Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. В Девето РУ е задържан криминално проявен 23-годишен столичанин за притежание на наркотици. На 5 януари около обяд в района на ж.к. „Обеля” служители от Девето РУ спрели за проверка мъж със съмнително поведение. В хода на проверката била установена самоличността му - Т.К., от София, криминално проявен за престъпления свързани с наркотици. При последвалия личен обиск и претърсване на домашния му адрес полицаите намерили и иззели 13 самозалепващи се полиетиленови пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, 12 самозалепващи се пликчета, съдържащи тревиста маса и полиетиленова сгъвка. По случая е образувано досъдебно производство, а Т.К. – задържан в районното управление с полицейска мярка до 24 часа. На иззетите вещества е назначена експертиза. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Полицаи от Шесто РУ задържаха извършител на грабеж, непосредствено след деянието. На 30 декември миналата година 29-годишна столичанка позвънила в полицията и съобщила, че на кръстовището на улиците ”Маестро Атанасов” и „Ябълкова градина” била нападната от непознат мъж, който издърпал дамската й чанта, съдържаща лични вещи и пари, и избягал. В резултат на предприетите незабавни заградителни действия, служители на Шесто РУ засекли в непосредствена близост до местопроизшествието извършителят на деянието- В.Р./22г./, от Враца. Откраднатата чужда вещ била намерена у него и иззета. По случая е образувано досъдебно производство, а В.Р.- задържан в районното управление с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 198 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Пловдив. Извършители на грабеж са задържани в резултат на бързи действия от служители на Четвърто РУ в Пловдив. Сигналът за престъплението бил получен в 9.45 часа в неделя. 45-годишен мъж разказал, че в игрална зала бил ограбен от двама непознати, които насила и със заплахи му отнели 100 лева и талони на стойност 400 лева. При проведените незабавни издирвателни действия са установени авторите – 33-годишен криминално проявен жител на Доспат и негов 35-годишен съучастник. С полицейски заповеди двамата са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

Търговище. Двама рецидивисти са установени и задържани в хода на проведени на 6 януари оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. Установено, че 36-годишният Д.Н. от Червен бряг и 29-годишният С.К. от Плевен са извършители на поредица престъпления в Търговище. На 15 декември те отмъкнали 480 лв. и неустановен брой лотарийни билети от хранителен магазин. На 30 декември, от други два магазина, отнесли 40 кутии цигари и лотарийни билети. По случаите са образувано досъдебни производства по описа на РУ-Търговище. Двамата са известни на полицията с извършени от тях множество кражби на територията на различни области в страната. Те са осъждани, изтърпявали са наказания по ефективни присъди в място за лишаване от свобода, откъдето са излезли преди няколко месеца. След изтичане на 24-часовата им полицейска мярка за задържане, с постановление на прокуратурата мярката за задържане на Д.Н. и С.К. е удължена до 72 часа. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми по горепосочените досъдебни производства.

Стара Загора.  Вчера на кръстовището старозагорските улици "Цар Калоян" и ул."Х .Д. Асенов", полицейски екип на Второ РУ спрял за проверка лек  автомобил "Форд Мондео", управляван от Г.И. /22 г./ от гр. Раднево. Последвал тест на водача за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за наличие на  канабис и метамфетамин. Г.Г. е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ - Стара Загора. Образувано е  досъдебно производство  за престъпление по чл.343 б, ал.3 от НК.

Пожарна безопасност и защита на населението. Силистренски огнеборци спасиха човек, премръзнал в преспите в района на водоем по пътя между Силистра и Орехова гора (Мръсния язовир). Сигналът за инцидента е получен днес в 10.45 часа на тел. 112 от случайни минувачи. Заради труднодостъпния терен се е наложило пожарникарите да пренесат човека с носилка на разстояние от около 1 км през преспите, след което той е бил транспортиран с линейка в ЦСМП.

          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

Времето