Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. Служители на Шесто РУ задържаха двама криминално проявени мъже, в момент на кражба на катализатор от кола. На 5 декември, малко преди 2.30 ч., при обход на маршрут полицаи забелязали двама мъже със съмнително поведение да се навъртат около паркиран лек автомобил „Ситроен”. При опит да срежат катализатора на колата двамата били заловени. Установена е самоличността им - И.П./37г./ от Нови хан и П.Т./40г./ от София. Мъжете били задържани с полицейска мярка до 24 часа в районното управление, а по случая - образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура мъжете са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 195 от НК и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. В рамките на наложената мярка те са сключили споразумение с прокуратурата, по силата на което са осъдени условно - И.П. на 9 месеца, а П.Т. на 1 година, с 3 години изпитателен срок за двамата.
Столични полицаи предприеха действия по изясняване на обстоятелствата, около възникнал тази сутрин инцидент. Около 9.10 ч. в полицията е получен сигнал, че в ж.к. „Младост 1А” възникнал спор между шофьори за паркомясто. При скандала, един от водачите счупил прозорец на намиращ се на близо офис и стъкла на два автомобила, след което се качил в колата си и отпътувал. Няма данни за пострадали хора. Предприети са действия по установяване и задържане на избягалия.

София област. Столичанин, отнел противозаконно автомобил и катастрофирал с него, е задържан от самоковските полицаи. Около 11.20 часа на 10 декември в РУ-Самоков бил получен сигнал за мъж, намерен в безпомощно състояние в района на хижа „Белчински рай“. На място веднага били изпратени полицейски служители. 23- годишният столичанин бил прегледан от екип на Филиала за спешна помощ в Самоков. Пред полицейските служители мъжът обяснил, че около 5.30 часа същата сутрин е катастрофирал на пътя Самоков - Дупница, като управляваният от него автомобил е останал на мястото на произшествието. Служителите на реда извършили проверка и намерили на посоченото място лек автомобил „Рено Клио“. Впоследствие станало ясно, че колата е обявена за издирване като противозаконно отнета на същата дата. В хода на оперативната работа криминалистите установили по безспорен начин, че престъплението е дело на 23- годишния П.К. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и по случая в РУ- Самоков е образувано досъдебно производство.
Междувременно в ареста на РУ- Самоков попаднал и дупничанин, шофирал автомобил с чужди регистрационни табели. Около 11.40 часа на пътя от Самоков към курорта Боровец униформените спрели за извършване на проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“. Водачът, 31- годишен мъж от Дупница,  представил само личната си карта, но не и документите на колата. Служителите на реда извършили справка и установили, че поставените регистрационни табели са издадени за „Ситроен С4“. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 345 от НК. Водачът е задържан за срок до 24 часа.
18- годишна е задържана с наркотици при полицейска операция в Драгоман, проведена в неделния ден  от служители на криминална полиция от ОДМВР- София. В района на жп гарата те извършили проверка на 18- годишна криминално проявена столичанка. От нея те иззели топче със зелена тревиста маса и друго - с бяло вещество, реагирали положително на канабис и амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК. 18- годишната е задържана с полицейска заповед за срок до 24 часа.
Криминално проявен и осъждан мъж, отнел противозаконно два автомобила, е привлечен като обвиняем след бързо разследване. Около 23.10 ч. на 7 декември автопатрул на РУ-Елин Пелин предприел проверка на лек автомобил „Форд Фиеста“. В хода й униформените констатирали, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление, както и лична карта. Той бил отведен в районното управление, където е установена самоличността му - В.Г. /22г./ от ботевградското село Литаково, документирано е и извършеното от него престъпление. В процеса на работа полицейските служители установили, че автомобилът е откраднат и е собственост на друг жител на с. Литаково. По случая било образувано досъдебно производство. Междувременно мъж от Елин Пелин потърсил помощ в полицията, след като установил, че автомобилът му - „Фолксваген Голф“, бил противозаконно отнет. След бързи оперативни и процесуално- следствени действия, проведени съвместно със служители на РУ- Ботевград, разследващите събрали достатъчно доказателства, че В.Г. е извършител и на двете престъпления. Криминално проявеният и осъждан мъж е привлечен в качеството на обвиняем и материалите по случая са изпратени в районната прокуратура в Елин Пелин с мнение за съд.

