Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. Служители на Шесто РУ разкриха извършителка на взломна кражба.
Действията по разследването започнали на 24 октомври, когато управителят на парти център заявил, че от обекта е извършена кражба на около 2 500 лв. На място бил извършен оглед, а по случая - образувано досъдебно производство. В хода на започналото разследване е установена и задържана  П.Д./22г./ от София. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура П.Д. е привлечена като обвиняема за престъпление по чл.195 от НК. Наложена й е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 300 лева.

София – област. Полицаи от РУ- Костенец задържаха двама криминално проявени мъже, непосредствено след извършена от тях взломна кражба. В ранните сутрешни часове на 3 декември жител на Долна баня сигнализирал в полицията за извършена кражба от дома му. При извършения оглед на местопроизшествието било установено, че в къщата е проникнато след 19 часа предния ден след счупване на прозорец. Полицейските служители предприели незабавни издирвателни и процесуално- следствени действия, в резултат на които бързо влезли в дирите на извършителите-двама криминално проявени и осъждани мъже от същия град. Всички отнети от двамата вещи- телевизор, прахосмукачка, електрическа печка, кафеварка, стайна антена и мобилен телефон, са открити от служителите на реда в домовете им. По случая в РУ- Костенец е образувано досъдебно производство, пълното документира на което продължава.

След бързо разследване криминалистите от РУ- Костенец разкриха  инсцениран грабеж. Сигналът бил подаден на 2 декември около 0.20 часа. 21- годишен мъж от Долна баня съобщил, че предния ден бил нападнат и ограбен от двама непознати, които след нанесен побой са му отнели мобилния телефон и сумата от 125 лева. По случая било образувано досъдебно производство и предприети действия по установяването на извършителите. Тъжителят бил прегледан във Филиала за спешна медицинска помощ в Костенец, където не били установени нанесени травми. В хода на разследването, след като констатирали допълнителни несъответствия с подадената първоначална информация,  криминалистите събрали достатъчно доказателства, че мъжът е заявил неверни данни и обстоятелства относно извършено спрямо него престъпление. Разследващият екип изяснил, че А.В. е излъгал, за да оправдае пред близките си липсващите му вещи. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура- Ихтиман с мнение за прекратяване поради липса на престъпление.

Русе. 27 – годишен мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Разследването срещу него започнало след получени сигнали за кражби от магазини, извършени на 2 декември. В процеса на предприетите оперативно – издирвателни действия криминалистите влезли в дирите на автора на престъпните посегателства. Установили, че В.Н. е откраднал от първия магазин пакетирани сладки и шоколадови изделия, а от втория -  отвертки, комплекти макетни ножове с резервни ножчета за тях, хендсфрита, usb кабели, стерео слушалки, мемори карта, флашпамет и други. Срещу задържания мъж са образувани бързи производства. Работата по случая продължава.

Плевен. Вчера, около 15 часа, в затвора в Белене при проверка на багаж преди свиждане, носен от 18-годишна от Русе, и предназначен за лишения от свобода 27-годишен от Русе, в одеало са намерени укрити 5 пакетчета със суха зелено кафява тревиста маса. При извършения оглед на местопроизшестието са установени още 8 пакетчета със зелено кафява суха тревиста маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е районен прокурор при Районна прокурара-Левски. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Благоевград. Служители на РУ – Сандански спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра“ с 22-годишен водач от Сандански. В колата били открити около 4,3 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис и около 3,64 грама бяло прахообразно вещество, което е предоставено за експертиза. Мъжът и пътуващият с него И.Ш./21г./ са задържани с полицейска мярка за 24 часа. За случая е уведомена Районната прокуратура в Сандански.

Шумен. Полицаи от областната дирекция установиха и задържаха 42-годишен мъж, избягал от място за лишаване на свобода. Той бил обявен за издирване на 1 декември. Е.Г. бил открит на 3 декември, около 19.30 часа при извършена проверка до бензиностанция край Шумен като пътник в автомобил. Шуменецът изтърпява  ефективна присъда за контрабанда на високорискови наркотични вещества. Задържан е в РУ- Шумен,  по-късно е предаден е на ОЗ “Изпълнение на наказанията”.

 

          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!