета. Децата са транспортирани в шуменската болница за преглед и оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. Управлявалият автомобила 34-годишен служител на РУ - Шумен е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Работата по случая продължава.

 

         
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

Времето