Видин. На 9 декември в дежурната част на РУ-Кула бил получен сигнал за пострадало лице при скандал пред механа в град Грамада. Пристигналите на място полицейски служители установили, че първоначално в механата възникнал скандал между 22-годишен от село Тошевци и 27-годишен от Грамада. Впоследствие, пред заведението свадата прераснала в сбиване, в което се включил и бащата на 27-годишния – 51-годишен мъж. Пострадал е по-възрастният. При преглед във видинската болница медиците установили фрактура на горен крайник. По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани трима. Работата на разследващите продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Шумен. Криминално проявен  мъж от село Енево е задържан  за противозаконно отнемане на електрически проводници. В Нови пазар, при извършен обход на ул. „Пирин“, автопатрулен екип забелязал мъж, който пренасял с велосипед чувал, пълен с електрически проводници с различно сечение с обща дължина около 150 метра и зарядно устройство за акумулатор. Униформените го спрели за проверка, установили и самоличността му - А.А./53г./. В хода на проведените действия е установено, че вещите са отнети за времето от 18.00 часа на 10декември до 00.30 часа на 11 декември от гараж и стопански постройки, намиращи се в Нови пазар на ул. „Васил Левски“. А.А е задържан на основание чл. 72, ал.1, т.1 от ЗМВР за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. С постановление на прокурор от Районна прокуратура мярката му за задържане е удължена до 72 часа, мъжът е приведен в сектор „Арести” на  Областна служба „Изпълнение на наказанията” – Шумен.

Монтана. В резултат на проведени бързи превантивни действия, криминалисти на РУ-Лом са задържали четиричленна група, направили опит за кражба от необитаем дом.Те действали по сигнал за подготовка на престъплението и в резултат на реализирани професионални действия, вчера към 19.30 ч., в момент на извършване на кражба от имота, в полицейски капан попаднали: 43-годишният А.Ш., осъждан; 42-годишната К.Ш., осъждана; 41-годишната Е.Н. и 19-годишният Г.А.. Те се придвижвали с лек автомобил "БМВ" с врачанска регистрация, управляван от А.Ф. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Лом.

Благоевград.  Полицията работи по изясняването на обстоятелствата и установяването на извършител на въоръжен грабеж. Снощи към 21.35 часа в РУ-Банско бил получен сигнал, че неизвестен мъж е нанесъл удар с твърд предмет по предпазното стъкло на врата, водеща към касата на обменно бюро в Банско. След като достигнал до вътрешното помещение, заплашил с нож 38-годишната служителка  и отнел сумата от около 4 000 лева. Извършен е оглед на място, по случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

Хасково. 11 080 къса цигари без акцизен бандерол и 66,700 кг тютюн са открити и иззети при полицейски проверки от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД МВР-Хасково и колегите им от РУ- Димитровград и Хасково. На 9 декември, при проверка в жилище в Димитровград,  обитавано от 54-годишен мъж, те открили и иззели 10 000 къса цигари без акцизен бандерол. Ден по-късно, в Хасково при полицейска проверка в частен дом са намерени 28 черни найлонови торби, съдържащи ситно нарязана листна маса с цвят и мирис на тютюн - 13.8 кг. Установено е, че контрабандната стока е собственост на 23-годишна жителка на Хасково.  При претърсване на друг  адрес в Хасково полицаите попаднали на още 2,900 кг ситно нарязана листна маса с мирис на тютюн, опаковани в 3 полиетиленови плика, както и на 45 прозрачни пакета, съдържащи 900 къса къса саморъчно напълнени цигари без акцизен бандерол. Там била и 38-годишна хасковлийка, която в момента пълнила празни хартиени филтри с тютюн. В частен дом в областният град били открити други 180 къса цигари без акцизен бандерол, собственост на 40-годишен мъж. Вчера на път I-8 в района на Хасково бил спрян за проверка л.а.”Опел”, управляван от 35-годишен мъж. При инспекцията, в багажника на автомобила са открити 5 черни полиетиленови чували със суха листна маса с мирис на тютюн с общо тегло 50 кг, без акцизен бандерол. По случаите са образувани досъдебни производства, работата по които продължава.

          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето