Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Пловдив. Значително количество контрабандни цигари са иззети при поредна специализирана операция, проведена от служители на ОДМВР – Пловдив. Общо 71 480 папироси и 1200 броя заготовки са открити при проверка  на частни адреси и автомобил в Пловдив и региона. По случаите са образувани четири предварителни проверки и досъдебно производство. Активните полицейски мерки за пресичане на контрабандата на стоки без бандерол в региона продължават.

41-годишен мъж от Карлово е задържан за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. Вчера, при проверка в дома му служителите на реда открили ловна пушка, карабина, пистолет и 450 патрона от различен калибър, без необходимите разрешителни документи. С полицейска заповед мъжът е задържан за 24 часа. Същият ден в ареста на РУ – Асеновград попаднал 57-годишен местен жител, за когото било установено че съхранява законно притежавани 2 пушки и 10 патрона без необходимите мерки за сигурност. По случаите са образувани бързи производства по чл. 339 и чл.338 от НК.

Бързо производство е образувано за притежание на наркотици. Около 20.40 часа в четвъртък на бул. “Цариградско шосе” в Пловдив била извършена проверка на 19-годишен от село Чешнегирово. Криминалистите от Пето РУ установили, че младежът носи в себе си 1.729 грама марихуана. Той е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Стара Загора. Двама непълнолетни са задържани за кражба. Вчера в полицията 21 – годишен мъж подал сигнал, че за времето от 10 до 14 октомври неизвестен взломил катинар на гаражна клетка и откраднал 4 алуминиеви джанти с монтирани към тях гуми, на обща стойност около 500 лева. В резултат на проведените оперативно – издирвателни действия криминалистите установили авторите на деянието – момчета на 16 и 17 години, и двамата от Казанлък. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.
         
Вчера в Първо РУ  бил получен сигнал, че 13 октомври от къща в село Хан Аспарухово бил откраднат мобилен телефон, собственост на 22 - годишна жена. В резултат на проведените оперативно – издирвателни действия криминалистите установили и задържали извършителя - 35 годишната Ф.М. от селото.  Образувано е досъдебно производство.

Вчера сутринта бил получен сигнал от гражданин, че в района на ТИР паркинг в Гурково са установени двама мъже. Те са възраст 21 и на 23 години, без документи за самоличност. По думите им са от Афганистан. Чуждите граждани са предадени на служители от група „Миграция“ при ОДМВР – Стара Загора, след което са приведени в Регистрационния център в Елхово.

Пазарджик. В резултат на извършените проверки на територията на цялата област от страна на служителите от районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Септември и Велинград, и колегите им от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, са установени 70 незаконни търговски обекта. Собствениците им не са се регистрирали като юридически лица или еднолични търговци, не разполагали с касови апарати и не заплащали такси за лицензи. 59 от тях са установени на територията, обслужвана от РУ-Пазарджик и в частност в пазарджишкия квартал „Изток”. 9 незаконни търговски обекта за засечени да функционират във Велинград, по 1 в Пещера и Септември. Полицейските органи са сигнализирали структурите на НАП, Агенция „Митници”, Областна дирекция „Безопасност на храните”, Регионалната здравна инспекция, общинските администрации за отношение по случаите.

          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето