Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Стара Загора. За броени часове криминалисти от РУ – Чирпан разкриха и задържаха извършител на кражба. Сигналът за престъплението в полицията подал вчера 63-годишен местен жител. Той обяснил, че, докато зареждал гориво на бензиностанция в града, от управлявания от него микробус „Мерцедес“ била извършена кражба. Незабавно били предприети оперативно-издирвателни действия, в резултат на които не след дълго бил установен авторът на посегателството - Ю.Н. /29 г./ от Чирпан. Той е отведен в районното управление за срок до 24 часа, срещу него е започнато бързо производство.

20-годишен старозагорец е установен и задържан за извършена от него кражба. Сигналът за престъплението бил подаден на 06 ноември във Второ РУ, когато собственикът на л.а. „Митсубиши" установил, че от колата, паркирана на ул. "Васил Левски“ са изчезнали двата му мобилни телефона и  фенер. Веднага започнало разследване по случая и не след дълго криминалистите влезли в дирите на С.И. Срещу него е образувано бързо производство. 

Смолян.  Близо 20 грама канабис открили пътни полицаи на РУ-Смолян при  извършена от тях проверка на шофьори и на негова спътничка. На 04ноември, към 10.00 ч. на площад "Момчиловска комуна" в с. Момчиловци, те спрели  лек автомобил „Опел Астра", управляван от К.К. /36 г./ от гр. Стара Загора. В колата пътувала и К.С. /32 г./ от гр. Раднево. При инспекцията полицейските служители открили у шофьора 4,4 г канабис, а при тестването му се оказало, че той се е качил зад волана след употреба на наркотик.  В раницата на спътничката му били намерени още 15 г от същата дрога. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Смолян. Срещу двамата са образувани досъдебни производства.

В РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу А.Ч. /20 г./ от гр. Смолян. Той бил засечен от полицейски екип на 05.11.2016 г., около 16.30 ч. на ул. "Д-р Петър Берон", докато шофирал лек автомобил "Ланд Ровер". При проверката станало ясно, че мъжът е шофирал след употреба на дрога. При обиска у него бил намерен грам марихуана. Последвало претърсване и в дома му, където в метална каса са открити 46 бойни патрони, без да има издадени разрешителни за съхранение и притежание на боеприпаси. А. Ч. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян. Срещу него са образувани още две досъдебни производства.

За същото престъпление е задържан и 35-годишният В.М. от Смолян. Срещу него, на 6 ноември т.г.,  е започнато бързо производство.  Установено е, че същия ден в с. Момчиловци, той е  управлявал автомобила си "Тойота Инвенсис под въздействието на наркотични вещества – дръг-теста е отчел наличие на амфетамин. В. М. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

Бургас. За шофиране след употреба на наркотици е задържан и 32-годишният С.Т.. На 06 ноември към 15.00 ч. той бил спрян за проверка, докато шофирал л.а „Мерцедес“- разградска регистрация, по улица в минно селище «Върли бряг».  Наличието на метамфетамин е установено при последвала проверка на водача с наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Същия ден, в района до бензиностанция в к-с «Изгрев», служители от Пето Районно управление – Бургас  спрели л.а. «Рено 19», с бургаска регистрация, управляван от 25 годишния Ж.Г.. У него полицаите открили саморъчно свита цигара с марихуана и пликче с около 30 г канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Вчера, около 03.15 ч., в к-с «Лазур», служители от Пето Районно управление – Бургас  спрели за проверка л.а. «БМВ 320», с бургаска регистрация, с който се придвижвали: 20 годишният С.Л. от Поморие, К.С. - негов съгражданин и връстник и 26 годишният З.С. от Бургас.При претърсване на аввтомобили полицаите намерили и иззели пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, дало реакция на амфетамин. Тримата мъже са  задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

София. Служители от Девето РУ разкриха извършител на взломна кражба.
На 17 октомври собственикът на жилище, намиращо се в ж.к. „Люлин”, подал жалба в Девето РУ, в която обяснил, че от дома му е извършена кражба на телевизор, два мобилни телефона и две бормашини. На адреса бил извършен оглед, а по случая – образувано досъдебно производство. В процеса на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално- следствени действия криминалистите влезли в дирите на извършителя -  В.Т./30г./ от София. След задържането му, материалите по случая били докладвани на Софийска районна прокуратура. В.Т. е привлечен като обвиняем за извършено  престъпление по чл. 195 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

 

          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето