Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Ст.Загора. Общо 4,26 кг марихуана, 13,72 г метамфетамин и множество други вещи и предмети, съотносими към производството и разпространението на наркотични вещества са намерени и иззети при специализирана полицейска операция , реализирана на територията на община Раднево и Област-Стара Загора. Операцията е проведена на 15 декември от служители на РУ-Раднево, Сектор ПКП и група СПС при ОДМВР-Стара Загора, Първо и Второ РУ-Стара Загора, със съдействието на служители на РУ-Нова Загора и РУ-Елхово, под наблюдението на Окръжната прокуратура. В хода й са извършени множество процесуално-следствени действия – разпити на свидетели; лични обиски на лица; претърсвания и изземвания на 7 адреса на територията на гр. Раднево, с. Пет могили и с. Раздел.  При предприетите процесуално-следствени действия в къща в с. Раздел е открито помещение, обособена като лаборатория за производство на наркотици. Там са намерени и иззети множество съдове - колби, пипети, термометър,прекурсори за производство на синтетични наркотични вещества, както и 2 съда, съдържащи сухо жълтеникаво вещество.  Като съпричастни към извършваната престъпна дейност са задържани Р. В. /39 г./,Г. П./37 г./ - двамата криминално проявени и осъждани, Б. П./33 г./, П.П./ 36 г./ и С. С./26 г./, всички от гр. Раднево. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.  На 18 декември от Окръжния съд в Стара Загора на Г. П., П. П. и С. С. е наложена постоянна мярка за неотклонение ”задържане под стража”, на Р. В. e наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 5000 лв., а на Б.П - мярка за неотклонение “домашен арест”. Работата по доказване на престъпната дейност на лицата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Плевен. Прецизна оперативна работа на служители от РУ Долни Дъбник доведе до разкриване и задържане на извършител на опит за грабеж в село Ставерци. Разследването започнало на 15 декември, когато 87-годишен жител на селото подал сигнал в полицията за престъплението. Той обяснил, че около 23.00  часа мъж, с маска на главата с прорези за очите, проникнал през незаключена врата  в дома му.  Затиснал го на леглото и му поискал пари. Собственикът успял да се изправи и да избута нападателя си навън, след което заключил вратата. След оперативни действия на 19 декември е установен извършителят на деянието – 16-годишен от същото село. Задържан е за 24 часа. Уведомен е прокурор при РП Плевен за престъпление по чл.198, ал.1,т.1 от НК. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Нарязана жълто-кафява листна маса наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 30 кг и електрическа машина за раздробяване на листна маса са иззети с протокол за доброволно предаване в село Буковлък.
Контрабандната стока е установена при проверка на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и група за масови мероприятия при ОДМВР-Плевен в дома на 23-годишна жена от селото. Пред униформените тя заявила, че машината и намерената  листна маса са нейни. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз, в размер на около 4560 лева. Работата по случая продължава  разследващ полицай.

Силистра. 21-годишният Д.Б. е задържан, след като опитал да прикрие пътнотранспортно произшествие с пострадал. Инцидентът е станал вчера около 22.00 часа по пътя между селата Вокил и Овен. С управлявания от него „Мерцедес” младежът ударил 41-годишен мъж, който вървял от дясната страна на платното, причинявайки му счупване на единия крак. За да прикрие случилото се, Д.Б. заедно с двамата си спътници, откарал пострадалия в Спешния център в Дулово, но обяснил, че го е намерил в безпомощно състояние на пътя. Полицейски служители на РУ-Дулово провели незабавни оперативно-издирвателни дейтвия, в резултат на които установили истината по случая и прекия извършител, който е задържан за срок до 24 часа. Разследването продължава, образувано е досъдебно производство.

В.Търново. 49-годишна жена от София, издирвана от 4 полицейски управления, с три влезли в сила ефективни присъди, установиха служители на полицейското управление в Г. Оряховица. С.Р. била установена вчера при проверка на адрес в града.  Изяснено е, че тя била подадена за издирване от няколко районни управления на СДВР. Срещу нея има влезли в сила присъди на Софийски градски съд и на Районен съд – Кюстендил С. Р. е предадена на ОЗ "Охрана съдебна власт" – В. Търново за привеждане в затвора гр. Сливен.

Пловдив. Извършител на грабеж е задържан в резултат на активно разследване на пловдивски криминалисти. Съвместните действия на служители от Четвърто РУ и колегите им от отдел “Криминална полиция” стартирали на 16 декември, непосредствено след получен сигнал за престъплението. Според информацията, към 17 часа в офис на ул. “Д-р Веркович” в областния град 42-годишна жена била нападната от непознат, който след побой й отнел чанта с лични документи и  около 1000 евро. На пострадалата е оказана медицинска помощ. В хода на образуваното досъдебно производство разследващите влезли в дирите на автора – 28-годишен от село Джулюница. В неделя мъжът бил установен и задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.


БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Водещи новини

Времето