Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. Осъждан за кражби пловдивчанин е задържан от столични криминалисти след извършено от него поредно престъпление. Криминално проявеният и многократно осъждан за кражби Н.Н./45г./ попаднал в полезрението на полицаите на 4 декември, малко преди обяд, пред магазин за дрехи в столичен търговски център. При последвалите действия станало ясно, че мъжът е успял да открадне дрехи от магазин в търговския център, отстранявайки алармените устройства от стоката. По случая било образувано досъдебно производство. Откраднатите вещи са намерени и иззети. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура на Н.Н. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 195 от НК и след изтичане на 72 – часовата мярка за задържане, с определение на съда, мярката му е изменена в постоянна.

Пловдив. Към 17 часа вчера в Пето РУ постъпил сигнал за кражба в спортен магазин в ж.к. “Тракия”. Според информацията, служители от охраната заловили мъж, който преминал касовата зона с откраднати маратонки за близо 100 лева. В районното управление е снета самоличността на извършителя - 25-годишен криминално проявен пловдивчанин. При последвал обиск у него били открити три топчета с марихуана. По случая е образувано бързо производство, уведомена е прокуратурата.

Варна.  Досъдебни производства са образувани в Регионалната служба „Военна полиция“ – Варна срещу двама военно служещи. Те се провеждат под надзора на Военно-окръжна прокуратура Сливен. На 06.12.2016 г.,след сигнал, получен в ОДМВР – Варна, е планирана и около 16.20 ч. проведена полицейска операция по противодействие на наркоразпространението. На улица в района на Образцов дом във Варна, криминалистите предприели полицейска проверка на 36-годишен мъж от Варна и при установяването на личността му станало ясно, че е военнослужещ. На място била извикана оперативна група от Регионална служба „Военна полиция” – Варна, които в рамките на предприетите процесуално- следствени действия намерили в мъжа пакетче с кристалообразно вещество и пакетче със суха тревиста маса, реагирали при наркотеста на амфитамин и марихуана. Последвало претърсване в дома му, където са открити 3 пликчета с кафеникави кристали, 14 пликчета с марихуана и пликче с розово прахообразно вещество, реагирали при наркотеста съответно на хероин и амфетамин. Иззети са и три везни. 36-годишния мъж е задържан за срок до 24 ч. Същия ден, към 19.00 ч., на улица в района на спирка „Нептун”, криминалистите предприели проверка и на шофьор на „Мерцедес“ и неговата спътница, минути след като 35-годишният варненец паркирал колата. Оказало се, че той също е военнослужещ. На мястото е извикана оперативна група от Регионална служба „Военна полиция” – Варна, а при обиска и претърсването в мъжа са намерени 5 пакетчета с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви тест реагирало на кокаин. В дома на придружаващата го 34-годишна жена е открита пластмасова кутийка, съдържаща таблетки кокаин.  Мъжът е задържан за срок до 24 ч. И по двата случая е образувано досъдебно производство по описа на РС „Военна полиция” – Варна, а разследването им продължава под надзора на Военно-окръжна прокуратура Сливен.

Хасково. Вчера на ГКПП – Капитан Петко Войвода бил спрян за проверка лек автомобил „Тойота”, управляван от 23-годишен жител на Любимец. В праговете на колата, криминалистите открили укрити в пакети 11,746 кг кафяво  прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на хероин. При последвали процесуално – следствени действия в дома на мъжа са намерени валута, два мобилни телефона, 6 sim- карти, грам амфетамин и 45,5 г суха зелена листна маса, поставена в кутии - канабис. Мъжът, който е известен на полицията за кражби, е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Видин. Над 700 г сух канабис са иззели вчера и видински полицаи. Към 15.30 часа на ул.”Стефан Еленков” в областния град униформените спрели за проверка И.Т./29г./. У него били открити девет топчета зелена листна маса, с общо тегло 2.42 грама, реагирала на канабис при полевия наркотест. При претърсване в дома му, криминалистите открили още 700 грама от същата дрога. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Ловеч. 18-годишен младеж е задържан за притежание на наркотични вещества. При извършена проверка криминалистите открили у него 7 пакетчета с бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви тест на метаамфетамин, с тегло 23,33 грама. При последвалите процесуално-следствени действия в дома му те намерили и иззели 718,11 г марихуана и 6.21 г кафяво прахообразно вещество, реагирало на "РСР". По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.   

Враца. В хода на проведена вчера акция срещу наркоразпространението служители на ОДМВР-Враца предприели претърсване в дома на 26-годишния К.К. На адреса те открили съдове, съдържащи съцветия от зелени растения, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис; както и 550 г суха листна маса от същата дрога. Оказало се, че мъжът е отглеждал и растения от рода на канабиса, като за целта засятата в саксии култура била обгрижвана в обособен контейнер с отоплителна техника. Оттам са иззети 500 г  зелена листна маса. По случая е образувано досъдебно производство.  

Шумен. Криминалисти откриха около 90 г наркотично вещество у Х.Н./29 г./ - Метъла. Проверката била извършена в района на автогарата в града. Мъжът е криминално проявен, осъждан е за участие в организирана престъпна група; за нанесена телесна повреда при пътнотранспортно произшествие; през февруари тази година е осъден  за разпространение на наркотични вещества. В хода на разследването било установено, че шуменец е разпространявал наркотични вещества в Шумен и областта, включително и на непълнолетни. Образувано е досъдебно производство, Х.Н. е привлечен като обвиняем и му е наложена постоянна мярка “задържане под стража”. Според експерти, иззетото количество наркотик било за около 300 дози на приблизителна стойност 3000 лева.

Досъдебно производство за държане на наркотични вещества е образувано и срещу 40-годишен мъж от Шумен. Около 17.10 часа на 7 декември за рутинна проверка на бул.”Симеон Велики” бил спрян водач на лек автомобил “Мерцедес” със софийска регистрация. Зад волана, във видимо неадекватно състояние, бил 40-годишен местен жител. В колата полицаите намерили   угарка от саморъчно свита цигара. При извършено претърсване на автомобила е открит и полиетиленов плик с около 5 грама суха тревна маса. А.К. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.                               


          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!